ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ


Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Φεύγει ο Χαλιάσος από το Καρπενήσι

Παραιτείται από την θέση του διοικητή του νοσοκομείου Καρπενησίου ο Γιώργος Χαλιάσος και αποχωρεί από τον χώρο της υγείας μετά από 44 χρόνια. Η παραίτησή του γίνεται για λόγους συνταξιοδότησης, αλλά χρονικά συνέπεσε με την συνένωση των νοσοκομείων και έτσι η θέση του, δεν αναπληρώνεται, αφού πλέον διοικητικά το νοσοκομείο Καρπενησίου θα ανήκει στο νοσοκομείο Λαμίας.
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο χαράτσι στα ελληνικά νοικοκυριά

Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη οι Έλληνες φορολογούμενοι. Γλυτώνουν τη μείωση του αφορολόγητου όχι όμως και το νέο χαράτσι. Κυβερνητικό σχέδιο για έκτακτη εισφορά 3%. Δείτε ποιους αφορά και πόσα θα κληθούν να πληρώσουν
Μπορεί η μείωση του αφορολόγητου ορίου των 8.000 ευρώ να σκόνταψε στις σφοδρές αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο το οικονομικό επιτελείο, όταν πρόκειται να επιβαρύνει οριζόντια τους πολίτες, έχει φαντασία. Έτσι, εξετάζει την επιβολή έκτακτης εισφοράς 3% σε όλους τους φορολογούμενους με ετήσιο εισόδημα άνω των 6.000 ευρώ! Η αρχική πρόταση του υπουργείου Οικονομικών ήταν να μειωθεί το αφορολόγητο στα 8.000 ευρώ και το κλιμάκιο εισοδήματος από τις 8.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ να φορολογηθεί με 10% (δηλαδή πρόσθετη ετήσια επιβάρυνση 400 ευρώ για όσους έχουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ) ή να φορολογηθεί με 18% (δηλαδή πρόσθετη ετήσια επιβάρυνση 720 ευρώ για ετήσιο εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ). Αν επιβληθεί η έκτακτη εισφορά 3% στο σύνολο των δηλωθέντων εισοδημάτων τότε όλοι όσοι διαθέτουν ετήσιο εισόδημα άνω των 6.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με ετήσιο φόρο από 210 ευρώ (για ετήσιο εισόδημα 7.000 ευρώ) έως 3.000 ευρώ για ετήσιο εισόδημα 100.000 ευρώ. Για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ η ετήσια επιβάρυνση θα σαφώς υψηλότερη. Σύμφωνα με το "Βήμα", εάν γίνουν δεκτά τα μέτρα της εισφοράς αλληλεγγύης, που πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος και της αύξησης των τεκμηρίων διαβίωσης, που πρότεινε η κα Κατσέλη, όσοι διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κτλ) και δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα θα κληθούν να πληρώσουν υψηλό φόρο, ενώ με την έκτακτη εισφορά θα επιβαρυνθούν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα που σήμερα διέπονται από ευνοϊκή φορολογική κλίμακα. “Ένα από τα μέτρα τα οποία συζητούνται στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού, είναι η μείωση του αφορολογήτου, ένα μέτρο το οποίο θα πλήξει πολλούς συμπολίτες μας, καθώς πολλοί κάτω από 12.000 μπορεί να είναι και χαμηλοεισοδηματίες και χαμηλόμισθοι ή χαμηλοσυνταξιούχοι. Στη συζήτηση που έγινε στο υπουργικό συμβούλιο, κατέθεσα μία πρόταση στον Υπουργό Οικονομικών, η οποία αυτή τη στιγμή αξιολογείται, για υπερδιπλασιασμό των τεκμηρίων διαβίωσης που ορίστηκαν από το νόμο που πέρασε τον προηγούμενο χρόνο, το 2010”, δήλωσε την Τρίτη η κα Κατσέλη. Μάλιστα, η κα Κατσέλη έδωσε στη δημοσιότητα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Ενα ζευγάρι έχει π.χ. πρώτη κατοικία 150 τετραγωνικά μέτρα, δεύτερη κατοικία 100 τετραγωνικά μέτρα, δυο αυτοκίνητα 1.800 και 1.200 κυβικών, ένα για κάθε σύζυγο, και ένα σκάφος 10 μέτρα του συζύγου, θα πληρώσει φόρο 9 ευρώ καθώς δηλώνει συνολικά ετήσιο εισόδημα 19.300 ευρώ λόγω χαμηλών τεκμηρίων. Τα τεκμήρια αυτά έρχονται τώρα να υπερδιπλασιαστούν για να πιαστούν στην "τσιμπίδα" της εφορίας πολλοί περισσότεροι πολίτες.
