ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Π. Στερέας Ελλάδας: Ψηφίστηκε ο «προϋπολογισμός ανάγκης»

Με την αντιπολίτευση να δηλώνει ότι τον καταψηφίζει χαρακτηρίζοντάς τον «αντιαναπτυξιακό», αλλά με τις ψήφους τής πλειοψηφίας και του συνδυασμού που υποστηρίχτηκε από το ΛΑΟΣ εγκρίθηκε τελικά ο προϋπολογισμός της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το περιφερειακό συμβούλιο που έγινε στη Λαμία
Για προϋπολογισμό ανάγκης και «αφετηρία για να μπορέσει να λειτουργήσει η περιφέρεια» έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, υπογραμμίζοντας πως αν και είναι «προσαρμοσμένος στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης και παίρνει υπόψη του μόνο τους δεδομένους οικονομικούς πόρους», ωστόσο πως βρίσκεται μακριά ακόμη και από τις προσδοκίες της πλειοψηφίας. Η αντιπολίτευσηΑπό πλευράς μείζονος αντιπολίτευσης, ο Αθ. Χειμάρας τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός είναι αντιαναπτυξιακός και εικονικός και μεταθέτει την ουσία για το 2012». Ο Τ. Χρονάς, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, είπε ότι «ο προϋπολογισμός δεν είναι αντίστοιχος όσων χρειάζεται ο λαός και ο τόπος και αποτελεί λογιστική άθροιση των περυσινών προϋπολογισμών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που συνθέτουν την Περιφέρεια».Ο Ν. Στουπής, περιφερειακός σύμβουλος, έκανε λόγο για «εικονικό, ημιτελή, θνησιγενή, αντιαναπτυξιακό, βαθειά ταξικό και αντικαλλικρατικό».Η Δ. Σπανούλη, περιφερειακή σύμβουλος επίσης, υπενθύμισε πως απ' την αρχή είχε καταγγείλει «πως οι πόροι του "Καλλικράτη" δεν ήταν διασφαλισμένοι, με αποτέλεσμα τα βάρη να μεταφέρονται στους πολίτες» και «σήμερα καλούμαστε να ψηφίσουμε χωρίς να γνωρίζουμε το τελικό ύψος του προϋπολογισμού».Σημειώνεται πως από τους 51 περιφερειακούς συμβούλους ψήφισαν υπέρ του προϋπολογισμού 32, ενώ εκτός από την πλειοψηφία, υπέρ του προϋπολογισμού ψήφισε ο συνδυασμός του Ανεξάρτητου Μετώπου του Νίκου Παπανδρέου που πρόσκειται στο ΛΑΟΣ.
Διαβάστε περισσότερα...

Καύσιμα τέλος για τα περιπολικά της Φωκίδας

Στέγνωσαν από καύσιμα τα περιπολικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας. Ο ιδιοκτήτης του συμβεβλημένου πρατηρίου αρνήθηκε να εφοδιάσει τα οχήματα αφού ο ίδιος δεν έχει πληρωθεί τους τελευταίους 5 μήνες.
Ευρυτανία και Φωκίδα είναι χωρίς καύσιμα, στην Θήβα η προθεσμία λήγει στο τέλος του μήνα, στην Φθιώτιδα τα περιπολικά του πρώτου Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων με έδρα την Σκάλα Αταλάντης φτάνει στην Λαμία για να εφοδιαστεί. Την ίδια ώρα τα σέρβις έχουν παγώσει. Οι αστυνομικοί κινούνται με αυτοκίνητα φέρετρα και αναγκάζονται να υποχρεώνονται σε φίλους και γνωστούς για να διορθώνουν κάποιες μικρές βλάβες. Πολλά μάλιστα από τα περιπολικά έχουν ακινητοποιηθεί. Οι αστυνομικοί ξεπερνούν τον εαυτό τους για να προστατεύσουν τους πολίτες. Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί σύντομα δεν θα μπορούν να τα καταφέρουν δηλώνει στο STAR Κεντρικής Ελλάδας ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιφέρεια Στερεάς Γιώργος Μπράνης. Φόβους για ιδιωτικοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζει μέσα από το STAR ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γ. Βλάχος και καλεί τους πολίτες να δείξουν κατανόηση και να μην τα βάζουν με τους αστυνομικούς που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους υπό αντίξοες πλέον συνθήκες.
Διαβάστε περισσότερα...