ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ


Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Από διαταραχές ύπνου υποφέρουν περίπου δύο εκατομμύρια Έλληνες

Αθήνα Περισσότεροι από δυο εκατομμύρια Έλληνες φαίνεται να υποφέρουν από διαταραχές ύπνου, ενώ στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης περίπου ένας στους τρεις ενήλικες αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα. Το φαινόμενο επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες, τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε βάρδιες και τους ηλικιωμένους, όπου προβλήματα ύπνου φαίνεται να έχουν περίπου οι μισοί. Διαβάστε τις 20 συμβουλές μας για καλύτερο ύπνο Σύμφωνα με τους ειδικούς, προβλήματα ανεπαρκούς ποσότητας ύπνου και δυσκολία στο να αποκοιμηθούν αντιμετωπίζουν οι έφηβοι και τα παιδιά। Αναγνωρίζοντας τη σημασία του υπνου για την ανθρώπινη υγεία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θεσπίσει την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου (21 Μαρτίου) με στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό και τους επαγγελματίες υγείας για τη σημασία του να κοιμόμαστε επαρκώς και ανενόχλητα. «Αναπνεύστε εύκολα, για να κοιμηθείτε καλά», είναι το σύνθημα της φετινής παγκόσμιας ημέρας με σκοπό να προάγει τον υγιή, ανενόχλητο ύπνο. Η έλλειψη ύπνου αυξάνει τις πιθανότητες αύξησης του σωματικού βάρους, καθώς και κατάχρησης ουσιών (ναρκωτικά, τσιγάρο, αλκοόλ), της εμφάνισης υπέρτασης και καρδιαγγειακών προβλημάτων, σακχαρώδους διαβήτη και νόσου Αλτσχάιμερ, λοιμώξεων και άλλων παθήσεων, ενώ συνδέεται στενά και με τις ψυχικές νόσους καθώς αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης. Στην Ελλάδα υπάρχουν Κέντρα Αντιμετώπισης των Διαταραχών του Ύπνου σε αρκετά δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Ελλάδας, που μπορούν να παρέχουν εξειδικευμένη βοήθεια στους πάσχοντες από αϋπνία. ΠΗΓΗ http://health.in.gr/news/various/article/?aid=1231187482 Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα". Διαβάστε περισσότερα...

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής

Καρπενήσι, 20 Μαρτίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής Την Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012 και ώρα 13.00 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, με θέμα την Περιφερειακή Ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας. Στη συνεδρίαση, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής, κλήθηκε μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάνης. Ο Δήμαρχος έδωσε έμφαση στις υποδομές, στον τομέα της ανάπτυξης, στον τουρισμό, το περιβάλλον, την παιδεία αλλά και την υγεία. Αντιπαραβάλλοντας τη βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων με τα απομακρυσμένα χωριά της Ευρυτανίας, επισήμανε τη μεγάλη ανισότητα που δημιουργείται σε περιοχές της ίδιας περιφέρειας, στα πλαίσια της άσκησης περιφερειακής πολιτικής, με αποτέλεσμα να έχουν «παγώσει» έργα τα οποία είναι αναγκαία για τον τόπο. Επιπλέον, έκανε εκτενή αναφορά στο δρόμο Λαμία-Καρπενήσι-Αγρίνιο, χαρακτηρίζοντας τον «Γέφυρα Ζωής» για την Ευρυτανία. Αναγνώρισε τη σπουδαιότητα της δημοπράτησης της παράκαμψης της Μακρακώμης, αλλά επισήμανε την αναγκαιότητα υλοποίησης ακόμη περισσότερων μελετών.
Ένα ακόμη ζήτημα μείζονος σημασίας στο οποίο έκανε εκτενή αναφορά ο Δήμαρχος είναι η αξιοποίηση της λίμνης των Κρεμαστών, η σύνδεσή της με τη Λίμνη Πλαστήρα μέσω Αγράφων και ο Παρεμεγδόβιος δρόμος από Μαυρομάτα μέχρι το Αγρίνιο και το λιμάνι του Αστακού. Αναφορικά με ζητήματα αναπτυξιακού ενδιαφέροντος, ο Δήμαρχος διαπιστώνοντας ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει συντονισμένη ορεινή πολιτική, έκανε λόγο για τη δημιουργία κινήτρων που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη στις ορεινές περιοχές, όπως η μείωση φορολογικών συντελεστών, η δημιουργία υποδομών και υπηρεσιών, ο περιορισμός της γραφειοκρατίας για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και η αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ. Σχετικά με τον τουρισμό, που αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της Ευρυτανίας, ο Δήμαρχος έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τη μείωση του κόστους του πετρελαίου, αλλά και τη μείωση του ΦΠΑ, δεδομένου ότι η Ευρυτανία πληρώνει τρεις φορές παραπάνω ΦΠΑ απ’ ότι η Μύκονος. Χαρακτηρίζοντας το περιβάλλον ως το «μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» του τόπου, ενημέρωσε την επιτροπή για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, τα έργα αποχετεύσεων τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και την πρόταση του Δήμου Καρπενησίου στο Πράσινο Ταμείο για τη δημιουργία τεσσάρων πρότυπων οικολογικών πάρκων. Ένα ακόμη ζήτημα που αφορά την Ευρυτανία είναι η βιωσιμότητα του ΤΕΙ Δασοπονίας, για το οποίο ο Δήμαρχος ανέφερε πως αποτελεί το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του είδους που λειτουργεί σε ένα «φυσικό εργαστήρι» και ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για την πρόταση που έγινε από το ΤΕΙ και το Δήμο για τη χωροθέτηση Campus Towns σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Τέλος, ο Δήμαρχος επισήμανε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρυτανία στον τομέα της υγείας ειδικά στα χωριά, αναφέροντας χαρακτηριστικά «ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται, τα ιατρεία να λειτουργούν και οι γιατροί να μένουν στα χωριά». Κλείνοντας ο Δήμαρχος έκανε λόγο για τα χαμένα χρόνια παλαιοκομματικής κακοδιαχείρισης και σπατάλης, τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα η Ευρυτανία να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται και αυτά που της αξίζουν.
Διαβάστε περισσότερα...

