Τελευταία νέα

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για τα προβλήματα που απασχολούν τον Νομό Ευρυτανίας

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για τα προβλήματα που απασχολούν τον Νομό Ευρυτανίας θα συναντηθούν την Τετάρτη 21-9-2011 στην Λαμία στα γραφεία της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας ο Βουλευτής του Νομού Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας και ο Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς. Στην συνάντηση θα παραβρεθεί και ο Αντιπεριφερειάρχης του Νομού Ευρυτανίας κ. Βασίλης Καραμπάς.
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την χρηματοδότηση της μελέτης από την ανατολική σήραγγα Τυμφρηστου έως το Νεοχωράκι

Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την χρηματοδότηση της μελέτης από την ανατολική σήραγγα Τυμφρηστου έως το Νεοχωράκι του Εθνικού δρόμου Λαμίας Καρπενησίου συζήτησε με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Θάνο Μωραϊτη, ο βουλευτής του Νομού Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας.
Ειδικότερα κατά την συζήτηση τονίσθηκε ότι η ολοκλήρωση του Δρόμου Λαμίας – Καρπενήσι είναι ένα σημαντικό έργο διαπεριφερειακού χαρακτήρα και υψηλής προταιρεότητας για όλη την Ευρυτανία. Ως γνωστό το κομμάτο Καστρί – Μακρακώμη έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και έχει ζητηθεί πίστωση 25.000.000 ευρώ από την Διεύθυνση Δημοσίων έργων προκειμένου να δημοπρατηθεί. Το κομάτι Λιανοκλάδι - Καστρί έχει ήδη μελετηθεί καθώς υπήρχε προγραμματισμός διέλευσης του Ε65. Από το ΕΣΠΑ έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση για απαλλοτριώσεις και μελέτες όπως η μελέτη της ανατολικής πρόσβασης της σήραγγας του Τυμφρηστού. Ο κ.Καρανίκας επεσήμανε ότι η χρηματοδότηση της μελέτης του δυσκολότερου κομματιού από την Ανατολική σήραγγα Τυμφρηστού έως το Νεοχωράκι είναι περισσότερο από αναγκαία για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο που είναι η δημοπράτηση του έργου. Ο υφυπουργός Αναπτυξης κ. Θάνος Μωραϊτης αναγνώρισε την σημαντικότητα της μελέτης και δεσμεύθηκε ότι στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, θα εξετάσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου την χρηματοδότηση του κομματιού από την ανατολική σήραγγα Τυμφρηστου έως το Νεοχωράκι.
Διαβάστε περισσότερα...