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καρπενήσι, 7 Ιουνίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ευχαριστώ από το Δήμο Καρπενησίου στο Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Ο Δήμος Καρπενησίου στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής έχει δρομολογήσει προνοιακές δράσεις στοχεύοντας στην ανακούφιση ευπαθών ομάδων προκειμένου να συντηρηθεί και να ενδυναμωθεί η κοινωνική συνοχή. Σε πρώτη φάση ξεκινά η λειτουργία «Γευμάτων Αγάπης» για συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη. Στην προσπάθεια αυτή ο Δήμος Καρπενησίου έχει συμπαραστάτες και αρωγούς.
Συγκεκριμένα το Ιδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Ευρυτανίας, μετά από σχετική εισήγηση αποφάσισε να συνδράμει στη δράση αυτή διαθέτοντας 25 περίπου μερίδες φαγητού για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για τη σίτιση των ωφελουμένων στα «Γεύματα Αγάπης». Η νέα Δημοτική αρχή νιώθει βαθύτατα την ανάγκη να ευχαριστήσει τον πρόεδρο του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Αθανασιά, καθώς και το Συμβούλιο του Ιδρύματος για την άμεση ανταπόκριση τους στην προσπάθεια του Δήμου Καρπενησίου, καταδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ευαισθησία τους σε θέματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Ο Δήμαρχος δήλωσε: Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, η Κοινωνική προστασία, η Αλληλεγγύη και η Πρόνοια είναι περισσότερο απαραίτητες από ποτέ. Πιστεύω ακράδαντα ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Μόνο μέσα από μια πλατιά συνεργασία όλων, θα μπορέσουμε να πρωτοπορήσουμε στο σχεδιασμό κοινωνικής πολιτικής και θα προσεγγίσουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ευχαριστώ πολύ το Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας και τον πρόεδρό του κύριο Γιώργο Αθανασιά που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μας, συνδράμοντας καταλυτικά στην εδραίωση των Γευμάτων Αγάπης.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ Υπουργό Yγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο

Προς Υπουργό Yγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο Κοινοποίηση: 1. Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου Χαλιάσο Γιώργο 2. Βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα 3. 5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας Καρπενήσι, 2 Ιουνίου 2011 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, η κοινωνική προστασία και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας για ποιότητα ζωής σε όλους, αποτελούν αδήριτη ανάγκη. Ένας από τους πρώτους στόχους του περιφερειακού συστήματος υγείας και της διοίκησης του νοσοκομείου του Καρπενησίου, ήταν η λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού. Η Μονάδα τεχνητού νεφρού έχει εγκατασταθεί στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου Καρπενησίου και περιλαμβάνει το χώρο των μηχανημάτων, τα δωμάτια υποστήριξης με τα ειδικά μηχανήματα, το δωμάτιο των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, τα γραφεία των γιατρών και του προσωπικού ενώ περιλαμβάνει και ένα ξεχωριστό δωμάτιο για αιμοκάθαρση ατόμων ειδικών περιπτώσεων. Οι εργασίες έγιναν από την αρχή και χρειάστηκε να διαμορφωθεί ο τρίτος όροφος για την δημιουργία των χώρων της μονάδος.
Αναφορικά με τη λειτουργία και εξυπηρέτηση των ασθενών από την τεχνητή μονάδα νεφρού, το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα: αν και διαθέτει την κατάλληλη υποδομή, αδυνατεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των ασθενών που χρήζουν αιμοκάθαρσης μέσω μηχανικής υποστήριξης, λόγω ελλείψεως νοσηλευτικού προσωπικού. Με την παρούσα επιστολή ο Δήμος Καρπενησίου, μετά από πολλαπλά αιτήματα και διαμαρτυρίες δημοτών αλλά και επισκεπτών του νομού μας, προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη και προτεραιότητα την ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με μία δεύτερη βάρδια νοσηλευτών προκειμένου να καλυφθούν ζωτικές ανάγκες συνανθρώπων μας που χρήζουν άμεσης ιατρικής και νοσοκομειακής υποστήριξης. Λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία της εποχής μας, αξίζει να αναφερθεί πως το κόστος μιας δεύτερης βάρδιας νοσηλευτών είναι πολύ μικρό συγκριτικά με την κοινωνική ωφέλεια που θα επιφέρει. Η προσμονή από όλη την κοινωνία της Ευρυτανίας είναι τεράστια, προκειμένου να μπορέσουμε να καλύψουμε ανθρώπους οι οποίοι επιζητούν να διατηρήσουν το δικαίωμα τους στη ζωή. Αναγνωρίζοντας την κοινωνική σας ευαισθησία, ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας. Με εκτίμηση, Κώστας Μπακογιάννης Δήμαρχος Καρπενησίου
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή Δημάρχου Καρπενησίου προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Καρπενήσι, 7 Ιουνίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επιστολή Δημάρχου Καρπενησίου προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο Δήμος Καρπενησίου μετά από αιτήματα και εισηγήσεις δημοτών αναφορικά με την ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με μια δεύτερη βάρδια νοσηλευτών, θεώρησε υποχρέωση να προβεί σε αποστολή σχετικής επιστολής προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής αλληλεγγύης.
