ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Επιστολή Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ»


Ανοιχτή Επιστολή υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στο Συνδυασμό «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ»  προς τις Ευρυτάνισσες και τους Ευρυτάνες, δηλώνοντας πως οφείλει ν’ αγωνιστεί μέχρι να καταφέρει να δει μαζί με τους όπου γης συμπατριώτες του την Ευρυτανία Μεγάλη και Ισχυρή, Υπερήφανη και Παραγωγική. Παραλλήλως αναφέρει πως δεν αποχώρησε και δεν έσκυψε το κεφάλι, παρά τον ανηλεή και αδυσώπητο πόλεμο, παρά τις προσπάθειες αποκλεισμού του από το γνωστό κατεστημένο σύστημα στο Νομό Ευρυτανίας, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν επέτρεψε στον εαυτό του να παραμείνει θεατής, έχοντας χρέος στους συμπατριώτες του να ενεργοποιηθεί και ν αγωνιστεί για τα συμφέροντα τους, δίνοντας διέξοδο αξιοπρέπειας.

 

Μοναδική απαίτηση για να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Συμφωνία για τη Στερεά» ήταν και είναι το συμφέρον των συμπολιτών του πέρα και πάνω απ όλα.

Κλείνοντας δηλώνει πως θα δημοσιεύσει το πρόγραμμα του, 5ετους διάρκειας, ενώ απερίφραστα δηλώνει πως θα παραιτηθεί από την ενεργό πολιτική αν το έργο αυτό δεν ολοκληρωθεί στην 5ετη θητεία του σε περίπτωση εκλογής του.

 

Επιστολή

 

Ευρυτάνισσες και Ευρυτάνες,

 

κατά τις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 είχα την τιμή να είμαι  Υποψήφιος Βουλευτής Ευρυτανίας του κινήματος που πιστεύω, των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μέχρι και σήμερα έκανα πράξη την υπόσχεση που έδωσα στους όπου γης Ευρυτάνες το ίδιο βράδυ των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών. «Ο αγώνας τώρα αρχίζει». Πολλοί πίστεψαν πως η αυλαία έπεφτε κάπου εκεί. Όφειλα και οφείλω ν’ αγωνιστώ μέχρι να καταφέρω να δω μαζί με τους όπου γης συμπατριώτες μου την Ευρυτανία μεγάλη και ισχυρή. Υπερήφανη και παραγωγική.

Δεν αποχώρησα και δεν έσκυψα το κεφάλι, παρά τον ανηλεή και αδυσώπητο πόλεμο, παρά τις απειλές και τις προσπάθειες αποκλεισμού μου από το γνωστό κατεστημένο σύστημα στο νομό μας, που επί χρόνια επιβάλλει συγκεκριμένα πρόσωπα και οικογένειες, μονοπωλώντας την πολιτική ζωή του τόπου μας στήνοντας καριέρες και ασκώντας εξουσία για την εξουσία, πάνω σ ένα περήφανο αλλά ρημαγμένο τόπο.

 

Σήμερα ήρθε η στιγμή να σας ανακοινώσω πως αποδέχτηκα με απόλυτη γνώση της τιμής και της ευθύνης την πρόταση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ιατρού κου Αθανασίου Γιαννόπουλου και της υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχου κας Μαρίας Γαλανού να κατέλθω ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ευρυτανίας στον Ανεξάρτητο Συνδυασμό  «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ» ώστε να παλέψουμε από κοινού και αμοιβαίως σεβόμενοι όλοι ανεξαιρέτως την πολιτική ταυτότητα των συναδέλφων μας, με μόνο σκοπό και στόχο την προάσπιση των συμφερόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και των πολιτών της.