Δήλωση Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη «Όχι στο κλείσιμο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας»

Καρπενήσι, 20 Μαρτίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δήλωση Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη «Όχι στο κλείσιμο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας» «Η αυθαίρετη αναστολή των αδειών σε τρεις ελληνικές συνεταιριστικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων και η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας, αποτελεί καίριο πλήγμα για την τοπική μας οικονομία. Η τράπεζα λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης για τη Στερεά Ελλάδα και έχει κερδίσει επάξια, για περισσότερο από έναν αιώνα, την εμπιστοσύνη των καταθετών και των επενδυτών. Ο Δήμος Καρπενησίου, αναπτύσσοντας κατά το περασμένο έτος εξαιρετική συνεργασία με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας, θεωρεί ότι οι συνεταιριστικές τράπεζες αποτελούν εργαλείο στήριξης της επιχειρηματικότητας, ενισχύουν την περιφερειακή ανάπτυξη και προσφέρουν ένα δίχτυ ασφαλείας για τις αποταμιεύσεις των καταθετών. Το κεντρικό κράτος που στηρίζει έμπρακτα τις μεγάλες τράπεζες, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε να δώσει χείρα βοηθείας και στις μικρότερες. Η βιωσιμότητα της Τράπεζας μπορεί και επιβάλλεται να εξασφαλιστεί».
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ «Η Θέση μας για το κλείσιμο της «Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας»

