ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ -ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑΝΟΥ ΣΑΡΧΩΣΗ

 Υποψήφιος  Περιφερειάρχης Στερεάς ελλάδας Θανάσης Γιαννόπουλος -- υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας  Μαρία Γαλανού Σαρχώση

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...

Τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου στις 20.00 προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην χαλκίδα

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Χαλκίδα
 
Λόγω υποχρεώσεων του προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα η εκδήλωση-κεντρική ομιλία μεταφέρεται
Τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου στις 20.00 στο κόκκινο σπίτι.

Σας περιμένουμε όλους στην προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου για την περιφερειακή ενότητα Εύβοιας του συνδυασμού μας "Η Στερεά σε νέα τροχιά" με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Βαγγέλη Αποστόλου.
 
 
 
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση του Κώστα Μπακογιάννη με τον Eπίτροπο για Θέματα Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χάν στις Βρυξέλλες

Συγκεκριμένα αιτήματα αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα αλλά και οι προκλήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου, έθεσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες με τον επίτροπο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χάν.
«Είχαμε μια ουσιαστική και παραγωγική συνάντηση με τον κ. Γιοχάνες Χαν. Συζητήσαμε για τα προβλήματα και τις προκλήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου. Αφού εξήγησα για μια ακόμη φορά τη μεγάλη αδικία που υφίσταται η Στερεά Ελλάδα λόγω της στατιστικής στρέβλωσης, που μας κατατάσσει ως περιφέρεια στον στόχο 2, αναφερθήκαμε στις συγκεκριμένες λύσεις και προοπτικές που υπάρχουν» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης μετά τη συνάντηση.
Επειδή, όπως είπε, «η καρδιά της Ευρώπης πλέον χτυπάει στις Περιφέρειες» στοχεύει και «η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να έχει ρόλο και λόγο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».
«Σήμερα κάναμε μια καλή αρχή, έχουμε πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας» σημείωσε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.
Ο κ. Μπακογιάννης μετά τη συνάντηση αναφέρθηκε αναλυτικά στα θέματα που εξετάστηκαν με τον κοινοτικό επίτροπο.
«Επικεντρωθήκαμε στις πρακτικές δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας μας με ένα διττό στόχο: την πλήρη αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων άλλα και την εξασφάλιση επιπλέον πόρων. Συμφωνήσαμε ότι δεδομένης της ανεργίας και της φτώχειας που μαστίζουν τη Στερεά, δεν έχουμε ούτε ένα λεπτό για χάσιμο. Συγκεκριμένα, εστιάσαμε στην ενίσχυση της διαχειριστικής επάρκειας των θεσμικών φορέων της περιφέρειας με πνεύμα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας» ανέφερε.
Ζωτικής σημασίας θέμα για την Περιφέρεια που ετέθη στη συνάντηση ήταν ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
«Αναφέρθηκα στις δυο νέες δομές που προτείνονται στο πρόγραμμα μας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας: το Κέντρο Στήριξης Επιχειρήσεων και το Κέντρο προσέλκυσης επενδύσεων (Επενδύστε στην καρδιά της Ελλάδας) καθώς και τη σύνδεση αυτών με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο» είπε ο κ. Μπακογιάννης.
Συζητήθηκε, επίσης, η τεράστια σημασία που έχει η δίκαιη και ορθολογική συμμετοχή της Στερεάς Ελλάδας σε όλα τα τομεακά προγράμματα και ιδιαίτερα στους θεματικούς στόχους, που αφορούν στην προώθηση της απασχόλησης και την αποτελεσματικότητα της Δημόσιας διοίκησης.
«Διερευνήσαμε τις δυνατότητες υλοποίησης μιας πρότυπης πιλοτικής ευρωπαϊκής παρέμβασης» ανέφερε επ’ αυτού ο κ. Μπακογιάννης επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια δεν έχει ακόμη ολοκληρωμένη λύση.
 
 
 
 
 
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...

Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δελτίο Τύπου για το Νοσοκομείο Καρπενησίου

Αρ. Πρωτ. Α048                        Καρπενήσι, Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

 

 

 

Κοινό Δελτίο Τύπου υπογράφουν η Συντονιστική Ευρυτανίας και ο Πολιτευτής του Νομού Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφορικά με το πολύπαθο Νοσοκομείο Καρπενησίου και τις περίεργες πρακτικές που εφαρμόζει η διοίκηση ζητώντας απαντήσεις σε ερωτήματα που θα προκύψουν από τις αποκαλύψεις φωτιά στις οποίες προχωρούν, δηλώνοντας παράλληλα πως οδηγούνται και σε σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο ενώ αναμένουν απαντήσεις εγγράφως από την διοίκηση του Νοσοκομείου.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το τελευταίο διάστημα φτάνουν πληροφορίες στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας όπως και στο πολιτικό γραφείο του Πολιτευτή του Νομού Ευρυτανίας αναφορικά με  μια εξόχως «περίεργη απουσία από τα καθήκοντα του Ιατρού Ορθοπεδικού Χειρούργου εδώ και έναν χρόνο από το Νοσοκομείο της πόλης μας, του Καρπενησίου»

