ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ


Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ανοιχτή Γραμμή Επικοινωνίας με τους Δημότες

Καρπενήσι, 24 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοιχτή Γραμμή Επικοινωνίας με τους Δημότες

15455: Η Γραμμή του Δημότη από το Δήμο Καρπενησίου

Μία από τις βασικές προτεραιότητες για τη νέα Δημοτική Αρχή αποτελεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών του τόπου μας. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ο Δήμος Καρπενησίου εγκαινιάζει σήμερα τη Γραμμή του Δημότη 15455 που αποτελεί την πύλη εισροής των αιτημάτων των δημοτών του Δήμου Καρπενησίου.

Κάθε δημότης θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει τηλεφωνικά τα αιτήματά του, τα παράπονά του αλλά και τα ερωτήματά του προς τη Δημοτική Αρχή, τα οποία με τη σειρά τους θα προωθούνται καθημερινά στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και στο Δήμαρχο.

Βασικός κανόνας λειτουργίας της υπηρεσίας είναι η δέσμευση ενημέρωσης του πολίτη, σε περίπτωση που η ζητούμενη πληροφορία δεν μπορεί να δοθεί άμεσα - όταν δηλαδή ο πολίτης υποβάλλει αίτημα ή παράπονο προς διεκπεραίωση. Έτσι λοιπόν, δίνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας του, ο δημότης θα λαμβάνει άμεσα ενημέρωση για το ζήτημα το οποίο έθεσε υπόψη του Δήμου Καρπενησίου.

Για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στις ανάγκες των πολιτών, ο αρμόδιος υπάλληλος της «Γραμμής του Δημότη» παρακολουθεί διαρκώς την τοπική επικαιρότητα (εκλογές, καιρικά φαινόμενα, αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου κτλ) ώστε να είναι σε θέση να παράσχει την απαιτούμενη πληροφορία άμεσα.

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου δήλωσε: Για όλους εμάς προτεραιότητα έχει ο πολίτης, ο κάθε δημότης και ο κάθε επισκέπτης του τόπου μας ξεχωριστά. Δημιουργούμε λοιπόν μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους πολίτες, που θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε, να καταγράψουμε και εν τέλει να επιλύσουμε άμεσα τα ζητήματα που οι ίδιοι μας επισημαίνουν. Το 15455 αποτελεί για τη Δημοτική Αρχή έναν δίαυλο επικοινωνίας, μέσω του οποίου μας δίνεται η δυνατότητα να εξυπηρετούμε πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τους πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα...

Καρπενήσι, 24 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εργαστήρι Πολιτικής

Πρώτη Διαβούλευση για το Δήμο Καρπενησίου, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τους νέους από τους κοινωνικούς φορείς του τόπου μας

Ο Δήμος Καρπενησίου ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ερευνητικό πρόγραμμα «Εργαστήρι Πολιτικής: μέτρα και προτάσεις πολιτικής για τη συμμετοχή των νέων στο νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Καλλικράτης)» θα πραγματοποιήσει τον πρώτο κύκλο διαβούλευσης με τη συμμετοχή της ομάδας εργασίας (focus group), την οποία απαρτίζουν νέοι από διάφορους φορείς του τόπου μας, ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, οι

ειδικοί σύμβουλοι του Δημάρχου και εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Τον επιστημονικό συντονισμό της συζήτησης έχει αναλάβει ειδική ερευνητική ομάδα με τίτλο «Πολιτική Τεχνολογία» του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η δράση υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» και το Ινστιτούτο Νεολαίας.

Σκοπός της διαβούλευσης είναι η ανάδειξη και ιεράρχηση θεμάτων που αφορούν τη συμμετοχή και τη διαβούλευση στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, τη λειτουργία τοπικών φορέων νεολαίας, τον εντοπισμό προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι κοκ.

Τα αποτελέσματα της συζήτησης θα αποτελέσουν σημείο εκκίνησης για το δεύτερο κύκλο διαβούλευσης που θα επικεντρωθεί στην διαμόρφωση ενός πλαισίου επίλυσης των σημαντικότερων προβλημάτων με την συμμετοχή των νέων του Δήμου.

Επίσης, οι πολίτες του Δήμου μας θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη διαδικασία μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης που θα λειτουργήσει παράλληλα για αυτό το σκοπό. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση http://politech.uop.gr/ ergastiri

Οι διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011 και ώρα 16:00 στην αίθουσα συνεδρίων του Λαογραφικού Μουσείου Μεγάλου Χωριού.

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ”ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ” ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Η οδυνηρή δοκιμασία που περνά η χώρα μας και κατά συνέπεια ο τόπος μας, δε θεραπεύεται μόνο με θεωρητικούς προβληματισμούς αλλά και με έμπρακτη προσφορά σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει το ηθικό και κοινωνικό καθήκον να λειτουργήσει ως ανάχωμα στην οικονομική εξαθλίωση. Οι δήμοι, όντας οι πιο κοντινές στον πολίτη δομές, οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να υλοποιήσουν προγράμματα και δράσεις που θα συντηρούν και θα δυναμώνουν την κοινωνική συνοχή.

Ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με άλλους φορείς πρόνοιας στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του ξεκινά άμεσα τη λειτουργία γευμάτων αγάπης, προκειμένου να ανακουφίσει ευπαθείς ομάδες που χρήζουν βοηθείας και στήριξης.

Τα δημοτικά ”γεύματα αγάπης” θα παρέχονται δωρεάν σε συγκεκριμένο χώρο, καθημερινά, σε συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Παρακαλείσθε όσοι ενδιαφέρεσθε για τη δράση αυτή να έρθετε σε επικοινωνία με την Κοινωνική Πρόνοια του Δήμου Καρπενησίου (τηλ. 22370 – 80239).

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και προσβλέπουμε σε άμεση ανταπόκριση.

Διαβάστε περισσότερα...