ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ


Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Θέμα: Αιματολογικές εξετάσεις στα Περιφερειακά Ιατρεία των απομακρυσμένων περιοχών της Ευρυτανίας

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2011 Προς: Αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Ευάγγελο Ξαρχά. Θέμα: Αιματολογικές εξετάσεις στα Περιφερειακά Ιατρεία των απομακρυσμένων περιοχών της Ευρυτανίας Κύριε Διοικητά, Στη χρονικά κρίσιμη συγκυρία αναδιάταξης των υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας στον τόπο μας, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα η κάλυψη κάθε κενού που δημιουργεί ελλείμματα και ανεπαρκείς υπηρεσίες ή αδικεί πολίτες απέναντι σε άλλους ως προς το βασικό τους δικαίωμα για παροχές υγείας.
Στην περιοχή της Δυτικής Ευρυτανίας δύο είναι οι μοναδικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας και το υπό στελέχωση Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γρανίτσας, ενώ στον υπόλοιπο νομό οι ανάγκες, όπως γνωρίζετε, καλύπτονται από τα Αγροτικά Ιατρεία. Ενώ η ύπαρξη και λειτουργία τους έχουν αποβεί σωτήριες σε κρίσιμες αλλά και καθημερινές ανάγκες των κατοίκων των ορεινών μας χωριών, προκύπτει ένα ζήτημα που απασχολεί ολοένα και περισσότερο τους πολίτες των περιοχών αυτών. Πρόκειται για τις πολύωρες μετακινήσεις στις οποίες πρέπει να υποβάλλονται σε τακτική βάση οι ασθενείς οι οποίοι έχουν ανάγκη αιματολογικών εξετάσεων, προκειμένου να επισκεφθούν το Νοσοκομείο και να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του στον τομέα αυτό. Πολλοί αναγκάζονται να μετακινούνται και δυο φορές το μήνα στο Καρπενήσι ή στο Αγρίνιο καθώς η κατάσταση της υγείας τους απαιτεί συχνό αιματολογικό έλεγχο. Θεωρώντας ότι υπό την παρούσα δημοσιονομική συγκυρία αυτό επιβαρύνει δυσανάλογα την οικονομική τους κατάσταση, καθώς οι περισσότεροι έχουν ως μόνο εισόδημα τη σύνταξη του ΟΓΑ, θα σας παρακαλούσα να εξετάσετε το ενδεχόμενο, όπως ήδη έχουμε συζητήσει, να αποστέλλεται στα Περιφερειακά Ιατρεία, δύο φορές το μήνα ή και συχνότερα αν κριθεί αναγκαίο, ειδικά εξοπλισμένο και στελεχωμένο όχημα, το προσωπικό θα κάνει τις αιμοληψίες σε τακτικές και καθορισμένες ημέρες και τα δείγματα θα μεταφέρονται με τις κατάλληλες συνθήκες στο Νοσοκομείο Καρπενησίου για τις απαραίτητες εξετάσεις. Σε περίπτωση δε, που κάποιες από αυτές δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθούν στο Καρπενήσι να ζητείται η συμβολή του Νοσοκομείου Λαμίας. Οι ασθενείς θα πληροφορούνται τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τα Περιφερειακά ή Αγροτικά Ιατρεία, βάσει προγράμματος που θα εκπονήσει η Υπηρεσία σας. Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα δοθεί μεγάλη ανάσα ανακούφισης στους ηλικιωμένους –κατά κύριο λόγο – κατοίκους του νομού μας και θα αποτελέσει μια κίνηση που θα χαρακτηρίσει τη θητεία σας στο Νοσοκομείο, δημιουργώντας μια σημαντική παρακαταθήκη για τους επόμενους. Με την πεποίθηση ότι θα κάνετε ο,τιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατό για την υλοποίηση της πρότασης, διατελώ με εκτίμηση, ο Βουλευτής Ευρυτανίας
Διαβάστε περισσότερα...

Γόνιμη συνεργασία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, κατά την τριήμερη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1 35100 ΛΑΜΙΑ Λαμία 2-12-2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γόνιμη συνεργασία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, κατά την τριήμερη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν, τους επιτρόπους Γιοχάνες Χαν και Μαρία Δαμανάκη, καθώς και τον επικεφαλής της ομάδας δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ Επέστρεψε από τις Βρυξέλλες, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μέσω της Ένωσης Περιφερειών, μετά από πρόσκληση των Ευρωβουλευτών κ.κ. Σταυρακάκη και Χατζημαρκάκη.
Εποικοδομητικό τριήμερο συνεργασιών και επαφών ήταν η παραμονή στις Βρυξέλλες για τον κ. Περγαντά, αφού είχε την ευκαιρία να συναντηθεί, να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις με : Τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν (Οικονομική Πολιτική) Τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν (Περιφερειακή Πολιτική) Την Επίτροπο Μαρία Δαμανάκη (Θαλάσσια Πολιτική, Αλιεία) Τον Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ Στην ατζέντα της συνάντησης μπήκαν τα θέματα της αξιοποίησης των ευκαιριών μέσω του ΕΣΠΑ, από τις Περιφέρειες, προκειμένου αυτές να συμβάλλουν στην συνολική ανάπτυξη της Ελλάδας, στην ανάγκη τόνωσης της ρευστότητας και ειδικά στη δυνατότητα χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς και στη διαμόρφωση των νέων προοπτικών της Ε΄Προγραμματικής Περιόδου. Στις τοποθετήσεις του ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης του ρόλου των αιρετών Περιφερειών και την ανάδειξή τους σε κατ΄εξοχήν αξιόπιστο εταίρο και συνομιλητή με την Ε.Ε. Επεσήμανε ότι σε όλη την Ευρώπη, οι Περιφέρειες είναι εκείνες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή στρατηγική και στη διαδικασία εφαρμογής της, ενώ τόνισε με έμφαση ότι πρέπει να υποστηριχτεί η δυναμική τους στην παραγωγή έργου. «Γι΄αυτό», επεσήμανε ο κ. Περγαντάς, «Θα πρέπει να αποσαφηνιστεί και να απλοποιηθεί το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και οι διαδικασίες εφαρμογής του ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να εξομαλυνθεί η χρηματοδοτική ροή και να γίνει – ειδικά αυτή την περίοδο της κρίσης – το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, μοχλός ανάπτυξης για τις Περιφέρειες και τη χώρα μας. Επιπλέον, στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ξεκινήσει για το σχεδιασμό της Ε΄Προγραμματικής Περιόδου, και με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, όλες οι Περιφέρειες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και να συμμετέχουν ισότιμα, χωρίς διαχωρισμούς σε Στόχο 1 & 2. Στην ουσία θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν και να επικαιροποιηθούν τα δεδομένα για να προχωρήσουμε σε ένα νέο πλαίσιο προγραμμάτων, ένα πλαίσιο, ρεαλιστικό, αποτελεσματικό και εφαρμόσιμο. Σε σχέση με τον περιορισμό των οικονομικών πόρων της Αυτοδιοίκησης, είναι επιβεβλημένο οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις να μην επηρεάσουν τους διατιθέμενους πόρους και ειδικά τους ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) και τον προϋπολογισμό των Δημοσίων Επενδύσεων. Τέλος, σε ότι αφορά τη μόχλευση της ρευστότητας που θα επιχειρηθεί μέσα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με πόρους του ΕΣΠΑ, αυτή θα πρέπει να γίνει χωρίς να περικοπούν κονδύλια από τα Περιφερειακά Προγράμματα και ειδικά από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, που ήδη υπόκειται στους περιορισμούς του Στόχου 2.»
Διαβάστε περισσότερα...