 

Προχωρώ στο βήμα αυτό με μόνη σκέψη ότι η χώρα βαίνει προς αλλαγή στο τρόπο διακυβέρνησης. Η περιφερειακή διοίκηση θα επιτελέσει ξεχωριστό ρόλο σ ένα ασταθές μετεκλογικό πολιτικό περιβάλλον, ενώ η ώρα της παράδοσης των φορολογικών εσόδων στις περιφέρειες φαίνεται πως πλησιάζει. Έχει μέγιστη σημασία να δούμε με εξαιρετική

 

 

 

 

 

προσοχή το ποιες περιφερειακές αρχές θα εκλεγούν πρώτη φορά για 5 ολόκληρα χρόνια. Λάθη και αστοχίες δεν επιτρέπονται η κοινωνία μας οφείλει να δείξει

τη δέουσα προσοχή και ωριμότητα τώρα καθότι αύριο θα είναι αργά για όλους μας.

 

Από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι και τον Απρίλιο του 2014 έγιναν 22 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μου όπου και κατατέθηκαν για λογαριασμό μου με την αμέριστη στήριξη του Τέρενς Κουίκ βουλευτή Επικρατείας του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τον οποίο δημόσια ευχαριστώ.

Κατέγραψα και ανέδειξα κοινοβουλευτικά πλήθος ζητημάτων ενώ το γραφείο μου ήταν και θα είναι πάντα ανοιχτό ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων ώστε όλοι οι Ευρυτάνες ενωμένοι και μονιασμένοι συμπλέοντας να δώσουμε λύση σε ζητήματα που προέκυπταν και δυστυχώς θα συνεχίζουν να προκύπτουν.

Έγινε πλήθος παρεμβάσεων για θέματα Υγείας, Παιδείας και συνδικαλιστικών διώξεων των Εκπαιδευτικών μας, όπως και για ζητήματα ελλείψεων και λουκέτων στα σχολειά.

Ανεδείχθησαν ζητήματα οδικά και διασύνδεσης του Νομού με τον Νομό Καρδίτσας.

 

Ασχολήθηκα εκτενώς με ζητήματα Αναπτυξιακά, Περιβαλλοντικά αλλά και ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα. Επίσης ανέδειξα κοινοβουλευτικά ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους εργαζομένους, ανέδειξα την αναμενόμενη μετεκλογικά ιδιωτικοποίηση της επιφανειακής χρήσης της λίμνης Κρεμαστών και του υδροηλεκτρικού, αποκάλυψα σκάνδαλα και περίεργες μεθοδεύσεις στην σήραγγα Τυμφρηστού, εναντιώθηκα στο λουκέτο σε υπηρεσίες της ΔΟΥ Καρπενησίου και πλήθος άλλων παρεμβάσεων τις οποίες σε προσεχές δελτίο τύπου θα γνωστοποιήσω επακριβώς.

Λάβαμε μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο δεκάδες απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς και έδωσα λύσεις όταν άλλοι κρύβονταν και αδιαφορούσαν.

 

Υπέγραψα και συνυπέγραψα περισσότερες από 120 παρεμβάσεις μέχρι και σήμερα με δελτία τύπου, αναφορές, επιστολές διαμαρτυρίας και γνωστοποίησης σε τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα όσο και σε περιφερειακά (παρά τον αποκλεισμό μας κατά καιρούς από μερίδα του τύπου) την οποία θα έχετε διαπιστώσει και εσείς.

Έχουν καταγραφεί στο σύνολο τους ζητήματα που αφορούν τα χωριά μας, καθώς και οι χρόνιες καθυστερήσεις σε αυτά που εφαρμόζει το πολιτικό χτες στην Ευρυτανία.

 

Γνωρίζω πως λειτουργεί το πολιτικό κατεστημένο μέσα στα χωριά μας. Θα ειπωθούν πολλά και ακόμα περισσότερο θα παλέψουν οι εντεταλμένοι κομματάρχες κέντρων και παράκεντρων να σας διχάσουν. Δε θα συμμετάσχω ποτέ, δε θα απαντήσω ποτέ και δε θα καταναλώσω ούτε μια στιγμή από αυτή την εκλογική μάχη όσο κι αν προκληθώ ώστε να απαντήσω στις πολιτικές πρακτικές περασμένων δεκαετιών.

 

Άλλωστε τώρα πια ξέρετε πως λειτούργησα πολιτικά στο Νομό !

