ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ

Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

Eγκαίνια εκλογικού κέντρου ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑΝΟΥ

Eγκαίνια εκλογικού κέντρου και παρουσίαση υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Ευρυτανίας

 
 
Σε κλίμα ενθουσιασμού και ελπίδας πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014  στο Καρπενήσι, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Μαρίας Γαλανού με τον συνδυασμό  «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ».
Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς κ.Αθανάσιος Γιαννόπουλος ,ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ.Βασίλης Καραμπάς,πλήθος κόσμου που με την παρουσία τους τίμησαν τον συνδυασμό, δίνοντας έτσι ψήφο εμπιστοσύνης για τις επικείμενες εκλογές.
Ο κ.Γιαννόπουλος μετά την τελετή εγκαινίων παρουσίασε τους Υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της Ευρυτανίας.
 
 
Ολόκληρη η ομιλία της κ.Γαλανού  έχει ως εξής:
 
Eυρυτάνισσες και Ευρυτάνες.
Πλησιάζουν οι εκλογές της 18ης - 25ης Μαίου 2014 στις οποίες θα κληθείς μεταξύ άλλων, να επιλέξεις και την περιφερειακή αρχή η οποία θα σε εκπροσωπήσει για την επόμενη 5ετία.Διάστημα μεγάλο χρονικά και επικίνδυνο οικονομικά.
Τί ζητούσαμε πάντα ως πολίτες της περιφέρειας; Αποκέντρωμένη διοίκηση από μάς για μας. Τελικά αυτό έγινε με την εφαρμογή του Καλλικράτη. Δυστυχώς, λόγω συγκυριών και εφαρμογής του Μνημονίου, δόθηκε η εξουσία της αυτοδιοίκησης στους πολίτες της κάθε περιφέρειας, αλλά χωρίς να συνοδεύεται από την ανάλογη «προίκα» της. Ετσι φτάσαμε στο σήμερα. Ενα σήμερα που έχει γίνει δύσκολο και αφόρητο για τον μέσο πολίτη, πολύ δε περισσότερο για τον κάτοικο της Ευρυτανίας, που έμαθε πάντα να ζεί με τα ελάχιστα, και να αρκείται στα λίγα. 
Αυτό ως υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, το αρνούμαι με αγανάκτηση και θέλω να το αλλάξω. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας οι Ευρυτάνες. Να ζήσουμε στον τόπο μας είναι συνειδητή και όχι αναγκαστική επιλογή.Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει και οφείλει να μας αποδώσει τα οφειλόμενα, τα οποία άλλωστε προέρχονται από την φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού, τα οποία και θα διεκδικήσουμε και θα πάρουμε.
Το ψηφοδέλτιο «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ» και όσοι το απαρτίζουμε, αποτελούμε μιά ομάδα ανθρώπων , αυτοδημιούργητων επαγγελματικά με ένσημα μόνο στον ιδιωτικό τομέα και στο ελεύθερο επάγγελμα, εμπειρων κοινωνικά, νεαρών ορισμένων με ορμή και θέληση, και κυρίως με άγχος και προβληματισμό για το αύριο της Ευρυτανίας την οποία υπεραγαπούμε. Κυρίως όμως είμαστε μιά ομάδα ανθρώπων χωρίς κομματικές ή άλλες εξατρήσεις από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, φανερές ή κρυφές σμφωνίες , γνωστές ή και άγνωστες ακόμα στους Ευρυτάνες, οι οποίοι πάντως την επόμενη των εκλογών θα κληθούν να πληρώσουν το τίμημα αυτών των εξαρτήσεων.
Ευρυτάνες, 
είμασταν πάντα λαός ο οποίος έλεγε ανοιχτά την γνώμη του ακόμα και άν αυτή δεν ήταν αρεστή στον συνομιλητή του. Ορισμένοι αυτή την ευθύτητα την λένε «βλαχιά», εγώ την λέω απλώς ειλικρίνεια και που συνήθως δεν ταιριάζει και με την λέξη πολιτική. Και στον ειλικρινή άνθρωπο καλά θα κάνεις να συμπεριφερθείς και εσύ με ειλικρίνεια.Αυτή την ειλικρίνεια ζητούμε να δείξεις και με την ψήφο σου.Να σκεφτείς καλά όλους αυτούς αλλά και όλα όσα έκαναν εις βάρος της Ελλάδας και της Ευρυτανίας ειδικότερα, και να μήν χαρίσεις - χαραμίσεις την ψήφο σου. Θυμήσου: Οι αρχαίοι Αθηναίοι έδιναν δικαίωμα ψήφου μόνον στους ελεύθερους πολίτες και όχι στους δούλους.Γιατί το θεωρούσαν τιμητικό και ταυτόχρονα υπέρτατο δικαίωμα και υποχρέωση του κάθε πολίτη τoυς. 
Σε καλούμε λοιπόν στις 18 - 25 Μαϊου να δώσεις το παρόν στις κάλπες,να πάψεις να είσαι μέρος των εκλογέων «δεν ξέρω – δεν απαντώ» αφήνοντας άλλους να αποφασίζουν για σένα, και να ψηφίσεις κατά συνείδηση. Μια συνείδηση που μετά τις εκλογές δεν θα νοιώθει ένοχη γιατί συνήργησε και συναίνεσε σε δοκιμασμένες και αποτυχημένες λύσεις, οι οποίες οδήγησαν την Ελλάδα και τους Ελληνες σε διεθνή επαιτεία, και οι οποίες πάλι εμφανίζονται μπροστά μας με αξιώσεις για έναν νέο γύρο και υπό άλλους πολιτικούς συσχετισμούς. Λύσεις και προτάσεις που συνήργησαν στην καταστροφή της χώρας μας , άλλες δια πράξεων ως κυβέρνηση, και άλλες δια παραλείψεων ως αντιπολίτευση.
Και τέλος - τέλος, άν δεν σε αφορά αυτό, μια συνείδηση που δεν θα νοιώθει ένοχη, όταν κοιτάζεις τα παιδιά σου στα μάτια και σου ζητούν το 5ευρο για καφέ, ακόμα και άν έχουν φτάσει τα 30 τους χρόνια, και ο τοίχος του επαρχιακού σου σπιτιού αδυνατεί να χωρέσει άλλα πτυχεία και περγαμηνές ή σκοτώνονται στην δουλειά , και υποχρεώνονται να βάζουν την ζωή τους σε “αναβολή - αναστολή λειτουργίας” λόγω οικονομικής ύφεσης. 
Αυτό το μέλλον οραματίζεσαι για σένα, τα παιδιά σου και την Ευρυτανία;
Είναι στο χέρι σου να το ορίσεις και να το αλλάξεις επιτέλους.
Με εκτίμηση και αγάπη για τον κάθε Ευρυτάνα και την Ευρυτανία πάντα.
 
