ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ


Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

«Συνάντηση του Ηλία Καρανίκα με τον Πρωθυπουργό»

Αθήνα, 12 Ιουλίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΎΠΟΥ «Συνάντηση του Ηλία Καρανίκα με τον Πρωθυπουργό» Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είχε ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας την Παρασκευή 8 Ιουλίου στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή.
Ξεκινώντας από τις εξελίξεις που σήμερα μονοπωλούν την ειδησεογραφία αλλά και την καθημερινότητα όλων των Ελλήνων πολιτών, τις προσπάθειες για έξοδο από τον κυκλώνα της κρίσης για τη χώρα και την οικονομία, η συζήτηση διάρκειας περίπου μισής ώρας, προχώρησε σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο και στα ζητήματα που σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Ευρυτανία. Ο Βουλευτής Ευρυτανίας τόνισε ότι αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητα η ολοκλήρωση των μελετών και η χρηματοδότηση της κατασκευής του δρόμου Λαμία-Καρπενήσι, τα βασικά ζητήματα υγείας, που αφορούν στο Νοσοκομείο Καρπενησίου και το Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας αλλά και τα θέματα παιδείας. Επίσης συζητήθηκαν τα φαινόμενα της αυξημένης ανεργίας ειδικότερα στους νέους της περιοχής και το θέμα των προοπτικών για οδική σύνδεση, επικοινωνία και πρόσβαση της Ευρυτανίας από και προς τους όμορους Νομούς. Ιδιαίτερη αναφορά και συζήτηση έγινε για τη δημιουργία νέων δράσεων στην Ευρυτανία καθώς και για τις δυνατότητες υλοποίησης καινοτόμων ιδεών στο Νομό, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Στα πλαίσια αυτά ο Βουλευτής ετοιμάζει συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων, το οποίο και θα απευθύνει προς τους αρμόδιους φορείς του τόπου το επόμενο διάστημα.
Διαβάστε περισσότερα...

«Επιστολή-αίτημα του Ηλία Καρανίκα για Βραγκιανά-Ρόγκια-όρια Ευρυτανίας»

Αθήνα, 12 Ιουλίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΎΠΟΥ «Επιστολή-αίτημα του Ηλία Καρανίκα για Βραγκιανά-Ρόγκια-όρια Ευρυτανίας» Επιστολή προς τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας Καλλιόπη Γερακούδη και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό απέστειλε χθες 11 Ιουλίου ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας και ταυτόχρονα είχε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με αίτημα την ασφαλτόστρωση του δρόμου «Βραγκιανά-Ρόγκια-όρια Ευρυτανίας», η οποία εφόσον ολοκληρωθεί συνδέει τη Δυτική Ευρυτανία με τους Νομούς Καρδίτσας και Άρτας μέσω της γέφυρας Κοράκου.
Το αίτημα του Βουλευτή εντάσσεται στη σειρά των συναντήσεων και πολιτικών του διεκδικήσεων για τη βελτίωση και επέκταση του οδικού δικτύου του Νομού, διεκδικήσεις που αποτελούν και τη βασική προϋπόθεση για την άρση της όποιας μέχρι σήμερα οικονομικής και κοινωνικής απομόνωσης της Ευρυτανίας. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής: Αθήνα, 11 Ιουλίου 2011 Θέμα: Η σύνδεση της Δυτικής Ευρυτανίας με την πόλη της Καρδίτσας, το Μουζάκι και την Άρτα Είναι γνωστή και γενικά παραδεκτή η ανάγκη για οδική σύνδεση της Ευρυτανίας με τις όμορες περιοχές. Εξίσου ζωτικός για την οικονομική και κοινωνική επιβίωση της περιοχής ο στόχος να επεκταθεί με κάθε εφικτό μέσο η ανάπτυξη των κόμβων εκείνων του οδικού δικτύου που ήδη διαθέτουν κάποια υποδομή και μπορούν να εκπληρώσουν γρήγορα και εύκολα το στόχο αυτό. Στο πλαίσιο αυτό επιθυμώ να παραθέσω την εξής πρόταση: Η ασφαλτόστρωση του δρόμου «Κέδρα-Φιλίκι», ο οποίος ανήκει γεωγραφικά στην Ευρυτανία έχει ήδη ασφαλτοστρωθεί. Απομένει πλέον η οδική σύνδεση από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, «Βραγγιανά-Ρόγκια-όρια Ευρυτανίας», η οποία εφόσον ολοκληρωθεί, θα συνδέσει τη Δυτική Ευρυτανία με το Νομό Καρδίτσας και Άρτας μέσω της γέφυρας Κοράκου. Η μελέτη της σύνδεσης αυτής δημοπρατήθηκε το 2009 στο πρόγραμμα «Πίνδος» και σημερινό αίτημα αποτελεί η άμεση ένταξη του έργου αυτού σε Περιφερειακό Πρόγραμμα. Κρίνω πως η ένταξη αυτής της οδικής σύνδεσης δεν είναι απλά απαραίτητη για την Περιφερειακή μας Ενότητα, αλλά περιλαμβάνει πολλά οφέλη για όλες τις γύρω περιοχές. Εκτός του ότι θα αποτελέσει «ανάσα» για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής, αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικό τουριστικό ρεύμα λόγω της καλής οδικής επικοινωνίας μεταξύ των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων (Ευρυτανίας, Καρδίτσας, Άρτας) προσπορίζοντας πολλαπλάσια οφέλη και στο μέλλον. Η Ευρυτανία φημίζεται και προσελκύει για τη φύση, τα βουνά της, τον εναλλακτικό και θρησκευτικό τουρισμό. Το «άνοιγμα» σε Νομούς όπως αυτοί της Άρτας και η Καρδίτσας μόνο θετικά μπορεί να φέρει στον τόπο, που σήμερα εμφανίζει από τους πιο υψηλούς δείκτες ανεργίας, ειδικά στους νέους. Η οδική σύνδεση σε γειτονικές της Ευρυτανίας περιοχές προχώρησε στο παρελθόν με πολύ διαφορετικούς όρους και ρυθμούς. Από αυτού του είδους την ανάπτυξη δεν μπορεί να εξαιρείται η Ευρυτανία. Για το λόγο αυτό αιτούμαι την ένταξη του δρόμου «Βραγκιανά-Ρόγκια-όρια Ευρυτανίας» ως έργο πνοής με ώριμα για τον τόπο χαρακτηριστικά και απαραίτητο για τους πολίτες όχι μόνο της Ευρυτανίας αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας. Με εκτίμηση Ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Δ. Καρανίκας
Διαβάστε περισσότερα...