ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ


Κυριακή 29 Μαΐου 2011

7ήμερο μετεώγραμμα για Μουζίλο

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...

Έδωσαν λάθος φάρμακο στην Ελλάδα

Τα λάθη που έγιναν πριν ένα χρόνο πληρώνει η χώρα μας σύμφωνα με τον οικονομολόγο Άνταμ Λέρικ. Αποκλείει τη στάση πληρωμών και βλέπει νέα συμφωνία. Σκληρό μήνυμα από τη Σουηδία για νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό
Την ώρα που στην Αθήνα η αγωνία για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου, κορυφώνεται, πληθαίνουν οι φωνές που αποκλείουν τη στάση πληρωμών. Την άποψη ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα εκταμιεύσει τελικά την πέμπτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, εξέφρασε ο οικονομολόγος Άνταμ Λέρικ του ανεξάρτητου ινστιτούτου μελετών American Enterprise Institute, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. "Στο τέλος, το Ταμείο θα δανείσει τα χρήματα. Η Ελλάδα, η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα συμφωνήσουν σε ένα καινούριο πρόγραμμα. Οι Έλληνες θα δώσουν νέες υποσχέσεις και οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ θα δεχτούν πιο ευέλικτους όρους", υποστήριξη ο Λέρικ. Για τον Αμερικανό οικονομολόγο, το ΔΝΤ σήμερα "πλήρωνει" τα λάθη που έγιναν πριν από ένα χρόνο. "Οι Έλληνες δούλεψαν σκληρά, πολύ πιο σκληρά απ' όσο προβλέπαμε γενικά. Όμως το γεγονός παραμένει ότι οι όροι δεν εκπληρώθηκαν. Και αυτό γιατί το πρόγραμμα ήταν κακοσχεδιασμένο εξ αρχής. Για να εμπνεύσει εμπιστοσύνη ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ, θα πρέπει να χρηματοδοτείται πλήρως από την αρχή μέχρι το τέλος", εξήγησε. Καμία περίπτωση αναδιάρθρωσης Το κοινό σχέδιο ΕΕ-ΔΝΤ για τον δανεισμό της Ελλάδας "δεν προβλέπει την αναδιάρθρωση", τόνισε από την πλευρά του ο εκτελών χρέη γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Τζον Λίπσκι. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος εμμένει στην απόρριψη της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας και πιέζει για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. "Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά και πλήρως το πρόγραμμα», τόνισε ο κ. Τρισέ, σε χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα "Aachener Zeitung". "Είναι πολύ σημαντικό να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος, προκειμένου να ανοίξει σταθερά ο δρόμος για τη δημιουργία θέσεων εργασίας" λέει ο κ. Τρισέ. Αποδείξεις ζητούν οι Σουηδοί Περικοπές δαπανών ύψους 15% του ΑΕΠ, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους συνιστά στην Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Άντερς Μποργκ. "Η Ελλάδα πρέπει να κάνει η ίδια περισσότερα και να δείξει ότι παίρνει τα φάρμακα της αγωγής που της δόθηκε", λέει στη γερμανική εφημερίδα "Die Welt". Μόνον όταν η Ελλάδα επιτύχει ουσιαστικά πλεονάσματα, μπορεί να γίνει λόγος για επιμήκυνση ή άλλες παρόμοιες ελαφρύνσεις, προσθέτει ο κ. Μποργκ και σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα των βαλτικών χωρών, π.χ. της Εσθονίας, όπου οι περικοπές του προϋπολογισμού έφτασαν το 15% του ΑΕΠ. Ο Σουηδός υπουργός, υπογραμμίζει ότι ειδικά στο ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας χρειάζονται αλλαγές, ενώ εκτιμά ότι θα χρειαστούν μέχρι και επτά χρόνια, προκειμένου η Ελλάδα να επανακτήσει τη δημοσιονομική της αξιοπιστία.
Διαβάστε περισσότερα...

Καρατζαφέρης: Η 5η δόση είναι εξασφαλισμένη

Την πεποίθησή του ότι η πέμπτη δόση του δανείου της τρόικας είναι εξασφαλισμένη, εξέφρασε ο Γ.Καρατζαφέρης, αναφέροντας επίσης ότι αισιοδοξεί "για ένα ακόμη κύκλο" συζητήσεων για "συνεννόηση".
Την πεποίθησή του ότι η πέμπτη δόση του δανείου της τρόικας είναι εξασφαλισμένη, εξέφρασε ο Γ.Καρατζαφέρης, αναφέροντας επίσης ότι αισιοδοξεί "για ένα ακόμη κύκλο" συζητήσεων για "συνεννόηση". "Θέλω να πιστεύω ότι την Παρασκευή το απόγευμα, δεν μπήκε τελεία αλλά κόμμα", δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναφερόμενος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, για την οποία, αρχικώς, είχε εκφραστικά απαισιόδοξα. "Αισιοδοξώ ότι μπορεί να υπάρξει ένας ακόμα κύκλος για συνεννόηση", είπε σήμερα Σάββατο, ο Γ.Καρατζαφέρης, καλώντας επίσης "τον πρωθυπουργό να μην προβεί σε βεβιασμένες κινήσεις που θα κάνουν ατελέσφορη αυτή την νέα προσπάθεια", καθώς και τον Α.Σαμαρά "να σκεφτεί πιο ήρεμα και πιο ώριμα" Τέλος,ανέφερε, ο κ.Καρατζαφέρης, "θέλω να διαβεβαιώσω τον Ελληνικό λαό ότι η πέμπτη δόση είναι εξασφαλισμένη και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το καλοκαίρι."
Διαβάστε περισσότερα...