ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ


Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Ψήφιση τροπολογίας για Γ.Π.Σ. Καρπενησίου»

Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: «Ψήφιση τροπολογίας για Γ.Π.Σ. Καρπενησίου» Ψηφίζεται σήμερα (13-9-2011) από την ολομέλεια της Βουλής η υπουργική τροπολογία που δίνει την δυνατότητα τροποποίησης των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων πριν παρέλθει πενταετία από την έγκρισή τους.
Ειδικότερα στο νομοσχέδιο για την «Περιβαλλοντική Αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων και άλλες διατάξεις», περιλαμβάνεται τροπολογία που δίνει την δυνατότητα έγκρισης τμήματος ή τμημάτων εγκεκριμένου Γ.Π.Σ. εφόσον έχει κινηθεί διαδικασία αναθεώρησης ή τροποποίησης και συντρέχουν οικιστικές ανάγκες ή ανάγκες για παραγωγικές και εμπορικές δραστηριότητες για την τόνωση της οικονομίας, της ανάπτυξης και της ανεργίας. Ως βασική προϋπόθεση είναι η συμβατότητα με τον υπερκείμενο πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό και η εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η ψηφισθείσα νομοθετική ρύθμιση αφορά μεταξύ άλλων περιοχών της χώρας και το Γ.Π.Σ. του Καρπενησίου, η έγκριση του οποίου απασχόλησε πολύ το τελευταίο διάστημα τόσο τους πολίτες όσο και τις αρχές. Στην συνάντηση που είχε χθες 12-9-2011 ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας με τον αρμόδιο υπουργό κ. Γ. Παπακωνσταντίνου συζήτησε εκτενώς το ζήτημα αναφερόμενος και στην πρόσφατη αίτηση του Δήμου Καρπενησίου για την ακύρωση του Γ.Π.Σ. και διαπίστωσε την θετική στάση του Υπουργού σε κάθε περίπτωση που άπτεται της τροπολογίας και δεν υπερβαίνει τα όρια που τίθενται από τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε έρθει στη Βουλή με την υπ' αριθ. 7052/21-7-11 Αναφορά του Βουλευτή που απευθυνόταν προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εσωτερικών κ.κ. Γιώργο Παπακωσταντίνου και Χάρη Καστανίδη, και αποτέλεσε έναν από τους παράγοντες που οδήγησαν στην κατάθεση της τροπολογίας.
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Διευθέτηση αδειών θήρας στην Δυτική Ευρυτανία»

Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: «Διευθέτηση αδειών θήρας στην Δυτική Ευρυτανία» Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με ενημέρωση που υπήρξε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προς το Γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας, μετά την επαφή που είχε ο Βουλευτής με την Γενική Γραμματέα κ. Καλλιόπη Γερακούδη, εκδόθηκε εντολή προς το Δασαρχείο Καρπενησίου να οριστεί άμεσα υπάλληλος, αρμόδιος για τη θεώρηση αδειών θήρας, ο οποίος σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Γρανίτσας κ. Τάκη Γεωργαλή, θα μεταβαίνει μία ή και δύο φορές την εβδομάδα αν χρειασθεί, στο Δασονομείο Γρανίτσας, για την έκδοση και θεώρηση αδειών θήρας. Με τον τρόπο αυτό διευθετείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και διευκολύνεται το έργο της Υπηρεσίας.
Διαβάστε περισσότερα...