ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ

Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

Ο Κώστας Μπακογιάννης το Σαββατοκύριακο σε Φθιώτιδα, Ετεροδημότες Ευρυτανίας και Βοιωτία

Ο Κώστας Μπακογιάννης το Σαββατοκύριακο σε Φθιώτιδα, Ετεροδημότες Ευρυτανίας και Βοιωτία

 

Στη Φθιώτιδα θα βρίσκεται αύριο Σάββατο 10 Μαΐου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, όπου συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, Ευθύμιο Καραΐσκο θα επισκεφθεί στις 10:00 την Αταλάντη, στις 11:30 τη Στυλίδα, στις 12:30 τον Αχινό, στις 13:30 τις Ράχες και στις 14:00 την Πελασγία, πραγματοποιώντας ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες. Στις 17:00 θα βρίσκεται στη Μακρακώμη, όπου θα παραβρεθεί στην τελετή μετονομασίας του Δημοτικού Σταδίου Μακρακώμης στη μνήμη του αθλητή Λεωνίδα Γιαννέλου. Εν συνεχεία, θα επισκεφθεί στις 18:30 την Ομβριακή, στις 19:30 το Νέο Μοναστήρι και στις 20:30 τον Δομοκό.

 

Την Κυριακή 11 Μαΐου, ο Κώστας Μπακογιάννης και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, θα παραβρεθούν στην εκδήλωση του συνδυασμού τους «Αλλάζουμε στην Καρδιά της Ελλάδος» για τους Ευρυτάνες Ετεροδημότες της Αθήνας, στη 1:00 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, στην Αθήνα. 

 

Την ίδια ημέρα, στις 19:00, ο κ. Μπακογιάννης θα βρίσκεται στη Λειβαδιά, όπου θα συμμετέχει στην εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας, που διοργανώνει το φιλανθρωπικό Σωματείο Εστία Μητέρας.
 
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...

Περιοδεία Κώστα Μπακογιάννη σε Φωκίδα και Εύβοια


Περιοδεία Κώστα Μπακογιάννη σε Φωκίδα και Εύβοια

 

Συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Στερεά Ελλάδα, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, βρέθηκε χθες Πέμπτη 8 Μαΐου, στη Φωκίδα όπου συνοδευόμενος από τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ράμμο επισκέφθηκε την εταιρεία Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες, όπου συνομίλησε με τους εργαζομένους και ενημερώθηκε για τη λειτουργία της μονάδας, την παραγωγή και το επενδυτικό πλάνο της επιχείρησης. Τόνισε δε ότι «οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι ένας δυναμικός κλάδος για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και οφείλουμε να τον στηρίξουμε εμπράκτως και θεσμικά».

 

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα καταστήματα τις Ερατεινής όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε στο Λιδωρίκι όπου συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής και επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας. Εκεί ενημερώθηκε για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάδα υγείας  κυρίως λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς άκουσε με ενδιαφέρον τα ζητήματα που τέθηκαν και δήλωσε αλληλέγγυος στα προβλήματα, μιας και ο ίδιος, προερχόμενος από την μικρή και ορεινή Ευρυτανία, γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτές οι περιοχές.

 

Η επίσκεψή του στη Φωκίδα ολοκληρώθηκε στο Ευπάλιο, με τη συνάντηση κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής.

 

Πρώτος σταθμός της σημερινής περιοδείας του επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε στην Καρδιά της Ελλάδας» ήταν ο Ιερός Ναός του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου. Προσκύνησε τα ιερά λείψανα και εν συνεχεία συνομίλησε με κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

 

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, Φάνη Σπανό,  κατευθύνθηκε στο Μαντούδι. Εκεί, τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας και Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του, Ανέστης Ψαρρός. Συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση στο Δημαρχείο με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και τοπικούς και παραγωγικούς φορείς, οι οποίοι έθεσαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν την περιοχή, μεταξύ των οποίων το οδικό δίκτυο, το λιμάνι, το ναυπηγείο, τα μεταλλεία, οι ρητινοκαλλιέργειες, η υγεία και η ολοκλήρωση των εγγειοβελτιωτικών έργων που εκκρεμούν.

 

Ο Κώστας Μπακογιάννης έθεσε ως αναγκαία συνθήκη για την επίλυση των προβλημάτων τη συνεννόηση, τη συνεργασία και το διάλογο και τόνισε για ακόμη μία φορά ότι ο συνδυασμός του είναι αυτός που ενώνει δυνάμεις και ανθρώπους πέρα και πάνω από κόμματα και χρώματα. Ζήτησε δε τη στενή συνεργασία με όλους τους φορείς, ώστε να δοθούν «πραγματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα» της περιοχής, αποφεύγοντας τις προεκλογικές υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια, γιατί όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «εμείς ήρθαμε για να φτιάξουμε και όχι για να φτιαχτούμε». Από το Μαντούδι υποσχέθηκε σκληρή δουλειά και έθεσε ως προτεραιότητα τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, το ζήτημα του λιμανιού, τη στήριξη των ρητινοκαλλιεργητών και τα εγγειοβελτιωτικά έργα που βρίσκονται σε στασιμότητα.  Τέλος, επανέλαβε τη δέσμευσή του για την πραγματοποίηση, μία φορά το χρόνο, δημοτικού συμβουλίου, παρουσία του Περιφερειάρχη, προκειμένου να καταγράφει τα προβλήματα της κάθε περιοχής και να παρακολουθεί την εξέλιξη της επίλυσης τους.