Κόντρα σε όλους και όλα! Πλάι στο καλό-απέναντι στο άδικο!

 

Το πρόγραμμα μου και οι προτάσεις μου για την Ανάπτυξη και την Ευημερία της Ευρυτανίας για την-κατά τον Καλλικράτη Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας-έχει κατατεθεί προς τους Ευρυτάνες πολίτες από τον Μάρτιο του 2013 και θα επανακατατεθεί τις προσεχείς ημέρες παραμένοντας σε απόλυτη προτεραιότητα με την ρητή και κατηγορηματική μου δέσμευση ότι σε περίπτωση εκλογής του συνδυασμού «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ» και δικής μου στην θέση του Περιφερειακού Συμβούλου Ευρυτανίας οφείλω να ολοκληρώσω το έργο αυτό στην διάρκεια της 5ετους θητείας μου ενώ σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του έργου αυτού οφείλω να αποσυρθώ από την ενεργό πολιτική στην Ευρυτανία μου.

 

Έμαθα να απευθύνομαι από τον Μάιο του 2012 μέχρι και σήμερα στους συμπατριώτες μου άμεσα, τίμια και χωρίς περιστροφές αυτό θα συνεχίσω να πράττω .

Κλείστε τα αυτιά σας και πετάξτε έξω από τα σπίτια σας, τις απειλές και το δηλητήριο που ήξεραν να σπέρνουν ανάμεσα μας. Είναι η στιγμή να πούμε όλοι μας ένα μεγάλο όχι στην οικογενειοκρατία και στο «κληρονομικό δικαίωμα» στην πολιτική.

 

 

 

 

Με γνώμονα αυτές τις σκέψεις δε θα μπορούσα να επιτρέψω στον εαυτό μου να παραμείνει θεατής, έχω χρέος απέναντι στους συμπατριώτες μου να ενεργοποιηθώ και ν αγωνιστώ για τα συμφέροντα των συμπολιτών μου και να τους δώσω διέξοδο αξιοπρέπειας. Αυτή ήταν και η μόνη μου απαίτηση για να συμμετάσχω. Το συμφέρον των πολιτών πέρα και πάνω απ όλα. Σ αυτές τις αξίες πιστεύω και δεν κρύφτηκα ποτέ!

 

Οι εκλογές τοπικών και περιφερειακών αρχών δεν είναι ντέρμπι, είναι πράξη ευθύνης.

 

Και μην ξεχνάτε, σε κανέναν από όσους σας εκβιάζουν, απειλούν και πολώνουν την πολιτική ατμόσφαιρα δε χρωστάτε, σας οφείλουν δε τους οφείλετε!

 

Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας

«ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ»

 

 

 

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση Παρουσίαση Προγράμματος του συνδυασμού «Η Στερεά σε νέα τροχιά».

Πρόσκληση
Παρουσίαση Προγράμματος του συνδυασμού «Η Στερεά σε νέα τροχιά».

Σας προσκαλούμε σήμερα, Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 και ώρα 13.30 το μεσημέρι στο εκλογικό μας κέντρο στη Λαμία (Διάκου 4) για την παρουσίαση του Προγράμματος του συνδυασμού μας για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βαγγέλης Αποστόλου.
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου και ανακοίνωση υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων Ευρυτανίας

 Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και την παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της  Ευρυτανίας έκανε το βράδυ της Τρίτης 29 Απριλίου στο Καρπενήσιο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας»  Κώστας Μπακογιάννης.

Με τη συγκίνηση και τη χαρά να κυριαρχούν στο συναίσθημά του και περιτριγυρισμένος από παλιούς φίλους και συνεργάτες έστειλε από τους πρόποδες του Βελουχίου το μήνυμα νίκης και ελπίδας για όλη την περιφέρεια.

