ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ


Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ από τον Ερυθρό Σταυρό και το Δήμο Καρπενησίου

Καρπενήσι, 4 Απριλίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ από τον Ερυθρό Σταυρό και το Δήμο Καρπενησίου Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το β’ σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Δήμο Καρπενησίου σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό από τις 26 Μαρτίου έως τις 29 Μαρτίου 2012. Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή υπήρξε ιδιαίτερα εντυπωσιακή αφού παρακολούθησαν την εκπαίδευση 65 άτομα με αμείωτο ενδιαφέρον. Η εκπαίδευση χωρίστηκε σε δύο μέρη: 1.Θεωρητική εκπαίδευση : Αναλύθηκαν διεξοδικά τα πρωτόκολλα ενεργειών, έννοιες που χρειάζεται να γνωρίζει ο εκπαιδευόμενος για την σωστή εφαρμογή τους στην παροχή Πρώτων Βοηθειών και όλα τα βήματα για κάθε περίπτωση στο σωστό χρόνο. 2. Πρακτική εκπαίδευση (Δεξιότητες) : Στο κομμάτι αυτό όλοι οι εκπαιδευόμενοι υποχρεωτικά συμμετείχαν ενεργά σε όλες τις πρακτικές δεξιότητες πού παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης και αφορούν την παροχή πρώτων βοηθειών, την διάσωση, την ακινητοποίηση και την μεταφορά των θυμάτων, την χρήση πυροσβεστήρα και άλλων σωστικών μέσων. Μετά το τέλος των Πρακτικών Εξετάσεων θα απονεμηθεί Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης, σε όλους τους εκπαιδευόμενους με την ειδικότητα «ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ». Πρόκειται για ένα πιστοποιητικό που τυγχάνει μεγάλης αναγνώρισης σε διάφορους ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς.
Διαβάστε περισσότερα...

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν από το Καρπενήσι οι Άγγλοι τουριστικοί πράκτορες

Καρπενήσι, 3 Απριλίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν από το Καρπενήσι οι Άγγλοι τουριστικοί πράκτορες Στο Δήμο Καρπενησίου βρέθηκαν από την Πέμπτη 29 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2012 έξι τουριστικοί πράκτορες , εκπρόσωποι των μεγαλύτερων γραφείων εναλλακτικού τουρισμού της Αγγλίας, συνοδευόμενοι από την προϊσταμένη του γραφείου του ΕΟΤ στην Αγγλία και την Ιρλανδία, κ. Κυριακή Μπουλασίδου. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους επισκέφθηκαν αξιοθέατα, ιστορικά μνημεία περιοχές φυσικού κάλλους και επιχειρήσεις σε πολλά χωριά του Δήμου, έλαβαν μέρος σε υπαίθριες δραστηριότητες και συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων και των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων. Στόχος τους ήταν να διερευνήσουν τη δυνατότητα του Δήμου Καρπενησίου να φιλοξενήσει άγγλους τουρίστες που ενδιαφέρονται για διακοπές στο βουνό, περιπατητικό τουρισμό, ζώα, φυτά και φυσική ζωή στην ύπαιθρο. Από το Καρπενήσι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, ενθουσιασμένοι με τη φυσική ομορφιά του τόπου, την άψογη φιλοξενία και τις πολλές δυνατότητες πραγματοποίησης εναλλακτικών δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αγγλικών πρακτορείων, η ανάπτυξη του τόπου μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με το φυσικό περιβάλλον. Οι εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων και των ενοικιαζομένων δωματίων, τα μονοπάτια και τα ποτάμια της περιοχής, οι υπηρεσίες εστίασης και οι εταιρίες εναλλακτικού τουρισμού «πέρασαν τις εξετάσεις με άριστα». Ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Για το Δήμο Καρπενησίου η κίνηση αυτή αποτελεί την αρχή για την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων που ενισχύουν αποτελεσματικά τον τουρισμό. Σκοπός μας είναι να κάνουμε ένα μεγάλο άνοιγμα στις αγορές του εξωτερικού προκειμένου το Καρπενήσι και η Ευρυτανία να γίνουν γνωστά και πέρα από τα ελληνικά σύνορα. Γνωρίζουμε ότι ειδικά στις μέρες μας οι προσπάθεια αυτή είναι αρκετά δύσκολη, παρόλα αυτά, σε βάθος χρόνου, περιμένουμε να δούμε απτά αποτελέσματα. Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συμπατριώτες μας επαγγελματίες που υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν την αποστολή, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, καθώς επίσης και την κ. Μπουλασίδου που συνέβαλε αποτελεσματικά στην πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης».
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Δήμος Καρπενησίου στην 1η Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού NEXUS

Καρπενήσι, 3 Απριλίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Δήμος Καρπενησίου στην 1η Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού NEXUS Από τις 29 Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η 1η Διεθνής Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού NEXUS. Ο Δήμος Καρπενησίου συμμετείχε επιτυχώς με δικό του περίπτερο, προσκαλώντας όλους αυτούς που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στο εκθεσιακό κέντρο MEC, στην Παιανία, να επισκεφθούν το Δήμο Καρπενησίου και να ζήσουν τις ξεχωριστές εμπειρίες που τους προσφέρει η Ευρυτανική φύση. Ο Δήμος Καρπενησίου με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας και πολλών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, δημιούργησε ένα ξεχωριστό περίπτερο, αποκλειστικά και μόνο από αντικείμενα που του παραχωρήθηκαν δωρεάν από τους επαγγελματίες του τόπου. Στα πλαίσια της έκθεσης, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Σταμάτης πραγματοποίησε πολλές συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων προκειμένου να τους ενημερώσει για τις δυνατότητες που προσφέρει ο Δήμος Καρπενησίου στον επισκέπτη, τις υποδομές αλλά και τις διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού που αναπτύσσονται στο Δήμο Καρπενησίου. Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί όλες τις επιχειρήσεις που προμήθευσαν το Δήμο με τα απαραίτητα για το στήσιμο του περιπτέρου, το Επιμελητήριο Ευρυτανίας που συνέδραμε αποτελεσματικά στην οργάνωση αλλά την κ. Ντέμη Δημητρακοπούλου για την πολύτιμη βοήθειά της. Η συμμετοχή του Δήμου στη NEXUS, την ίδια στιγμή που στο Καρπενήσι βρίσκονταν εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία εναλλακτικού τουρισμού της Αγγλίας, έρχεται να συμπληρώσει τη συντονισμένη προσπάθεια από πλευράς του Δήμου Καρπενησίου για την ενίσχυση του τουρισμού στον τόπο μας.
Διαβάστε περισσότερα...

Έφτασε σήμερα στης 14.00μμ και η δεύτερη νταλίκα με πατάτες στην πόλη του Καρπενησίου

Διαβάστε περισσότερα...