 

Στη Λίμνη, συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο κ. Στεργίου, όπου συζήτησε τα προβλήματα αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, ενώ στην Αγία Άννα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον αντιδήμαρχο κ. Παπαντωνίου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους θεσμικών  και παραγωγικών φορέων, ενώ εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές τις ευρύτερης περιοχής, χαρακτήρισε αυτή τη γωνιά της Εύβοιας «Κρυμμένο Θησαυρό».

 

Επιστρέφοντας στο Προκόπι, επισκέφθηκε το Μουσείο Δάσους και συναντήθηκε με τους δασοπυροσβέστες της περιοχής, οι οποίο ζήτησαν τη στήριξη του υποψηφίου Περιφερειάρχη στην προβολή και ανάδειξη του μουσείου που θα συμβάλει στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Από την πλευρά του, ο Κώστας Μπακογιάννης πρότεινε να προτυποποιήσουν το μουσείο, προκειμένου ανάλογες προσπάθειες να βρουν εφαρμογή και σε άλλες περιοχές τις περιφέρειας.  

 

Η επίσκεψή του Κώστα Μπακογιάννη στην Εύβοια ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση του με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Εύβοιας στη Χαλκίδα. Ο πρόεδρος κ. Μπακατσούλης έθεσε τα ζητήματα της άρδευσης και τις χρήσεις γης τα οποία απασχολούν τον πρωτογενή τομέα της περιοχής. Επιβεβλημένη έκρινε δε την κατάρτιση αγροτικού κτηματολογίου, προκειμένου να καθορίζονται οι χρήσεις γης, ενώ ζήτησε τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης στον έλεγχο ποιότητας των αγροτικών προϊόντων που διατίθενται στην αγορά. Τέλος, τόνισε την ανάγκη ενός ενιαίου περιφερειακού προσανατολισμού για τις καλλιέργειες. Ο Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε τον πρωτογενή τομέα προμετωπίδα της ανάπτυξης για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και αναφέροντας ότι στην Περιφέρεια θα διατεθούν 200 εκ. ευρώ από το Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την επόμενη πενταετία, κάλεσε την Ένωση να καταγράψει τις ανάγκες των αγροτών και να σχεδιάσουν από κοινού τον οδικό χάρτη της αγροτικής πολιτικής. Έκλεισε την τοποθέτησή του προτείνοντας τη σύσταση Σταθμών Αγροτικής Οικονομίας, με στόχο την επιμόρφωση και την υποστήριξη των νέων Αγροτών.

 

Ο Κώστας Μπακογιάνης θα βρίσκεται και την επόμενη εβδομάδα στην Εύβοια, ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις του στον μεγαλύτερο νομό της Στερεάς Ελλάδας.
 
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".  
 
 
 
 
 
 

Διαβάστε περισσότερα...

Από Κερασοχώρι και Κρέντη ξεκινά τις περιοδείες του στα Άγραφα ο Θεόδωρος Μπαμπαλής

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 

Από Κερασοχώρι και Κρέντη ξεκινά τις περιοδείες του  στα Άγραφα ο Θεόδωρος Μπαμπαλής
 
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι  θα επισκεφτούν όλα τα χωριά του Δήμου Αγράφων.

Το πρόγραμμα ξεκινάει το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 με την παρουσίαση του Συνδυασμού και οι περιοδείες ολοκληρώνονται την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 με την κεντρική προεκλογική ομιλία .

Το πρόγραμμα για αύριο έχει ως εξής:

 

Σάββατο 10 Μαΐου 2014
     Παρουσίαση Συνδυασμού και ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Αγράφων κ. ΘεόδωρoυΜπαμπαλή στο Κερασοχώρι στις 6 το απόγευμα.
    Επίσκεψη στην Κρέντη στις 21:00

 
 
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".  

Διαβάστε περισσότερα...

Η Μαρία Γαλανού θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις στο Κερασοχώρι

Η Μαρία Γαλανού θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις στο Κερασοχώρι

Η Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ.Μαρία Γαλανού μαζί με Περιφερειακούς Συμβούλους της "ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ" θα παρευρεθεί σήμερα στο Κερασοχώρι Aγράφων ,στις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 193 χρόνων, απο την κήρυξη της επανάστασης του 1821 από τον Ευρυτάνα αρματολό ΚΩΣΤΑ ΒΕΛΗ που έγινε στο Κεράσοβο στις 10 Μάη 1821
 
 
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".  

Διαβάστε περισσότερα...