ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ


Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Δήλωση Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη για την 25η Μαρτίου

 

 

 

Στην Ευρυτανία και το Καρπενήσι βρέθηκε σήμερα, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ο Δήμαρχος Καρπενησίου και Υποψήφιος Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης.

 

Ο κ. Μπακογιάννης παρέστη στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας και την επιμνημόσυνη δέηση, ενώ κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ηρώων της Επανάστασης του 1821. Στη συνέχεια, παρακολούθησε την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης του Καρπενησίου.

 

Ακολούθως, ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε τα εξής:

«Σπουδαία μέρα η σημερινή για την Ελλάδα, γεμάτη νοήματα και αξίες που δεν πρέπει να ξεχνούμε. Την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό, τις δύο αυτές έννοιες που πηγάζουν από την Εθνική μας Επέτειο, οφείλουμε όλοι μας να τις προτάσσουμε κάθε ημέρα του χρόνου και όχι μόνο σήμερα. Η ιστορία μας διδάσκει τη σημασία της ενότητας, της συναίνεσης, της συνεργασίας. Γιατί μόνο έτσι  θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το «εμείς» του Μακρυγιάννη. Γιατί αυτό το «εμείς», η χώρα μας το έχει ανάγκη σήμερα, περισσότερο από ποτέ».

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".  

Διαβάστε περισσότερα...

μήνυμα Κωνσταντίνου Ι. Μπακόλα για την 25η Μαρτίου

Αρ.Πρωτ Α/018                                     Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014
 
 
Το μήνυμα του Πολιτευτή Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνου Ι. Μπακόλα για την 25η Μαρτίου και την επέτειο εορτασμού της έναρξής της επαναστάσεως των ανυπότακτων και υπερήφανων Ελλήνων.
 
 
«Ελευθερία ή θάνατος», το εθνικό σύνθημα της Ελλάδος και των ελεύθερων αδελφών αγωνιστών Ελλήνων είναι μήνυμα περισσότερο επίκαιρο και ουσιαστικό παρά ποτέ.
Η Λευτεριά περνά μέσα από την ψυχή την σκέψη και την στάση ζωής της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα αδελφού μας.
 
Μόνο μέσα από την πίστη μας και την θέληση μας να λευτερώσουμε ψυχή και σώμα, αποτινάσσοντας την εξάρτηση απ’ότι μας κρατά δέσμιους, υποτελείς και αλλοτριωμένους στο ατομικό συμφέρον, θα κατακτήσουμε ως Έθνος το κοινωνικό συμφέρον και το Εθνικό ιδεώδες της Λευτεριάς
 
Η σκλαβιά κι η υποταγή, η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας είναι αέναη και ο αγώνας της Εθνικής Ανεξαρτησίας είναι πρωτίστως αγώνας ατομικός που ξεκινά από την άδουλη ψυχή και φτάνει στο σεβασμό του συνόλου της Ελληνικής κοινωνίας και των ιδεωδών της ομόνοιας, της σύμπνοιας και του κοινού καλού για το Έθνος μας.
 
«Εκεί που σπέρνεις ομόνοια θα θερίζεις πάντα Λευτεριά»
 
 
 
Χρόνια πολλά, χρόνια Λεύτερα και Εθνικά Υπερήφανα
 
Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας
•Πολιτευτής Νομού Ευρυτανίας
•Μέλος του Εθνικού Συμβούλιου των Ανεξάρτητων Ελλήνων
 
 
 
 
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πολιτευτής Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας δηλώνει εμπράκτως παρών, παρεμβαίνοντας και σχολιάζοντας τις απαντήσεις των Υπουργών στην δεύτερη ερώτηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφορικά με την Πρασιά Ευρυτανίας ένα χρόνο μετά τις κατολισθήσεις και τις ζημιές στο οδικό δίκτυο

Αρ.Πρωτ Α/017                                     Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

 

 

 

Ο Πολιτευτής Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας δηλώνει εμπράκτως παρών, παρεμβαίνοντας και σχολιάζοντας τις απαντήσεις των Υπουργών στην δεύτερη ερώτηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων  αναφορικά με την Πρασιά Ευρυτανίας ένα χρόνο μετά τις κατολισθήσεις και τις ζημιές στο οδικό δίκτυο και την ταλαιπωρία που μοιάζει να μην έχει τέλος.