 
 
Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στο νομό Ευρυτανίας με αλφαβητική σειρά είναι:
 
1. ΖΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
 
2. ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ ΑΝΝΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ-ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ
 
3. ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
 
4. ΜΠΑΚΟΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
 
5. ΤΣΙΑΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
 
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".  
 
 
 

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου Υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων Δημητρόπουλος Χρήστος


Υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων

Δημητρόπουλος Χρήστος

Τηλ.: 6974327377


Ιστοσελίδα: http://dsagrafa.blogspot.gr/

 

 

 

 


Δελτίο Τύπου

 

Καρπενήσι 4/5/2014

 

 Με αφορμή την έκδοση της Δικαστικής Απόφασης ( Διοικητική Πράξη η οποία μπορεί να ανακληθεί ) του  Πρωτοδικείου Ευρυτανίας , χτες 3/5/2014, σύμφωνα με την οποία, επί της ουσίας ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ στον συνδυασμό μας να διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών, στον Δήμο Αγράφων, γνωστοποιώ τα παρακάτω:   

Πέρα από τον οφειλόμενο Σεβασμό στις Δικαστικές αποφάσεις, ο Νομικός Πολιτισμός, παραχωρεί και επιτρέπει, στον καθένα από εμάς, το δικαίωμα του νομικού σχολιασμού και την αντιπαράθεση νομικών επιχειρημάτων που κατατείνουν στην ακύρωση κάθε Δικαστικής Απόφασης, δια των ενδίκων μέσων.