Είναι αναμφισβήτητο το γεγονός πως ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας για ποιότητα ζωής σε όλους, βρίσκονται στο επίκεντρο της Νέας Δημοτικής Αρχής. Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης, απέστειλε αίτημα στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για έγκριση μιας δεύτερης βάρδιας νοσηλευτών, προκειμένου να επιτευχθεί η εξυπηρέτηση του συνόλου των ασθενών που χρήζουν αιμοκάθαρσης. Η Περίθαλψη αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα για όλους και αυτό θα πρέπει να το υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Καρπενήσι, 4 Μαΐου 2011 ΑΠ 6679 Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Δήμου Αθηναίων κ. Ανδρέα Βαρελά Κοινοποίηση: Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Κ. Αναστάσιο Αβραντίνη Αγαπητέ κύριε Αντιδήμαρχε, Ο νέος Δήμος Καρπενησίου, αποτέλεσμα συνένωσης έξι μικρών ορεινών Δήμων και δεκάδων κοινοτήτων, συνιστά ένα ξεχωριστό σχηματισμό. Έχει 49 χωριά με κύριο χαρακτηριστικό τη γεωγραφική τους ιδιομορφία. Οι ορεινοί όγκοι καθιστούν δύσβατη την περιοχή, γεγονός που εντείνεται από το στοιχειώδες, σε πολλές περιπτώσεις, οδικό δίκτυο αλλά και τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Όπως ξέρετε άλλωστε, η Ευρυτανία είναι ένας φτωχός και άγονος τόπος που μέχρι και στο πρόσφατο παρελθόν της, έχει υπάρξει τόπος εξορίας. Λαμβάνοντας υπόψη δε, τις χαμηλές αστικές συγκεντρώσεις, αλλά και την εκροή ανθρώπινου δυναμικού προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, ο Δήμος Καρπενησίου είναι μια αρκετά ευαίσθητη περιοχή, η οποία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
Σήμερα, μέσα στις δύσκολές αυτές συνθήκες που διανύουμε, κάνουμε προσπάθειες να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και να δώσουμε νέα πνοή στον τόπο μας που αδιαμφισβήτητα έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Στα πλαίσια αυτών των προσπαθειών, η ορθή διαχείριση του φυσικού μας περιβάλλοντος, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα, είναι για εμάς πρωτεύοντας στόχος. Το ζήτημα της καθαριότητας σε έναν αγνό και παρθένο τόπο, όπως ο Δήμος μας, και η αποκομιδή των σκουπιδιών ακόμη και από την πιο απομακρυσμένη κοινότητα, αποτελεί βασική προτεραιότητα. Θεωρώντας την πρόθεση συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων δεδομένη, και γνωρίζοντας ότι έχετε προβεί σε αντίστοιχες κινήσεις κατά το παρελθόν, θα θέλαμε να ζητήσουμε από το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος διαθέτει τη μεγαλύτερη τεχνογνωσία και υλικοτεχνική υποδομή στη χώρα μας σε ζητήματα καθαριότητας, να μας διαθέσει ένα απορριμματοφόρο και κάδους απορριμμάτων, που δεν χρησιμοποιεί πλέον, προκειμένου να διευκολύνει το έργο μας.
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο Απορριμματοφόρο όχημα στο Δήμο Καρπενησίου από το Δήμο Αθηναίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νέο Απορριμματοφόρο όχημα στο Δήμο Καρπενησίου από το Δήμο Αθηναίων Με επιστολή προς τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, κύριο Ανδρέα Βαρελά, στις 4 Μαΐου 2011 (ΑΠ 6679), ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, ζήτησε από το Δήμο Αθηναίων την παραχώρηση ενός απορριμματοφόρου, προκειμένου να διευκολυνθεί και να ενισχυθεί το έργο της περισυλλογής των απορριμμάτων, στο νέο Δήμο Καρπενησίου. Ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής, ο κύριος Βαρελάς απάντησε θετικά, ενημερώνοντας το Δήμαρχο για την παραχώρηση από πλευράς του Δήμου Αθηναίων ενός απορριμματοφόρου οχήματος στο Δήμο μας.
Ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: Ο νέος Δήμος Καρπενησίου, στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία καλείται να ανταπεξέλθει στην ορθή διαχείριση του φυσικού του περιβάλλοντος, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα. Η συνένωση και των έξι πρώην Δήμων, μας φέρνει αντιμέτωπους, μεταξύ άλλων, και με το μεγάλο ζήτημα της καθαριότητας και της αποκομιδής των απορριμμάτων ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου. Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Αθηναίων και τον αντιδήμαρχο κύριο Βαρελά, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας, εφοδιάζοντας μας με ένα απορριμματοφόρο όχημα, το οποίο και θα ενισχύσει σημαντικά το έργο του Δήμου μας.
Διαβάστε περισσότερα...