 

Ατύπως ενημερωνόμαστε πως η απουσία του Ιατρού είναι δικαιολογημένη καθότι έχει εξασφαλίσει αναρρωτική άδεια, η οποία όμως σωρευτικά έχει φτάσει το ένα έτος ενώ την ίδια ώρα πληροφορούμαστε πως παραλλήλως εργάζεται σε νοσοκομείο της Μεγάλης Βρετανίας-όπως και θα αποκαλύψουμε εγγράφως αν χρειαστεί και δεν λάβουμε πειστικές απαντήσεις-στο Bournemouth της Μεγάλης Βρετανίας.

 

Αν ισχύει κάτι τέτοιο όπως στοιχειοθετείται εγγράφως από τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας προφανώς πρόκειται για σκάνδαλο ολκής εν γνώσει της νυν και της τέως διοικήσεως του Νοσοκομείου του Νομού μας.

 

Την ίδια ώρα υπάρχουν στα χέρια μας έγγραφα δεδομένα που αποδεικνύουν πως ο Ιατρός βρίσκονταν σε αναζήτηση εργασίας και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα  (UAE) από τον Ιανουάριο του 2012, πράγμα που αποδεικνύει την γενικότερη διάθεση του Ιατρού προς αναζήτηση εργασίας στην Αλλοδαπή.

 

Προφανώς και η διάθεση του Ιατρού προς αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό επ'ουδενί δεν είναι κατακριτέα ή καταδικαστέα ειδικά μετα την ηθική επιστημονική και οικονομική εξόντωση που ασκείται και στο Ιατρικό προσωπικό μεταξύ άλλων από την εφαρμοζόμενη πολιτική του Υπουργείου Υγείας.

 

Για εμάς τους Ανεξάρτητους Έλληνες Ευρυτανίας όμως μόνο ως κατακριτέα και εξόχως προκλητική και ανεπίτρεπτη μπορεί να χαρακτηριστεί η καταχρηστικότητα των δυνατοτήτων που παρέχονται μεμονωμένα άγνωστο γιατί και πως, αν ισχύουν τα προαναφερόμενα, όπου και καλείστε σε πρώτο επίπεδο να επιβεβαιώσετε ή να διαψεύσετε εγγράφως και ουχί προφορικώς ως βραβευμένη-από τον ομογάλακτο Υπουργό σας-διοίκηση του Νοσοκομείου Καρπενησίου.

 

_____________________________________________________________________1

 

 

Ερωτήματα

 

●Βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια Ορθοπεδικός Χειρούργος Επιμελητής Α εδώ και ένα χρόνο ο οποίος ανήκει στο Ιατρικό δυναμικό του Νοσοκομείου Καρπενησίου ενώ παράλληλα εργάζεται στο Bournemouth της Μεγάλης Βρετανίας;

 

●Λαμβάνει κατά το διάστημα της αναρρωτικής αδείας του, το μισθό του ενώ παράλληλα λαμβάνει και δεύτερο μισθό από τις υπηρεσίες του στο Bournemouth της Μεγάλης Βρετανίας;

 

Eπέστρεψε μετά από το όργιο φημών των ημερών που επικρατεί στο «άβατο» του Νοσοκομείου Καρπενησίου όπως πληροφορούμαστε;

Έληξε η αναρρωτική του άδεια και πότε;

 

●Η ξαφνική αλλαγή εν μια νυκτί του ΔΣ του νοσοκομείου σχετίζεται ή όχι με τα προαναφερθέντα;

 

●Ο συγκεκριμένος Ιατρός συμμετείχε ή όχι σε επιτροπή παραλαβής υλικού του Νοσοκομείου; Έχει υπογράψει οποιαδήποτε πράξη παραλαβής υλικού κατά το διάστημα της αναρρωτικής του αδείας κι αν όχι ποιος τον αντικαθιστά;

 

*Σεβόμενοι την λεπτότητα της υποθέσεως ενώ είναι σε πλήρη γνώση μας το όνομα του Ιατρού θα το αποκαλύψουμε σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση που θα καταθέσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας.

