ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ


Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ τρία έργα αποκατάστασης ΧΑΔΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1 35100 ΛΑΜΙΑ Λαμία 03-02-2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ τρία έργα αποκατάστασης ΧΑΔΑ και ένα έργο προμήθειας εξοπλισμού διαχείρισης αποβλήτων, συνολικού προϋπολογισμού 3.960.751,47 €.
Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά οι αποφάσεις ένταξης τριών έργων αποκατάστασης ΧΑΔΑ και ενός έργου προμήθειας εξοπλισμού διαχείρισης αποβλήτων, συνολικού προϋπολογισμού 3.960.751,47 €. Πρόκειται για τα έργα: Αποκατάσταση τριών ΧΑΔΑ Δ.Ε. Θίσβης Δήμου Θηβαίων, προϋπολογισμού 811.524,02 €, Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δήμου Καρπενησίου: α) ΧΑΔΑ Φουρνάς, β) ΧΑΔΑ Προυσού και γ) ΧΑΔΑ Κρικέλλου, προϋπολογισμού 282.774,45 €, Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δήμου Δελφών, προϋπολογισμού 264.000,00 € και Προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Βοιωτίας, προϋπολογισμού 2.602.453,00 €, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και από το Ταμείο Συνοχής, στο πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 -2013», και των δράσεων που έχουν εκχωρηθεί στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για τέσσερα σημαντικά έργα στους Δήμους Θηβαίων, Καρπενησίου, Δελφών και 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Βοιωτίας (Δήμοι Λεβαδέων, Ορχομενού και Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας) . Με αυτά τα έργα πρόκειται να υλοποιηθούν δράσεις , που αποβλέπουν στην προστασία των εδαφικών συστημάτων και τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Με την πραγματοποίηση των τριών έργων αποκατάστασης ΧΑΔΑ προβλέπεται να γίνουν εργασίες σε έντεκα (11) συνολικά ανενεργούς χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων. Παράλληλα, το έργο της προμήθειας εξοπλισμού διαχείρισης αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Βοιωτίας προβλέπει τον εφοδιασμό του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς με τον απαραίτητο εκείνο εξοπλισμό, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς επισήμανε : «Μετά από ένα χρόνο στην Αιρετή Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και έπειτα από τη σημαντική πρόοδο του Προγράμματος, την οποία συλλογικά επιτύχαμε, συνεχίζουμε με τους ίδιους ρυθμούς και προχωρούμε στην ένταξη τεσσάρων σημαντικών έργων προστασίας του περιβάλλοντος. Στόχος μας είναι η υλοποίηση έργων που συμβάλλουν στην βελτίωση ποιότητα ζωής των κατοίκων και τη δημιουργία συνθηκών προστασίας και αναβάθμισης του περιβάλλοντος ».
Διαβάστε περισσότερα...

Φωτογραφίες από το χωριό μας σήμερα 3/2/2012

Διαβάστε περισσότερα...

Το Καρπενήσι σήμερα μετά της έντονες χιονοπτώσεις

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωί πρωί ο δήμος καθαρίζει τα προαύλια τον σχολείων

Υπάλληλη και μηχανήματα από της πρώτες πρωινές ώρες καθαρίζουν τα προαύλια από τα δημοτικά σχολεία για να λειτουργήσουν κανονικά συγχαρητήρια στον δήμο Καρπενησίου και στους αρμόδιους του αποχιονισμού
Διαβάστε περισσότερα...

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/2/2012

Ανακοίνωση Ο Δήμος Καρπενησίου ανακοινώνει ότι αύριο Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 όλα τα σχολεία συμπεριλαμβανομένου και αυτού της τοπικής κοινότητας Στενώματος, οι παιδικοί σταθμοί και το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ θα λειτουργήσουν από τη δεύτερη ώρα και μετά. Εκτός από τα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Φουρνάς και Ποταμιάς που θα παραμείνουν κλειστά.
Διαβάστε περισσότερα...