Από την Άννα στον Καϊάφα οι απαντήσεις των Υπουργών και της αρμοδίας Αντιπεριφέρειας Ευρυτανίας στην βάναυσο που υποβάλλουν ένα χρόνο τους κατοίκους της περιοχής, ενώ ο αγώνα μας για άμεση λύση δε θα σταματήσει, όσο κι αν ενοχλεί, όσο και αν ταράσσει τα λιμνάζοντα νερά…

 

 

Τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και το Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων εδώ και ένα χρόνο αναμένουν την ενεργοποίηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας. 

 

Μέχρι και σήμερα από την Άννα στον Καϊάφα οι παραπομπές των «υπευθύνων» ενώ δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για την αποκατάσταση της απρόσκοπτης και ασφαλούς μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής, ο κόσμος παραμένει εγκλωβισμένος και αποκομμένος ενώ με κίνδυνο της ζωής του αναγκάζεται να χρησιμοποιεί ένα πέρα από κάθε λογική οδικό σημείο ενώ οι κάτοικοι ευλόγως παραμένουν έξω φρενών τόσο με την δημοτική όσο και με την περιφερειακή διοίκηση κατηγορώντας την για πλήρη ανεπάρκεια και ουσιαστικά για ανυπαρξία στην περιοχή.

 

Το μεν Υπουργείο Εσωτερικών με την απάντηση του μας ενημερώνει πως το ποσό των 100.000 ευρώ έχει διατεθεί εδώ και ένα χρόνο για την αποκατάσταση της ζημιάς ενώ μέχρι και σήμερα, ένα χρόνο μετά δεν έχει εκταμιευτεί καθότι τόσο η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και η αρμόδια Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας όσο και ο Δήμος Αγράφων δεν έχουν καταθέσει σχετικά παραστατικά, αφού δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα στην περιοχή όπως όλοι γνωρίζουμε.

Το δε Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων δηλώνει μεταξύ άλλων πως έχει υπογραφεί η σύμβαση, όπως ενημερώνει η αρμόδια Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας,  αλλά η πράξη από τα υπογραφέντα χαρτιά απέχουν όσο μια διαδρομή στο διαλυμένο οδικό δίκτυο της ξεχασμένης Πρασιάς Ευρυτανίας …

 

Ένα Χρόνο μετά όσοι διαβούν το σημείο και όσοι θελήσουν να επισκεφτούν την περιοχή θα αντιληφτούν πως δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και θα γίνουν δέκτες  εύλογης και απόλυτα κατανοητής, εντονότατης οργής, θυμού, ανασφάλειας και εξάντλησης των πολιτών.

 
Απαιτώ και ζητώ άμεσα να επισκευαστεί το εν λόγω σημείο και να δοθεί επιτέλους στην κυκλοφορία επισκευασμένο, διασφαλίζοντας την απόλυτη προστασία της ασφάλειας των πολιτών και της ελεύθερης και απρόσκοπτης μετακίνησης τους.

Τονίζω δε πως για δεύτερη φορά σ ένα χρόνο με ερωτήσεις που καταθέτει ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ για λογαριασμό μου ως πολιτευτή Ευρυτανίας, είναι ενήμερα τόσο τα αρμόδια Υπουργεία όσο και η Εθνική αντιπροσωπεία.

 

Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε στο σύνολο της Ευρυτανικής Κοινής Γνώμης, παραθέτοντας τις απαντήσεις των κκ Υπουργών. Για εμάς τώρα πια μετά από τον πιο έντονο κοινοβουλευτικό έλεγχο που έγινε ποτέ στην Ευρυτανία χωρίς να κατέχουμε την κοινοβουλευτική έδρα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και οφθαλμοφανή…

 

 

Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας

•Πολιτευτής Νομού Ευρυτανίας

•Μέλος του Εθνικού Συμβούλιου των Ανεξάρτητων Ελλήνων

•Μέλος του κοινοβουλευτικού τομέα ευθύνης Ανάπτυξης Μεταφορών

Υποδομών&Δικτύων



Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".  

Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοδιοικητικές εκλογές: «Οι νέοι να δώσουν την δική τους απάντηση…»

Γράφει ο: Χρήστος Σαλτογιάννης
 Αξιοπρέπεια: Είναι η ευπρέπεια, ο αυτοσεβασμός, ο σεβασμός της προσωπικότητας του ατόμου και των άλλων.
Η λέξη προέρχεται από το επίθετο αξιοπρεπής που παράγεται από τα: άξιος+-πρεπής-πρέπω και σημαίνει: αυτός που τον διακρίνει αυτοσεβασμός, ανωτερότητα, σοβαρότητα, άψογη στάση.
Συνώνυμα: ευπρέπεια, σοβαρότητα, ήθος, κοσμιότητα, περηφάνια αλλά με σεμνότητα, αυτοσεβασμός, φιλοτιμία και εντιμότητα.
Οι επικείμενες εκλογές θεωρούνται από πολλούς κρίσιμες και αποφασιστικές για πάρα πολλούς λόγους.
Πριν προχωρήσω όμως παρακάτω οφείλω να εξηγήσω γιατί αναφέρομαι στον όρο αξιοπρέπεια.
Πρώτα απ’ όλα ο αξιοπρεπής άνθρωπος «χαλιναγωγεί τα όποια πάθη του και αντιτάσσει απέναντι στην οργή την ηρεμία και απέναντι στις παράλογες επιθυμίες την θέληση. Είναι εκείνος ο έντιμος χαρακτήρας που έχει σταθερές αρχές και διακρίνεται για την ανθρωπιά του και μάλιστα οι ενέργειες του είναι ηθικά άμεμπτες.
Ακόμη, η αξιοπρέπεια είναι γνώρισμα των δυνατών, των ανθρώπων με υψηλό φρόνημα, που έχουν την δύναμη να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους. Το ήθος των πολιτών είναι το θεμέλιο της κοινωνικής ευημερίας. Πολίτες με ανώτερο ηθικό φρόνημα γίνονται πρωτοπόροι της προόδου και του πολιτισμού».
Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω δεν τα συναντάμε εύκολα, ίσως και καθόλου, κατά την διάρκεια των εκλογών.
Αντιθέτως, επικρατεί ένα κλίμα συμφερόντων και υπόγειων συναλλαγών με αντίκτυπο το μέλλον μιας κοινωνίας και των πολιτών της.
Κάθε μέρα, όλοι μας βιώνουμε την παρακμή ενός συστήματος που παραπαίει μέσα από οικονομικά σκάνδαλα και κάθε είδους άνομες πράξεις που «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας.
Αυτό βέβαια που είναι κοινά αποδεκτό είναι το πως πρέπει να σταματήσει αυτός ο εξευτελισμός και ο εκφυλισμός της πολιτικής ζωής και σε αυτό συμφωνούμε όλοι μας.
Η δική μου γενιά είναι αυτή που πρέπει να τα αλλάξει όλα και να «χτίσει» τις νέες βάσεις για μια κοινωνία με αξίες, ανθρωπιά, ισότητα, ισονομία, αξιοπρέπεια και πρωτίστως με τίμιες αρχές να ανοικοδομήσουμε το κοινό μας μέλλον.
Εδώ λοιπόν είναι το κρίσιμο σημείο, καθώς όλα τα παραπάνω έρχονται σε ανοικτή ρήξη με το παλιό και σάπιο καθεστώς. Επικρατεί μια «σύγκρουση» που την λύση θα την δώσουν οι ίδιοι οι πολίτες και προπαντός η συμμετοχή των νέων θα δώσει την οριστική λύση.
Σε ότι αφορά τις εκλογές, δυστυχώς παρατηρούμε πολλά γεγονότα που δεν συνάδουν με έννοιες όπως αξιοπρέπεια και εντιμότητα και υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.
Η κοινωνία μας δεν «παζαρεύεται» και δεν αποτελεί για κανέναν προϊόν δημοπρασίας και συναλλαγής.
Γι’ αυτό σε αυτές τις εκλογές πρέπει τον πρώτο λόγο να τον έχουν οι νέοι και νέες κάθε περιοχής μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους, διότι μόνο τότε θα είμαστε σίγουροι πως κάτι μπορεί να αλλάξει για ένα ελπιδοφόρο και ριζοσπαστικό μέλλον που θα χαρακτηρίζεται από νέες αντιλήψεις και πρακτικές που θα έχουν ως επίκεντρο τον ίδιο τον πολίτη και τις πραγματικές του ανάγκες.
Έχω την αίσθηση ότι αυτό είναι το ουσιαστικό μήνυμα των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών και στο μήνυμα αυτό απάντηση θα δώσουν μόνον οι νέοι.
 

 

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...