 

►Ταυτόχρονα σας ενημερώνουμε πως σε γνώση των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας με πληθώρα καταγγελιών από πολίτες είναι τόσο η ανυπαρξία Ιατρού όσο και η εφαρμοζόμενη τακτική, στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καρπενησίου όπου ως απαράδεκτη και μόνο από το σύνολο της Ευρυτανικής κοινωνίας μπορεί να χαρακτηριστεί.

 

Καταδικάστηκε περήφανος φτωχός κόσμος χωρίς εισοδήματα και δυνατότητες να αδυνατεί ν’αποκτήσει πρόσβαση σε οφθαλμίατρο και να σωρεύεται πληθώρα μη εξυπηρετούμενων περιστατικών καθότι κρατείται «Reserve» η θέση οφθαλμίατρου μέχρι να βρεθεί «λύση» στην υπόθεση που ελέγχεται, ο σε διαθεσιμότητα Ιατρός, ενώ έχετε στα συρτάρια σας φάκελο πλήρη Ιατρού ο οποίος δέχεται να εργαστεί στο Νοσοκομείο Καρπενησίου για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Τελικώς αν και κατέχει όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, εμπαίζεται ο ίδιος και η οικογένεια του ενώ η 5η Υ.ΠΕ κωφεύει. Είναι σαφές ότι θα υπάρξει και για το θέμα αυτό ανάλογος κοινοβουλευτικός έλεγχος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

 

Το απόστημα και ο νόμος της σιωπής του «Άβατου» θα σπάσει!

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

 

Συντονιστική Επιτροπή Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας

 

Κωνσταντίνος Ι.  Μπακόλας

•Πολιτευτής νομού Ευρυτανίας

•Μέλος του Εθνικού Συμβούλιου των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΑΚΥΡΑΚΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Γιατί είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το «Ποτάμι»
 
