ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ


Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Σήμερα ψηφίζουμε!

Δήλωση της προέδρου του κινήματος, Ντόρας Μπακογιάννη, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος για την ανάδειξη των συνέδρων του κινήματος:
«Σήμερα στη Δημοκρατική Συμμαχία ψηφίζουμε τους συνέδρους μας, ψηφίζουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα συνέδρους οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας που ξεκινάει στις 27 Μαΐου. Για μας είναι μία μεγάλη στιγμή, είναι η αρχή των δημοκρατικών διαδικασιών σε μία καινούργια προσπάθεια, που δεν είναι κόμμα είναι κίνημα με νέες αρχές, νέες ιδέες και διαφορετικές αντιλήψεις».
Διαβάστε περισσότερα...

Κακώσεις των μηνίσκων

Οι μηνίσκοι του γόνατος είναι δύο ελαστικοί μαλακοί σχηματισμοί που τραυματίζονται εύκολα, λόγω ακριβώς αυτής της μαλακότητάς τους
Οι μηνίσκοι (έσω και έξω) του γόνατος είναι δύο ελαστικοί μαλακοί σχηματισμοί «σαν μισοφέγγαρο» εντός της άρθρωσης, που σκοπό έχουν κυρίως την προστασία των δυο οστών (μηρού και κνήμης) από την ταχεία φθορά. Λόγω αυτής της «μαλακότερης» σύστασής τους από το οστό, υπόκεινται σε φθορά και κακώσεις εύκολα, με αποτέλεσμα να είναι πολλοί οι ασθενείς που βλέπουμε στο ιατρείο με βλάβες των μηνίσκων. Δύο είναι οι συχνότερες κακώσεις τους: η οξεία ρήξη, αποτέλεσμα ενός συνήθως αθλητικού τραυματισμού σε έναν νέο ασθενή η χρόνια φθορά από κακή στάση σώματος, βαθιά καθίσματα, αυξημένο σωματικό βάρος κα. σε ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο και παρεμπόδιση της φυσιολογικής κίνησης του γόνατος, και απαιτείται κλινική εξέταση από ορθοπεδικό και συχνά απεικόνιση με μαγνητική τομογραφία. Ανεξαρτήτως μηχανισμού κάκωσης, και εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, όπου ο μηνίσκος κόβεται σαν «χερούλι κουβά» (bucket-handle) οπότε χρήζει χειρουργικής αντιμετώπισης απευθείας, όλοι οι ασθενείς δικαιούνται ένα μικρό διάστημα εντατικής και συγκεκριμένης συντηρητικής θεραπείας. Σε περίπτωση μη βελτίωσης των συμπτωμάτων (σχεδόν 50%) οι ασθενείς αντιμετωπίζονται χειρουργικά. Η χειρουργική θεραπεία περιλαμβάνει την αρθροσκοπική μερική μηνισκεκτομή κατά την οποία αφαιρείται το ελάχιστο δυνατό τμήμα του φθαρμένου μηνίσκου, ενώ διατηρείται το υπόλοιπο υγιές που προστατεύει την άρθρωση. Σε ορισμένες επιμήκεις ρήξεις είναι δυνατή η συρραφή του τμήματος του μηνίσκου, κάτι εξαιρετικά επιθυμητό γιατί έτσι δεν αφαιρείται κανένα τμήμα του. Τέλος, η σύγχρονη ιατρική τεχνογνωσία μας δίνει τη δυνατότητα σε κάποιες περιπτώσεις να πραγματοποιούμε ακόμη και μεταμόσχευση ολόκληρου του μηνίσκου. Τα αποτελέσματα των αρθροσκοπικών επεμβάσεων στους μηνίσκους, όταν πραγματοποιούνται από ειδικευμένους ορθοπεδικούς, είναι άριστα και ο ασθενής εξέρχεται την ίδια ή την επόμενη μέρα από το νοσοκομείο, χρησιμοποιώντας για λίγες ημέρες στήριξη για τη βάδιση, ενώ επιστρέφει στις δραστηριότητες εντός μιας εβδομάδας και στον αθλητισμό σε ένα με ενάμιση μήνα.
Διαβάστε περισσότερα...

Απογράφονται τηλεφωνικά ή ομαδικά σε καφενεία Ευρυτάνες που ζουν στην Λαμία

Με έκτακτο δημοτικό συμβούλιο επιχείρησε ο δήμαρχος Λαμίας σήμερα να πείσει τους δημότες να απογραφούν. Ο Γιώργος Κοτρωνιάς ξεκαθάρισε σε όσους δεν συμμετέχουν στην διαδικασία πως δεν θα μπορούν να πάρουν βεβαίωση μόνιμης κατοικίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο δήμαρχος Λαμίας έστειλε επίσης επιστολή προς τον πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής υπηρεσίας μετά από καταγγελίες ότι Ευρυτάνες που ζουν στην Λαμία απογράφονται τηλεφωνικά ή μαζικά σε καφενεία. Ο Γιώργος Κοτρωνιάς ζητά από τον κ.Ανδρέου διακοπή της διαδικασίας τα Σαββατοκύριακα στους Δήμους της Ευρυτανίας, στο Δήμο Δομοκού και στο Δήμο Αργιθέας Καρδίτσας. Ζητά επίσης να ενημερωθούν οι επόπτες των παραπάνω δήμων και ενημερώνει πως θα κινήσει κάθε νόμιμη ενέργεια με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι υπηρεσίες.
Αναλυτικά η επιστολή Κοτρωνιά.. O Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, απέστειλε σήμερα προς τον Πρόεδρο Της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Ανδρέα Γεωργίου την παρακάτω επιστολή:«Κύριε πρόεδρε, Συνεδρίασε σήμερα, 14-5-2011 ημέρα Σάββατο, εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων με μοναδικό θέμα την «Απογραφή Πληθυσμού» μετά από επώνυμες αναφορές και καταγγελίες : 1) Για τηλεφωνική απογραφή κατοίκων Λαμίας σε Δήμο της Ευρυτανίας 2) Για ομαδική μετακίνηση κατοίκων Λαμίας με σκοπό την απογραφή μέσα στο Σαββατοκύριακο σε καφενεία χωριών στα οποία δεν διαμένουν μόνιμα. Κύριε Πρόεδρε, Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλώ να προστατεύσετε το κύρος της Απογραφής : 1) Διακόπτοντας τη διαδικασία της απογραφής το Σάββατο και την Κυριακή στους Δήμους της Ευρυτανίας στο Δήμο Δομοκού και στο Δήμο Αργιθέας Καρδίτσας. 2) Αυξάνοντας την εποπτεία στις παραπάνω περιοχές και ενημερώνοντας τους επόπτες των παραπάνω Δήμων, ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα προωθήσουμε τις επώνυμες καταγγελίες, αλλά και όσα στοιχεία συγκέντρωσαν οι υπηρεσίες μας, για αλλοίωση της απογραφής στη δικαιοσύνη προς διερεύνηση ποινικών ευθυνών. 3) Σας γνωρίζουμε ότι θα κινήσουμε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια (πολιτική, δικαστική) και αξιοποιώντας τα ήδη συγκεντρωμένα στοιχεία θα προσβάλουμε τις εν λόγω ενέργειες που οδηγούν σε ακυρότητα της απογραφής 4) Τέλος, σας γνωρίζουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την διακοπή της χορήγησης βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας στο Δήμο μας σε περιπτώσεις που αποδεδειγμένα καταστρατηγήθηκε η διαδικασία της απογραφής .»
Διαβάστε περισσότερα...