ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ

Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Συγχωνεύσεις νοσοκομείων σε Στερεά και Πελοπόννησο

Τις προτάσεις του για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων της 5ης και 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της επιτροπής , Λ. Λιαρόπουλος.
Οι σχετικές προτάσεις διετυπώθηκαν παρουσία του υπουργού Υγείας, κ. Α. Λοβέδρου, ο οποίος δήλωσε ότι το 2011 είναι η τελευταία ευκαιρία για να «συγκρατήσουμε τις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας ως έχουν» και προέβλεψε ότι «από το 2012, ο οποιοσδήποτε υπουργός Υγείας δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει το 40% των νοσοκομείων της χώρας». Στερεά Ελλάδα Στην πρόταση, όσον αφορά την 5η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, προτείνεται τα 14 νοσοκομεία να ενταχθούν σε 4 κύκλους.Στον πρώτο κύκλο, βασικό είναι το Πανεπιστημιακό της Λάρισας και συμπληρωματικά το Γενικό Λάρισας, το 404 Στρατιωτικό Λάρισας και τα νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας. Το νοσοκομείο Βόλου παραμένει αυτόνομο στο δεύτερο κύκλο, ενώ στον τρίτο κύκλο, με κύριο το νοσοκομείο Λαμίας, συμμετέχουν τα νοσοκομεία Άμφισσας και Καρπενησίου.Βασικό είναι το νοσοκομείο Χαλκίδας στον τέταρτο κύκλο, στον οποίο εντάσσονται ακόμη τα νοσοκομεία Λιβαδειάς, Θηβών, Καρύστου και Κύμης, τα οποία αλλάζουν χρήση.Σύμφωνα με την πρόταση, στο νοσοκομείο Θήβας θα γίνει τραυματιολογικό κέντρο. Στην Κύμη και την Κάρυστο οι υπάρχοντες δομές θα λειτουργούν μόνο ως Κέντρα Υγείας. Πελοπόννησος Όσον αφορά την 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, δημιουργείται μια ομάδα που θα καλύπτει τη Δυτική Ελλάδα, με έδρα το Πανεπιστημιακό Πατρών και τέσσερις άλλοι κύκλοι νοσοκομείων.Στον πρώτο κύριο θα είναι το Πανεπιστημιακό του Ρίου και τα νοσοκομεία Αιγίου, Καλαβρύτων - το οποίο γίνεται Κέντρο Υγείας . Το «Καραμανδάνειο», σύμφωνα με την πρόταση καταργείται και μεταφέρεται στο Ρίο.Στον δεύτερο κύκλο, κύριο νοσοκομείο είναι το «Άγιος Ανδρέας» και συμμετέχουν τα νοσοκομεία Κεφαλληνίας, Ληξουρίου - το οποίο γίνεται κέντρο υγείας, Ζακύνθου, και το Νοσημάτων Θώρακος «Άγιος Λουκάς», το οποίο μεταφέρεται στο «Άγιος Ανδρέας». Στον τρίτο κύκλο, βασικό είναι το νοσοκομείο Πύργου και συμμετέχουν τα νοσοκομεία Αμαλιάδας και Κρεστένων, το οποίο γίνεται Κέντρο Υγείας. Στον τέταρτο κύκλο, επικεφαλής είναι το νοσοκομείο Αγρινίου και συμμετέχει το νοσοκομείο Μεσολογγίου.Σύμφωνα με τον Λ. Λιαρόπουλο, δημιουργείται και μια δεύτερη ομάδα στην Πελοπόννησο που έχει ως έδρα το νοσοκομείο της Τρίπολης. Στον πρώτο κύκλο της ομάδας κύριο είναι το νοσοκομείο Τρίπολης και ακολουθούν τα νοσοκομεία Σπάρτης, Μολάων και το Ψυχιατρικό Τρίπολης, το οποίο καταργείται.Ο δεύτερος κύκλος περιλαμβάνει τα νοσοκομεία Καλαμάτας, ως κύριο, και Κυπαρισσίας. Ο τρίτος έχει ως κύριο το νοσοκομείο Κορίνθου και συμπληρώνεται από τα νοσηλευτικά ιδρύματα Άργους και Ναυπλίου, το οποίο αλλάζει χρήση και γίνεται νοσοκομείο Χρόνιων Παθήσεων.
Διαβάστε περισσότερα...

Διακοπές στην Ελλάδα για 7 στους 10

Εντός συνόρων θα περάσουν φέτος το καλοκαίρι οι περισσότεροι Έλληνες, σύμφωνα με πρόσφατο Ευρωβαρόμετρο που θέλει το 68% των Ελλήνων να δηλώνει ότι θα επιλέξει κάποιο προορισμό στην Ελλάδα για να περάσει έστω και λίγες μέρες ανάπαυλας ενώ μόλις 7% θα στραφεί σε κάποιο τουριστικό θέρετρο του εξωτερικού. Την περασμένη χρονιά 1 στους 3 δεν πήγε διακοπές λόγω οικονομικής στενότητας.
Την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι που δεν κατάφεραν πέρυσι να πάνε διακοπές αντιστοιχούν σε ποσοστό 20,7% επί του συνολικού πληθυσμού. Όσον αφορά στην επιλογή του προορισμού το 31% των Ελλήνων και το 29% των Ευρωπαίων δηλώνουν ότι λαμβάνουν σοβαρά υπόψή τους τις συστάσεις από φίλους, ενώ το 26% Ελλήνων και Ευρωπαίων δηλώνει ότι για την επιλογή του τουριστικού προορισμού συμβουλεύεται το Internet. Η πλειοψηφία των Ελλήνων (65%) δηλώνει ότι προτιμά τους παραδοσιακούς προορισμούς ενώ σημαντικό παράγοντα για την επιλογή του προορισμού αποτελεί η πολιτιστική κληρονομιά, η φύση και οι δυνατότητες για διασκέδαση. Σχετικά με το μεταφορικό μέσο, σχεδόν οι μισοί Έλληνες (48,5% ) προτιμούν το αυτοκίνητο ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους υπόλοιπους Ευρωπαίους είναι 44%. Δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Ευρωπαίους το 2011 είναι η Ιταλία (11,5%), η Ισπανία (8,6%) και η Γαλλία (8,2), ενώ το 23% των Ευρωπαίων δεν έχει ακόμη αποφασίσει πού θα περάσει τις διακοπές του. Αισιόδοξα, πάντως, βλέπει τα αποτελέσματα της έρευνας η Κομισιόν, που σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “Το γεγονός ότι 58% των κατοίκων της ΕΕ επιλέγει να απολαύσει τις διακοπές του στην Ευρώπη επισημαίνει ότι, γενικά, ο τουριστικός κλάδος ανακάμπτει και καθίσταται και πάλι κλάδος ανάπτυξης”.
Διαβάστε περισσότερα...