Υπάρχουν δύο σοβαροί λόγοι εναντίον της ανάμειξής μου με τη πολιτική. Ο πρώτος σχετίζεται με την ανεξαρτησία μου. Τα τελευταία είκοσι χρόνια είχα την άνεση να γράφω για οποιοδήποτε θέμα δημοσίου ενδιαφέροντος, χωρίς ποτέ να λογαριάζω αντιδράσεις. Για παράδειγμα, δεν είχα τον παραμικρό δισταγμό να γράψω εναντίον της προσωρινής κράτησης της Σωτηροπούλου, του Εφραίμ, της οικογένειας Τσοχατζόπουλου ή υπέρ  της αποφυλάκισης του Σακκά. Έχω την εντύπωση ότι ακόμη και πολλοί που διαφωνούσαν με τις κατά καιρούς απόψεις μου, αναγνώριζαν ότι υποστηρίζω αρχές και όχι πρόσωπα. Επιπλέον, δεν ήμουν απομονωμένος ούτε μου έλειπε το ακροατήριο. Είχα εύκολη πρόσβαση στον Τύπο (πάντα χωρίς αμοιβή), προσωπικό μπλογκ, ακόμη και ενεργό λογαριασμό στο Facebook. Δεν κινδυνεύω να χάσω την ανεξαρτησία μου συμμετέχοντας σε μια πολιτική κίνηση ή κόμμα; Η πολιτική συμμετοχή, εκ των πραγμάτων, περιορίζει την ανεξαρτησία. Δεν νομίζω ότι χάνει κανείς την ελευθερία του όταν υποστηρίζει αυτά που πιστεύει, αλλά τουλάχιστον πρέπει να παίρνει υπόψη του τον αντίκτυπο που έχουν στη συλλογική προσπάθεια που συμμετέχει.
Τα αντίθετα επιχειρήματα του φίλου καθηγητή Δημήτρη Κυρίτση ήταν πειστικά:
Μην υπερβάλλεις με την ανεξαρτησία. Οι δικές σου ισχυρές απόψεις σχετίζονται με αξίες. Εφόσον με αυτές δεν υπάρχει διαφωνία, η δυνατότητα που έχεις να τις προβάλλεις σε ένα εθνικό ακροατήριο είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτή τη περίοδο. Άλλωστε, ένα κίνημα νέο, που επιδιώκει να επιφέρει ριζικές αλλαγές νοοτροπίας στην κοινωνία έχει ανάγκη από τη δική σου συμβολή. Δεν μπορείς να το υποστηρίζεις, διατηρώντας απόσταση ασφαλείας.
Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με την κύρια δουλειά της ζωής μου που είναι το Πανεπιστήμιο. Τα ερωτήματα είναι πολλά. Γιατί ένας καθηγητής που υποτίθεται ότι αγαπά τη δουλειά του κατεβαίνει ως υποψήφιος στις Ευρωεκλογές; Τον γοητεύει η πολιτική εξουσία, την οποία, όπως τόσοι άλλοι, βλέπει ως αποκορύφωση της σταδιοδρομίας του; Έκλεισε με την κύρια δουλειά της ζωής του; Γιατί πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει κάτι από τη θέση του πολιτικού; Ακόμη κι αν θεωρεί ότι είναι καλός δάσκαλος, τι τον κάνει να πιστεύει ότι μπορεί να είναι και καλός πολιτικός; Τόσα χρόνια γιατί δεν το έκανε; Προλαβαίνει κανείς σε μια ζωή να αποδώσει σε δύο σοβαρούς τομείς όπως είναι το Πανεπιστήμιο και η πολιτική;
Από όλα αυτά τα ερωτήματα το πιο βασανιστικό είναι ότι όχι μόνο δεν έχω κλείσει με το Πανεπιστήμιο, αλλά οφείλω ακόμη κάτι σημαντικό. Τα τελευταία χρόνια έχω δημοσιεύσει στο εξωτερικό άρθρα που αφορούν σε μια γενική θεωρία δικαιωμάτων και τα οποία είχαν απήχηση και έδωσαν αφορμή για ένα διεθνή διάλογο (βλ. «Proportionality: an assault on human rights?», «DisproportionateIndividualism», «Is there a general right of non-disclosure?», «Neutrality in the classroom»). Από επιστημονικής πλευράς, οι δημοσιεύσεις αυτές είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον έχω γράψει, αλλά απομένει να ολοκληρωθούν με ένα βιβλίο που θα αντιμετωπίζει συστηματικά το θέμα. Το χειρότερο είναι ότι απομένει να αποδοθούν στα Ελληνικά, ώστε να είναι προσβάσιμες σε όλους και αυτό αποτελεί στοιχειώδες καθήκον μου προς το Πανεπιστήμιο.
Πέρα από μια γενική υπόσχεση ότι θα προσπαθήσω να γράψω αυτό το βιβλίο στο μέλλον, δεν έχω πολλά να πω. Παρακαλώ τους φίλους μου να με πιέζουν ασφυκτικά, να μην αφήσουν να ξεχαστεί η εκκρεμότητα.
Τα άλλα ερωτήματα είναι πιο εύκολα. Η πολιτική εξουσία δεν με γοήτευσε ποτέ και σας διαβεβαιώ ότι δεν είμαι επιρρεπής σε γεροντοέρωτες. Δεν θεωρώ ότι το αξίωμα του βουλευτή ή του ευρωβουλευτή είναι συγκρίσιμο με αυτό του καθηγητή. Δεν αλλάζω με τίποτα τον ζωηρό διάλογο με επιχειρήματα που υπάρχει στο ακαδημαϊκό περιβάλλον και πιστεύω ότι δεν υπάρχει πιο συναρπαστικό ακροατήριο στο κόσμο από αυτό των φοιτητών. Δεν πιστεύω, επίσης, ότι επειδή κάποιος είναι μορφωμένος ή έχει ορθές πολιτικές ιδέες διαθέτει άνευ ετέρου τα προσόντα, για να γίνει καλός πολιτικός.
Στη παρούσα φάση αποφάσισα την ενεργό συμμετοχή μου στη πολιτική εξαίτας μιας αίσθησης έκτακτης ανάγκης και με συγκεκριμένο σκοπό συνεισφοράς. Έκτακτη ανάγκη για να τελειώσουμε με το παλαιοκομματικό πολιτικό κατεστημένο, το οποίο όχι μόνον φέρει βαριές ευθύνες για τη κρίση, αλλά είναι ανίκανο και να δώσει διέξοδο. Πολύ απλά πρόκειται για ένα πολιτικό κατεστημένο που δεν είναι υπερασπίσιμο. Διέξοδο δεν μπορεί να δώσει και μια αντιπολίτευση που επιδιώκει την αναπαραγωγή του ίδιου αποτυχημένου κράτους με μόνη διαφορά να είναι δική της η διοίκηση. Αυτό εξηγεί και τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού κινήματος που θα αλλάξει ριζικά νοοτροπίες και πρακτικές. Θεώρησα ότι πρέπει να συμβάλω σε αυτή την προσπάθεια
Η δική μου συνεισφορά αποσκοπεί στην εναλλαγή γενεών στην εξουσία. Θα κάνω το παν για να βοηθήσω νέους ανθρώπους να αναλάβουν τη διεύθυνση της χώρας. Δεν πρόκειται για κολακεία (και προφανώς αντιλαμβάνομαι ότι η ηλικία από μόνη της δεν είναι προσόν) αλλά για ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Εκείνοι που έχουν μπροστά τους το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους πρέπει να να μπορούν να καθορίζουν τη τύχη τους.
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...