ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ


Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Σήμερα ο Εορτασμός του προφήτη Ηλία

Διαβάστε περισσότερα...

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Τη στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας συζήτησε ο Βουλευτής Ευρυτανίας με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

Αθήνα, 19 Ιουλίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τη στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας συζήτησε ο Βουλευτής Ευρυτανίας με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στυλιανό Στεφανίδη είχε χθες, 18 Ιουλίου ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας, με θέμα τη στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γρανίτσας.
Σε συνέχεια των επαφών που είχε ο Βουλευτής τόσο με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή όσο και με τον Υφυπουργό κ. Όθωνα, συζήτησε με τον κ. Στεφανίδη διεξοδικά την ανάγκη για στελέχωση του εν λόγω Κλιμακίου. Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη περιοχή απέχει πολύ από το Καρπενήσι και είναι παντελώς ακάλυπτη από πλευράς πυροσβεστικών μέσων και εξοπλισμού, ο Βουλευτής τόνισε, τόσο κατά τη διάρκεια της συνάντησης όσο και με επίσημη επιστολή του, το γεγονός ότι τα πυροσβεστικά οχήματα καθυστερούν δραματικά μέχρι να προσεγγίσουν την περιοχή των συμβάντων. Ενδεικτικά ανέφερε ότι ο χρόνος που χρειάζεται ένα όχημα της Πυροσβεστικής για τη διαδρομή Καρπενήσι-Κέδρα ή Νέο Αργύρι είναι τουλάχιστον πέντε (5) ώρες. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Ηλίας Καρανίκας και στη δυνατότητα -μέσω του Πυροσβεστικού αυτού Κλιμακίου- κάλυψης και εξυπηρέτησης και αναγκών χωριών της Αιτωλοακαρνανίας, της Άρτας αλλά και της ορεινής Αργιθέας Καρδίτσας, τα οποία συνορεύουν με την Ευρυτανία. Ο Αρχηγός του Σώματος δήλωσε ότι συμμερίζεται την αναγκαιότητα αυτή στην περιοχή ενώ θα εξετάσει άμεσα την αποστολή πυροσβεστικού περιπολικού οχήματος στελεχωμένου από μόνιμους πυροσβέστες.
Διαβάστε περισσότερα...

Την ίδρυση Ι.Ε.Κ. για «Στελέχη Εναλλακτικού Τουρισμού»

Αθήνα, 19 Ιουλίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την ίδρυση Ι.Ε.Κ. για «Στελέχη Εναλλακτικού Τουρισμού» στην Ευρυτανία μέσω του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ζήτησε ο Ηλίας Καρανίκας Από το Γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα, ανακοινώνεται επίσημα ότι στα πλαίσια των επαφών του με την πολιτική ηγεσία για την δημιουργία νέων αναπτυξιακών υποδομών στον νομό Ευρυτανίας, και με γνώμονα την αντιμετώπιση του φάσματος της ανεργίας από την οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.) κ. Λοϊζο Σορωνιάτη με θέμα την κατάθεση πρότασης από μέρους του Βουλευτή για την ίδρυση Ι.Ε.Κ.-«Στελέχη Εναλλακτικού Τουρισμού» στο Καρπενήσι.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και μέσα από γόνιμη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ευνοϊκό έδαφος για τη δημιουργία Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ) το οποίο θα υπάγεται στον Ο.Τ.Ε.Κ. και θα απευθύνεται σε νέους που ενδιαφέρονται να καταρτιστούν επαγγελματικά στα αντικείμενα της Τουριστικής Εκπαίδευσης και του Εναλλακτικού Τουρισμού και οι οποίοι θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και την κατάρτισή τους αυτή ως εργαζόμενοι και στον ίδιο το Νομό Ευρυτανίας. Ο Βουλευτής στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής για την ίδρυση και λειτουργία του Ι.Ε.Κ., απέστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη, όπου περιγράφεται το πλαίσιο των κινήσεων στις οποίες πρέπει να προβεί ο Δήμος, ώστε να υλοποιηθεί η προσπάθεια. Η κίνηση αυτή είναι επιβεβλημένη καθώς ο Δήμος πρέπει να εξασφαλίσει τον χώρο όπου θα γίνονται τα μαθήματα, να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα και να συνεργαστεί με τον Ο.Τ.Ε.Κ. για την υλοποίηση της προσπάθειας.. Κατά τη συζήτηση με τον πρόεδρο του Ο.Τ.Ε.Κ. και τους συνεργάτες του υποδείχθηκε ότι οι ειδικότητες που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και μπορούν να ενταχθούν στο Ι.Ε.Κ. αυτό είναι: α. Συνοδός βουνού (πεζοπορία, ορειβασία κτλ) β. Συνοδός ποταμού (κανό, καγιάκ κτλ) γ. Εκπαιδευτής τεχνικής χιονοδρομίας – ορειβασίας (αγωνιστικό, ορειβατικό και τουριστικό σκι) Οι τρεις αυτές ειδικότητες καλύπτουν όλο τα φάσμα δραστηριοτήτων στον τομέα του Εναλλακτικού Τουρισμού στον νομό μας, ο οποίος σε συνδυασμό και με άλλες πρωτοβουλίες που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια αλλά και τις υπάρχουσες υποδομές, τη φύση και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα δημιουργούν την μοναδικότητα της Ευρυτανίας και προωθούν την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, ενώ μπορούν να αποτελέσουν χώρο επαγγελματικής αποκατάστασης πολλών νέων της περιοχής. Από το γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Δ. Καρανίκα
Διαβάστε περισσότερα...