ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ


Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Επαφές και συναντήσεις στη Β. Εύβοια για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Διήμερη περιοδεία στη Β. Εύβοια πραγματοποίησε τη Μεγάλη  Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος αξιοποιεί τις επαφές με τους πολίτες και τους θεσμικούς φορείς για να ακούσει τα προβλήματα και τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών.  
 
«Η Εύβοια είναι ευλογημένη από το Θεό. Εχει μείνει, όμως, πολύ πίσω» αναγνώρισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν μπορεί ούτε να υποσχεθεί ούτε και να κάνει όσα δεν έγιναν τα τελευταία 50 χρόνια για το νομό. Επανέλαβε, όμως, ότι εφόσον τεθούν οι προτεραιότητες και καταρτιστεί ένα ορθολογικό σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων μπορούν πολλά να βελτιωθούν άμεσα.
 
Η προτεραιότητα που έθεσε κατά τη συνάντηση του με φορείς στην Αιδηψό ήταν ο οδικός άξονας. «Είναι αδιανόητη η ταμπέλα ''περνάτε με δική σας ευθύνη''» παρατήρησε ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος έχει επισημάνει και σε προηγούμενες επισκέψεις του τα σοβαρά προβλήματα του οδικού δικτύου της Εύβοιας.
 
Συμφώνησε απολύτως με τους φορείς της Αιδηψού ότι απαιτείται καλύτερη τουριστική προβολή του ιαματικού τουρισμού και περαιτέρω ανάπτυξη των πηγών. Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» τόνισε ότι διεθνώς το ενδιαφέρον για τον ιατρικό τουρισμό, που περιλαμβάνει και τον ιαματικό, είναι τεράστιο και αυτό δημιουργεί υπό προϋποθέσεις μια πολύ μεγάλη τουριστική αγορά.
 
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας Πέτσης έθεσε το θέμα της δημιουργίας μαρίνας αλλά και της προβλήτας στο λιμάνι του Αγίου Γεωργίου Λιχάδας, έργο που έχει σταματήσει από το 2013. Τη δέσμευση να υπάρξει βελτίωση του λιμανιού ανέλαβε ο υποψήφιος  Περιφερειάρχης απέναντι στους ψαράδες, που του έθεσαν το αίτημα κατά τη συνάντησή τους στον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας.
 
 
 
Επισκεπτόμενος τις εγκαταστάσεις της εταιρίας Νηρεύς, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να συνδράμουν τις ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τον ανταγωνισμό, να επεκταθούν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, ιδίως σε περιοχές όπως η Εύβοια, που μαστίζεται από υψηλό ποσοστό ανεργίας. 
 
Στην Ιστιαία, όπου βρέθηκε τη Μεγάλη Τρίτη, ο κ. Μπακογιάννης είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Ζάχο Χριστόφη, συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες στην αγορά, επισκέφτηκε το Βησσαριώνειο εκκλησιαστικό γηροκομείο , το Κέντρο Υγείας, την Πυροσβεστική, το υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ αλλά και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ταξιάρχη.
 
Σε ομιλία του σε εκπροσώπους φορέων και πολίτες το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» υπερβαίνει ανούσιους και ξεπερασμένους διαχωρισμούς και στοχεύει στη  συνένωση δυνάμεων για να δοθούν επιτέλους λύσεις στα πραγματικά προβλήματα.
 
Τέλος, στον Άγιο Αιδηψού ο κ. Μπακογιάννης επισκέφτηκε το παλαιό δημοτικό σχολείο του χωριού, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ αλλά και το Λαογραφικό Μουσείο και με μεγάλη χαρά υπέγραψε το βιβλίο του Μουσείου, που συντηρούν με πολύ κόπο αλλά και υπερηφάνια τα μέλη του.
 
 
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...