Λαμία 21 -03-2012 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Η Θέση μας για το κλείσιμο της «Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας» Ως Περιφερειάρχης, στήριζα, στηρίζω και θα στηρίζω την Συνεταιριστική Τράπεζα της Λαμίας, της έδρας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και οι διοικούντες αυτή, το γνωρίζουν καλά αυτό. Σίγουρα η εξέλιξη αυτή και ως άνθρωπο και ως Περιφερειάρχη με έχει λυπήσει ιδιαίτερα και καταδικάζω απερίφραστα την ενέργεια της Τράπεζας της Ελλάδας, να προχωρήσει στο κλείσιμο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας.
Επειδή όμως τις δύο αυτές ημέρες γίνεται μία προσπάθεια εκμετάλλευσης ενός δράματος, γιατί δράμα είναι να κλείνει μία τράπεζα και να βρίσκονται εργαζόμενοι στο δρόμο, για άσκηση πολιτικής και μάλιστα μικροπολιτικής από ορισμένους, ευτυχώς ελάχιστους, είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουμε τα πράγματα και να τα επαναφέρουμε, στη σωστή τους διάσταση: 1. Ο κάθε Περιφερειάρχης είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη νομιμότητα και αυτό έπραξα: Δεν έλαβα εγώ την απόφαση στην επιλογή του τραπεζικού ιδρύματος για την κατάθεση των διαθεσίμων της Περιφέρειας, αλλά το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από ομόφωνη απόφαση της επιτροπής και εισήγησή της στο συμβούλιο. Και ήμουν υποχρεωμένος να την εφαρμόσω, όταν μάλιστα και η προσφυγή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, απορρίφθηκε από την Επιτροπή του άρθρου 18 με απόφασή της, η οποία κατέστη αμετάκλητη, αφού η Συνεταιριστική Τράπεζα δεν προσέφυγε περαιτέρω σε κανένα διοικητικό ή αστικό δικαστήριο. 2. Οι τρεις Συνεταιριστικές Τράπεζες (της Λαμίας, της Αχαΐας και της Λέσβου) που έκλεισαν, έκλεισαν με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας, διότι, όπως ανακοινώθηκε από την ίδια, δεν είχαν τα απαιτούμενα ίδια κεφάλαια. 3. Επομένως τι σχέση μπορεί να έχει το κλείσιμο των τριών αυτών τραπεζών με την μη κατάθεση των διαθεσίμων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και δημιουργούνται διάφορα σενάρια και συνδέσεις, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. 4. Δηλαδή τι θέλουν να μας πουν οι «διαστρεβλωτές της αλήθειας» ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ήταν σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδας; Και ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνετέλεσε στο κλείσιμο και των άλλων δύο συνεταιριστικών τραπεζών (της Αχαΐας και της Λέσβου) που δεν είναι στη περιφέρειά της και δεν είχε καμία σχέση με αυτές; 3. Και τι σχέση έχουν τα διαθέσιμα της Περιφέρειας και οι καταθέσεις, με τα ίδια κεφάλαια; Όσες καταθέσεις και να έχει μία τράπεζα, εφόσον δεν έχει τα απαιτούμενα ίδια κεφάλαια, η Τράπεζα της Ελλάδας έχει δικαίωμα από το νόμο να ενεργοποιήσει την διαδικασία ανάκλησης της αδείας της. ΄Αποψη μου προσωπική είναι ότι το δικαίωμα αυτό θα πρέπει να ασκείται με φειδώ και εν προκειμένω η Τράπεζα της Ελλάδος, υπερέβη τα όρια. 4. Πραγματικά και ειλικρινά, εύχομαι και ευελπιστώ η Τράπεζα της Ελλάδας, να αλλάξει θέση και να επαναλειτουργήσει η «Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας» και στην κατεύθυνση αυτή, αυτονόητα ενώνω και εγώ την φωνή μου και τις όσες και όποιες δυνάμεις μου. 5. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, από την πρώτη στιγμή διατυπώσαμε συγκεκριμένες θέσεις, τις οποίες και επαναλαμβάνουμε : Να εφαρμοστεί η Πράξη 2258/2-11-1993 του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία οι διατάξεις που αφορούν τη λειτουργία των πιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα, εφαρμόζονται ανάλογα και στα πιστωτικά ιδρύματα υπό την μορφή πιστωτικών συνεταιρισμών και να τύχουν εφαρμογής και στην περίπτωση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, τα ίδια που εφαρμόστηκαν στην T-BANK δηλαδή μαζί με την μεταφορά του ενεργητικού και παθητικού και των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων στην νέα τράπεζα να μεταφερθούν και οι εργασιακές σχέσεις. 6. Ας σταματήσουν λοιπόν κάποιοι να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και να ασκούν πολιτική, επενδύοντας πάνω στα κοινωνικά δράματα και επιδιώκοντας μικροπολιτικά οφέλη. Ας την ασκήσουν σε άλλα πεδία με επιχειρήματα και θέσεις και όχι με τον τρόπο αυτό, που αργά η γρήγορα θα καταδικαστεί από τα ίδια τα πράγματα. Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ.
Διαβάστε περισσότερα...