ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Κλέβουν καπάκια από φρεάτια

Η παλιατζήδες [ρομα ]έχουν αρχίσει και κλέβουν καπάκια από φρεάτια στο μουζίλο έχει ενημερωθεί η αστυνομία Καρπενησίου

Διαβάστε περισσότερα...

«Η Ελλάδα είναι μία ειδική περίπτωση»

Αποφασιστική διαγραφή χρεών προτείνουν οι Financial Times

Διαγραφή των χρεών της Ελλάδας προτείνουν οι Financial Times και χαρακτηρίζουν «δημοσιονομικά αμφισβητήσιμη» την ελληνική κυβέρνηση. Ο αρθρογράφος της εφημερίδας υποστηρίζει πως μία αποφασιστική διαγραφή χρεών της Ελλάδας θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως «αντιπυρική ζώνη», εάν συνοδευτεί από ένα σκληρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και από σαφείς επεξηγήσεις στις αγορές ότι η Ελλάδα είναι μία «ειδική περίπτωση».
«Μία τέτοια κίνηση πιθανότατα θα δημιουργούσε μικρότερο κίνδυνο μετάδοσης από ότι μια σειρά πακέτων στήριξης που αποτελούν προσωρινή λύση μετά από μία αδέξια κρατική κατάρρευση. Δεν είναι αργά για να συμφωνήσει η ΕΚΤ ότι την φωτιά την πολεμάς με φωτιά», σημειώνει η στήλη «LEX». Ας σημειωθεί ότι η εφημερίδα επικρίνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αρνητική στάση που κρατά απέναντι ακόμη και στην πιο ήπια μορφή αναδιάρθρωσης και ειδικά τον επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος υποστηρίζει πως η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να πληρώσει τα χρέη της και πως όποιες άλλες εναλλακτικές αποτελούν «επικίνδυνο αποπροσανατολισμό».
Διαβάστε περισσότερα...

«Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Ελλάδα»

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Η χώρα βρίσκεται και πάλι σε κρίσιμο σταυροδρόμι, ο κίνδυνος είναι οι εταίροι μας να θεωρήσουν ότι η Ελλάδα εγκαταλείπει την προσπάθεια και αυτόν τον κίνδυνο εμείς ποτέ δεν θα τον πάρουμε, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας το απόγευμα στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.
Καλούμαστε, πρόσθεσε, να μην κάνουμε πίσω, να διπλασιάσουμε την προσπάθεια και να πείσουμε ότι δεν δίνουμε δικαιώματα. Έδωσε ωστόσο και μηνύματα αισιοδοξίας, αναφερόμενος στο ότι η ύφεση στο πρώτο τρίμηνο ήταν πιο ρηχή, οι εξαγωγές ανακάμπτουν ενώ βρισκόμαστε ενώπιον μιας καλής τουριστικής περιόδου. Αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι ελήφθησαν πρωτόγνωρες αποφάσεις για αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, οι οποίες δεν θα μειώσουν μόνο το δημόσιο χρέος αλλά και θα οδηγήσουν σε καλύτερες υπηρεσίες στα λιμάνια, τα αεροδρόμια, καλύτερες υποδομές στην ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες, επενδύσεις, θέσεις εργασίας. Επανέλαβε δε, ότι δεν πρόκειται να γίνουν οριζόντιες περικοπές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις για εξορθολογισμό των δαπανών, μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 ως το 2015, νέο μισθολόγιο, στόχευση των κοινωνικών δαπανών και διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Ο υπουργός Οικονομικών έκανε έναν σύντομο απολογισμό του χρόνου που πέρασε, από τον περσινό Μάιο οπότε όπως είπε «αγωνιούσαμε αν οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα έπειθαν εγκαίρως τα κοινοβούλιά τους για να πληρωθεί η πρώτη δόση του δανείου των 110 δισ., χρήματα που χρειαζόμασταν για να μην κηρύξουμε στάση πληρωμών». Αναφέρθηκε στα μέτρα που ελήφθησαν και τις διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν (μισθοί, συντάξεις, αύξηση φόρων, μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και την αγορά εργασίας, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, αλλαγές στο φορολογικό κ.α.) τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΕΕ κ. Χ. Ρομπάι δήλωσε πρόσφατα ότι ο ίδιος ως υπουργός χρειάστηκε 5 - 6 χρόνια για να κάνει αυτά που έγιναν στη χώρα μας σε ένα χρόνο. «Όλα αυτά όμως, πρόσθεσε ο υπουργός, δεν αρκούν. Και αυτό φαίνεται από το ότι αμφισβητούμαστε όχι μόνο για τις δικές μας ελλείψεις και λάθος επιλογές αλλά γιατί συνολικά η ΕΕ είναι σε ένα εξαιρετικά δύσκολο σημείο». Απέδωσε τις πρόσθετες παρεμβάσεις που απαιτούνται στο υψηλότερο έλλειμμα από αυτό που είχε καταγραφεί όταν σχεδιάστηκε το πρόγραμμα, καθώς και στη βαθύτερη από την αναμενόμενη ύφεση. Ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε, τέλος, απαντήσεις στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση λέγοντας ότι ακούμε κριτική πως δεν μειώσαμε το κράτος, ωστόσο οι δημόσιοι υπάλληλοι μειώθηκαν κατά 83.000 σε ένα χρόνο, έγινε διόρθωση στο μισθολόγιο έστω και με άδικο τρόπο, μειώθηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες, οι δαπάνες για εξοπλισμούς και οι ανελαστικές δαπάνες. Ενώ για το φορολογικό είπε ότι ακούγεται κριτική για φορομπηχτική πολιτική, ωστόσο το 2010 τα έσοδα παρέμειναν λιγότερα από το μέσο όρο της ΕΕ και ταυτόχρονα μειώθηκε η φορολογία στα εισοδήματα κάτω από 40.000 ευρώ, στα μη διανεμόμενα κέρδη καθώς και ο ΦΠΑ στον τουρισμό.
Διαβάστε περισσότερα...

