ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ


Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Κατεβάζει τον “γενικό” απο Δευτέρα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Από τις 20 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, κατά της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της επιχείρησης, όπως έχει αποφασίσει το ΔΣ της Ομοσπονδίας.
Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες "κατεβαίνουν" απο Δευτέρα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αντιδρώντας στην περαιτέρω αποκρατικοποίηση της επιχείρησης ενώ παράλληλα ζητούν άμεση συνάντηση με τους υπουργούς οικονομικών και περιβάλλοντος.Η απεργία αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της χώρας ενώ η διοίκηση της εταιρίας έχει έτοιμο έκτακτο σχέδιο με περιοδικές διακοπές ρεύματος προκειμένου να αποφευχθεί μπλάκ άουτ.H ΓΕΝΟΠ ζητάει συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. "Διαισθανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης ως υπεύθυνη συνδικαλιστική οργάνωση και για να αποφευχθεί η σύγκρουση με την κυβέρνηση, αναφέρει η ΓΕΝΟΠ, δημόσια, απευθύνει αίτημα άμεσης συνάντησης τόσο με τον κ. υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και με τον ΥΠΕΚΑ κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να αποσαφηνισθούν οι θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το μεσοπρόθεσμο σχέδιο και το μέλλον της τελευταίας μεγάλης Δημόσιας Επιχείρησης της χώρας μας". Η ΓΕΝΟΠ εμμένει στη διατήρηση του 51 % των μετοχών της επιχείρησης από το Δημόσιο. Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο προβλέπει την πώληση του 17 % των μετοχών ή την ιδιωτικοποίηση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.
Διαβάστε περισσότερα...

Να ξαναδώσουμε ελπίδα στους Ελληνες

Δριμύτατη κριτική στην ΕΕ ασκεί ο πρόεδρος του Eurogroup, χαρακτηρίζοντας κολοσσιαίο το μέχρι σήμερα έργο στην Ελλάδα και λέγοντας πως δύσκολα θα μπορούσαν κάτι παρόμοιο να πράξουν οι Γερμανοί... Προς το παρόν εισπράττουμε τους τόκους της Ελλάδας, επισημαίνει, προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν δώσει αισιόδοξη προοπτική στους Ελληνες και ειδικά τους ασθενέστερους.
Η Ευρώπη δεν έχει δώσει έως σήμερα την πρέπουσα σημασία στην ανάγκη προσφοράς μιας αισιόδοξης προοπτικής στους Ελληνες, κυρίως δε στους φτωχότερους από αυτούς, τονίζει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Υπό τον τίτλο "Η Ευρώπη πρέπει να ξαναδώσει την ελπίδα στους Ελληνες" η βελγική εφημερίδα Libre Belgique δημοσιεύει εκτενή συνέντευξη του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος επισημαίνει ότι η Ευρώπη δεν έχει δώσει έως σήμερα την πρέπουσα σημασία στην ανάγκη να δωθεί μιας αισιόδοξη προοπτική στους Ελληνες, κυρίως δε στους φτωχότερους από αυτούς. Ο πρόεδρος του Eurogroup δηλώνει μάλιστα ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί αυτή την ευρωπαϊκή ιδιοτροπία να ζητείται από την Ελλάδα να συμβάλει, με χρήματα που δεν έχει, στην υλοποίηση έργων που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο πρόεδρος του Eurogroup προτείνει το 100% της χρηματοδότησης να το αναλάβουν εφεξής τα ευρωπαϊκά ταμεία. Μείωση επιτοκίων και επιμήκυνσηΠαράλληλα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θεωρεί ότι στο πλαίσιο του νέου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα θα μπορούσε να προβλεφθεί μια περαιτέρω επιμήκυνση των δανείων που έχει δώσει η Ευρωζώνη στην Αθήνα. Τάσσεται επίσης υπέρ της μείωσης των επιτοκίων δανεισμού στο μέλλον, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι αυτό δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χαρακτηρίζει επίσης κολοσσιαίο το έργο που έχει κάνει ως σήμερα η ελληνική κυβέρνηση και επισημαίνει ότι, παρά την ιδιαίτερα διαδεδομένη στην κοινή γνώμη εντύπωση ότι οι χώρες της Ευρωζώνης ξοδεύουν τα λεφτά των φορολογουμένων τους για να ενισχύσουν την Ελλάδα, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική: προς το παρόν τα κράτη της Ευρωζώνης εισπράτουν τους τόκους που έρχονται από την Ελλάδα". Δύσκολα θα το' καναν οι ΓερμανοίΟ πρόεδρος του Eurogroup, αναφέρει επίσης, ότι συχνά λέει στους Γερμανούς, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι οι πλέον ενάρετοι, ότι αν τους ζητούσαν να καταβάλουν προσπάθειες περικοπής των δημοσίων δαπανών, ανάλογες με αυτές που έχει καταβάλει η Ελλάδα, μάλλον δεν θα τα κατάφερναν. Τέλος, αναφερόμενος στο γιατί δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι του Μνημονίου για το 2011, ο Γιούνκερ σημείωσε ότι η ύφεση αποδείχθηκε μεγαλύτερη από αυτή την οποία ανέμεναν, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τα δημόσια έσοδα να αποδειχθούν κατά 9,2% λιγότερα από τα προϋπολογισμένα. Σημείωσε ωστόσο ότι παραλλήλως οι αντιδράσεις των αγορών υπήρξαν εν μέρει παράλογες. Καταλήγοντας ο πρόεδρος του Eurogroup αναφέρει ότι το να πει κανείς ότι η Ελλάδα δεν έπραξε τα δέοντα, είναι μία ατελής περιγραφή. Σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα διχασμού στην ΕΕ για την χρηματοδότηση της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, δηλαδή την συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στα κόστη του πακέτου αρωγής, είχε δηλώσει: "παίζουμε με τη φωτιά".
Διαβάστε περισσότερα...