ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΣΚΛΑΠΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΕΓΓΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟ .
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για σημαντικές πρωτοβουλίες ανάδειξης και αξιοποίησης της λίμνης Κρεμαστών

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για σημαντικές πρωτοβουλίες ανάδειξης και αξιοποίησης της λίμνης Κρεμαστών συζήτησαν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής του Νομού Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ Γιώργος Παπακωσταντίνου.
Ειδικότερα, στην συνάντησή τους ο Ευρυτάνας Βουλευτής τόνισε ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Δυτική Ευρυτανία και την Αιτωλοακαρνανία η αξιοποίηση της λίμνης των Κρεμαστών. Η μεγαλύτερη και ομορφότερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας, η λίμνη των Κρεμαστών παραμένει εντελώς αναξιοποίητη. Ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό την χρηματοδότηση <<Διαγνωστικής Μελέτης Ανάδειξης της Λίμνης και της γύρω περιοχής>>. «Η Διαγνωστική Μελέτη» τόνισε «είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξέρουμε τι πρέπει να γίνει και που πρέπει να γίνει». Η πολιτεία οφείλει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αξιοποίησης της λίμνης για να επιτευχθεί ανάπτυξη στην Δυτική Ευρυτανία που είναι μία από τις ομορφότερες αλλά δυστυχώς από τις φτωχότερες περιοχές της Ελλάδας. Απαντώντας ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τόνισε ότι καταρχήν βλέπει θετικά το αίτημα του Ευρυτάνα Βουλευτή και δεσμεύθηκε να εξετάσει άμεσα με τις υπηρεσίες του Υπουργείου την χρηματοδότηση <<Διαγνωστικής Μελέτης Ανάδειξης της Λίμνης και της γύρω περιοχής>>.
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παραχωρείται πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο Δήμο Αγράφων

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παραχωρείται πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο Δήμο Αγράφων σύμφωνα με απάντηση του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Ιωάννη Ροτζώκου στο σχετικό αίτημα του Ευρυτάνα Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ηλία Καρανίκα.
Ειδικότερα σε Ερώτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο κύριος Καρανίκας επεσήμανε –μεταξύ άλλων- την αναγκαιότητα άμεσης βελτίωσης της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στο Δήμο Αγράφων. Για το σκοπό αυτό και μέχρι την ανάπτυξη του ΕΚΑΒ με την ίδρυση παραρτήματος στη Δυτική Ευρυτανία, ο Ηλίας Καρανίκας ζήτησε από την Πολιτεία τη διάθεση δύο πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων στην περιοχή. Για τον ίδιο σκοπό ζήτησε ταυτόχρονα να δοθεί η δυνατότητα στους οδηγούς του Δήμου να τα οδηγούν μετά από σχετική εκπαίδευση από το ΕΚΑΒ. Απαντώντας ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Ιωάννης Ροτζώκος αναγνωρίζει ότι «σε ό,τι αφορά την περιοχή της Δυτικής Ευρυτανίας είναι γεγονός ότι δεν καλύπτεται ως προς τις υπηρεσίες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας από το ΕΚΑΒ λόγω ελλείψεως προσωπικού». Τέλος αποδέχεται την πρόταση του Βουλευτή Ευρυτανίας απαντώντας συγκεκριμένα ότι «το ΕΚΑΒ του παραρτήματος Λαμίας έχει τη δυνατότητα να διαθέσει κατά παραχώρηση ένα ασθενοφόρο όχημα πλήρως εξοπλισμένο, ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα που ήθελε υποβληθεί από Δήμο του Νομού Ευρυτανίας καθώς και να εκπαιδεύσει τυχόν διατιθέμενο προσωπικό για την επάνδρωσή του στο πλαίσιο της συνεργασίας για την παροχή υπηρεσιών ιατρονοσηλευτικής φροντίδας στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές του Νομού Ευρυτανίας».
Διαβάστε περισσότερα...