Oι νέοι της Ημαθίας κόντρα στην οικονομική κρίση, τολμούν με πράσινες καινοτομίες.

Μπορεί να ακούμε καθημερινά σενάρια χρεωκοπίας, μπορεί ο κόσμος να είναι φοβισμένος και απογοητευμένος και να μην ξέρει τι θα φέρει η επόμενη μέρα... Υπάρχει όμως και αυτή η Ελλάδα. Νέοι άνθρωποι με φρέσκες ιδέες που τολμούν να πάνε κόντρα στο ρεύμα. Με νέα προϊόντα, πράσινα και καινοτόμα προϊόντα που παλεύουν να δώσουν ενέσεις ζωής στην καταρρακωμένη οικονομία και ιδιαίτερα σε μια πόλη όπως η Νάουσα, που τα ποσοστά ανεργίας ξεπερνούν το 55%. Μια τέτοια εικόνα προσπαθεί να περάσει και αυτή η καινοτομική επιχείρηση, με δικά της κεφάλαια και ελάχιστη δημοσιότητα, προσπαθεί να ανελιχθεί και να προσφέρει απασχόληση σε κόσμο που έχει πραγματική ανάγκη.
Η εταιρία Green Bath απαρτίζεται ήδη από νέους Ημαθιώτες με τον κ. Λένο Χρήστο ως Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρίας, τον κ. Διαμαντόπουλο Φώτη ως υπεύθυνο πωλήσεων και την κ. Καραμήτσου Μαρία ως υπεύθυνη marketing κ.α. Προοδευτικά, η εταιρία ευελπιστεί να συνεχίσει το έργο της προσφέροντας εργασία σε ακόμα περισσότερα νέα παιδιά της Ημαθίας.
Μέσα σε ένα αντίξοο οικονομικό κλίμα, η εταιρία κατάφερε παρ'όλα αυτά να συνάψει ορισμένες σημαντικές συνεργασίες μεταξύ των οποίων, αναφέρονται ενδεικτικά τα Asana Spa της κ. Ελένης Πετρουλάκη - Ivic, το ξενοδοχείο Premier Mountain Resort στο Bansko της Βουλγαρίας, η κλινική ΡΕΑ στην Αθήνα κ.α.
Γιατί υπάρχει και αυτή η Ελλάδα...
Για πληροφορίες επισκεφθείτε το
Διαβάστε περισσότερα...