«Εδώ από το Καρπενήσι ξεκινήσαμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια  πριν δυόμισι μήνες. Και είμαι σήμερα ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί τα καταφέραμε. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα κόμματα. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα ρεαλιστικό κοστολογημένο πρόγραμμα. Καταφέραμε να λέμε στους πολίτες αλήθειες» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Και πρόσθεσε «Aυτός ο συνδυασμός έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές κι αυτό, γιατί αφήσαμε στην άκρη ιδεολογικά τείχη και κομματικές αγκυλώσεις. Γιατί στο πρόγραμμα μας δε λέμε μόνο τι θέλουμε να κάνουμε αλλά και πως. Κι εσείς το ξέρετε καλά γιατί το κάναμε στο Καρπενήσι επιτυχημένα. Το ίδιο θα κάνουμε και στην Περιφέρεια»

«Αναλαμβάνουμε  μεγάλη ευθύνη να καταφέρουμε τις καίριες παρεμβάσεις, που ονειρευτήκαμε γενιές και γενιές Ευρυτάνων»  ανέφερε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ο οποίος επανέλαβε το «δόγμα» του όσον αφορά στην ανάγκη για ενότητα στην Ευρυτανία : «Eδώ δεν υπάρχουν κόμματα δεν υπάρχουν παρατάξεις υπάρχει μόνο το κόμμα των Ευρυτάνων».

Στην ομιλία του λίγο νωρίτερα ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αρης Τασιός εξίσου συγκινημένος μίλησε για το κοινό όραμα για την Ευρυτανία αλλά και για την ευκαιρία, όπως είπε η Ευρυτανία να εκλέξει για περιφερειάρχη έναν δικό της άνθρωπο.

«Η πρόταση μας για αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια πολυσυλλεκτική πρόταση πέρα και πάνω από κόμματα. Το πρόγραμμα μας δεν είναι αποσπάσματα από οικονομικές μελέτες που συνέταξε κάποιος επιστήμονας σε κάποιο γραφείο χωρίς να ξέρει σε ποιους απευθύνεται. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο προέκυψε μετά από την προσωπική επαφή με τους κατοίκους της Ευρυτανίας» σημείωσε ο κ. Τασιός.

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας αναφερόμενος στα προβλήματα του νομού και των κατοίκων του μίλησε για την ηθική υποχρέωση να μην μείνουμε, όπως είπε, με σταυρωμένα χέρια.
«Πρέπει να δώσουμε μάχες. Κάποιες θα τις κερδίσουμε, κάποιες όχι. Όμως θα παλέψουμε. Λύσεις υπάρχουν, και ξέρουμε τον τρόπο» σημείωσε και  αναφερόμενος  στην θητεία του Κώστα Μπακογιάννη στο Δήμο Καρπενησίου πρόσθεσε «Aπέδειξε ότι δεν επαναπαύεται.  Ότι δεν εφησυχάζει.  Διεκδικεί στοχευμένα και επίμονα. Οραματίζεται το αύριο και το όραμα του το μεταφέρει σε εμάς, τους συνεργάτες του».
Καταλήγοντας υπογράμμισε «Ο Κώστας Μπακογιάννης μπορεί. Το έχει αποδείξει. Θεωρούμε ότι είναι μοναδική ευκαιρία για την Ευρυτανία να εκλέξει έναν δικό της άνθρωπο για Περιφερειάρχη. Αξίζει να του την δώσουμε. Για αυτό σας καλώ όλους να μας εμπιστευτείτε, Μαζί να αλλάξουμε στην Καρδιά της Ελλάδας»
Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στο νομό Ευρυτανίας με αλφαβητική σειρά είναι:  
1.     Κατερίνα Καλαντζή, Δασοπόνος στο Δασαρχείο Καρπενησίου

 

2.     Χρήστος Μπούρας,  Δικαστικός Επιμελητής ,νυν Περιφερειακός Σύμβουλος

 

 

3.     Αθανασία Ντζιώρα,  Ανώτατο Στέλεχος Δημόσιας Διοίκησης, Διευθύντρια ΟΓΑ

 

4.     Λάμπρος Τσιτσάνης,  Εκπαιδευτικός, νυν Περιφερειακός Σύμβουλος

 

 

5.     Βασίλης Φακίτσας,  Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός στο Δήμο Καρπενησίου
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".  

Διαβάστε περισσότερα...