Εν πάσει περιπτώσει και δεδομένου ότι με το θέμα αυτό ασχολούνται ήδη οι δικηγόροι μας, προσωπικά νοιώθω την ανάγκη και προς ενημέρωση των δημοτών μας να τονίσω ότι:

1.- Τίποτα μέσα στα πλαίσια του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, ΔΕΝ μπορεί-  και δεν επιτρέπεται - να στερήσει ή να περιορίσει ή να παρεμποδίσει το Συνταγματικό Δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών όχι μόνο να εκλέγουν  τα αντιπροσωπευτικά θεσμικά όργανα αλλά και να εκλέγονται σε αυτά.

2.- Τα αρμόδια όργανα πρέπει να διευκολύνουν την συμμετοχή των πολιτών στις εκλογικές διαδικασίες και όχι να την παρεμποδίζουν στηριζόμενα ή μάλλον εκμεταλλευόμενα  απλές ατέλειες ή τυπικές παραλείψεις.

Η εμμονή σε γραφειοκρατική λαγνεία, είναι όχι μόνο απαράδεκτη αλλά και επικίνδυνη αν στοχεύει στην παρεμπόδιση (σκόπιμα ή όχι) αυτού του ΚΥΡΙΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ των πολιτών.

3.- Η επίκληση - στην δική μας περίπτωση -της εξ αμελείας απλής παράλειψης ορθής συμπλήρωσης των εκ της εκλογικής νομοθεσίας απαιτούμενων τυπικών εγγράφων για τη συμμετοχή μας στις δημοτικές εκλογές, οδήγησε στην εξής εφιαλτική , θα ’λεγα και πρωτοφανή πραγματική κατάσταση.

Ενώ υπήρξε εκπεφρασμένη θέληση δεκάδων συμπολιτών μας για ενεργή συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία,  αφ ενός μεν πρακτικά πλέον  στερούνται αυτού του Συνταγματικού Δικαιώματος  και αφ ετέρου το σύνολο των ενεργών συμπολιτών μας, στερείται της δυνατότητας επιλογής εναλλακτικού δημοτικού συνδυασμού του  και ωθούνται έτσι υποχρεωτικά να στηρίξουν τον ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ, πράγμα που υπ αυτές τις συνθήκες είναι ανώφελο, αφού έστω και με μία μόνο ψήφο, θα αναλάβει την ηγεσία του Δήμου μας.

Αφήνω στην κρίση κάθε σκεπτόμενου μέσου πολίτη, αν αυτή η δημιουργηθείσα κατάσταση εξυπηρετεί  τα συμφέροντα τις τοπικής κοινωνίας ή αντίθετα αντιστρατεύεται τις στοιχειώδεις αρχές του Πολιτεύματός μας, αφού μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τον ένα και ΜΟΝΑΔΙΚΟ υποψήφιο.  

Μετά τα ανωτέρω θέλω να καταστήσω σαφές ότι ως επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», οποιαδήποτε απαγόρευση δεν θα σταθεί ικανή να με αποτρέψει από την ειλικρινή διάθεση μου να υπηρετώ τους συμπολίτες μου, να είμαι αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε δυσκολία τους και ταυτόχρονα τους καλώ με τρόπο ευγενικό και ψύχραιμο να αντιμετωπίσουν την δημιουργηθείσα κατάσταση η οποία πιστεύω ότι θα ανατραπεί από τα αρμόδια δικαστήρια. 

Τέλος νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω το σύνολο των ανθρώπων που είναι δίπλα μου σε αυτή την δύσκολη στιγμή και να τους διαβεβαιώσω ότι ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ.       

 

 

 

Με αγωνιστικούς Χαιρετισμούς

                                                                                  ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
 

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...

Συμφωνία για την Στερεά περιοδεία στα χωριά του Δήμου Αγράφων

Η "Συμφωνία για την Στερεα" περιοδεία σε Βινιανη, Κερασοχωρι, Κρεντη, Παλαιοκατουνα, Βουλπη, Λιμερι, Λιθοχωρι, Γρανιτσα, Ραπτοπουλο, Τοπολιανα, Βελαωρα, Δυτικη&Ανατολική Φραγκιστα Σάββατο 3 Μαΐου 2014
 
Περισσότερες φωτογραφίες https://www.facebook.com/BAKOLASCONSTANTINOS?fref=ts
 
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".  
 
 
 
 

Διαβάστε περισσότερα...