ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ


Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τη στελέχωση των κενών δυσπρόσιτων Περιφερειακών Ιατρείων από ιατρούς που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ζητά με Επίκαιρη Ερώτησή στη Βουλή

Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τη στελέχωση των κενών δυσπρόσιτων Περιφερειακών Ιατρείων από ιατρούς που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ζητά με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή ο Ηλίας Καρανίκας Ειδικότερα, το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: «Το δικαίωμα κάθε πολίτη για την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που απαιτεί η κατάσταση της υγείας του είναι υποχρέωση της πολιτείας. Οι υπηρεσίες υγείας πρέπει να εξασφαλίζουν ισότιμη πρόσβαση σε όλους χωρίς διακρίσεις ως προς τον τόπο κατοικίας.
Δυστυχώς τα δικαιώματα των πολιτών που αναγράφονται στην Ευρωπαϊκή Χάρτα Δικαιωμάτων των Ασθενών για ισότιμη πρόσβαση στις μονάδες υγείας, δεν ισχύουν για τους κατοίκους των δυσπρόσιτων και απομονωμένων ορεινών και νησιωτικών περιοχών και αυτό γιατί παραμένουν χωρίς γιατρό πολλά Περιφερειακά Ιατρεία (αγροτικά). Η έλλειψη ενδιαφέροντος στελέχωσης των κενών των απομακρυσμένων Περιφερειακών Ιατρείων οφείλεται στην κατάργηση του επιδόματος των άγονων ως σημαντικό ποσοστό επί του βασικού μισθού και στην κατάργηση του δικαιώματος υποβολής αίτησης για την κύρια ειδικότητα με την ανάληψη υπηρεσίας σε άγονα ιατρεία, αντί με την έναρξη της πρώτης ειδικότητας. Με την διαδικασία απόκτησης της ειδικότητας χωρίς να θεωρείται απαραίτητο το αγροτικό επήλθε πλήρης αδυναμία στελέχωσης των άγονων Περιφερειακών Ιατρείων. Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα μας, η στελέχωση των δυσπρόσιτων και απομακρυσμένων περιφερειακών Ιατρείων, που παραμένουν κενά από ιατρούς που υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία θα συνέβαλλε ουσιαστικά και θα εξυπηρετούσε πολίτες με σημαντικά οικονομικά, κοινωνικά και δημογραφικά προβλήματα. Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 1. Προτίθεται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να δώσει την δυνατότητα στελέχωσης των κενών Περιφερειακών Ιατρείων των δυσπρόσιτων και απομονωμένων περιοχών από οπλίτες γιατρούς;»
Διαβάστε περισσότερα...