ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ


Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΕ-ΟΤΑ: 48ωρη απεργία στις κοινωνικές δομές

Κάλυψη προσφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στους εργαζομένους στις κοινωνικές δομές, «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΔΑΠ κ.λπ., οι οποίοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία στις 13-14 Φεβρουαρίου. Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους στα προγράμματα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, στις 10.00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ, πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις της

                                  Λαμία, 10/2/2013.
 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ, πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις της, παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις καθημερινές εξελίξεις, επιδιώκοντας να παρεμβαίνει σε κάθε περίπτωση ουσιαστικά και  σε όφελος των εργαζομένων.
Σε συνθήκες δραματικής όξυνσης των προβλημάτων της εργατικής-λαικής οικογένειας και ενώ κάθε μέρα εμφανίζονται και καινούργια ζητήματα, σαν αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων πολιτικών που υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και της πλουτοκρατίας, απόλυτα αναγκαία και πολλαπλά χρήσιμη είναι η ανάπτυξη συστηματικής δραστηριότητας που θα ενημερώνει, θα ευαισθητοποιεί, θα προσανατολίζει και θα κινητοποιεί τον λαό σε ενεργητική αντίσταση και συντονισμένους αγώνες, για όσα δικαιούται και του ανήκουν, λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους. Αποκαλύπτοντας πως τίποτε το καλό για τον λαό δεν μπορεί να εξασφαλιστεί χωρίς ρήξεις με την Ε.Ε, με κυβερνήσεις και διαδικασίες που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, .όσο - φυσικά - η καταπίεση και η εκμετάλλευση του λαού συνεχίζονται.
Το λέμε ξεκάθαρα η τρικομματική κυβέρνηση Ν,Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν θέλει και δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι αφού σταθερή επιλογή τους είναι να προστατεύουν τις επιλογές των μονοπωλίων, φορτώνοντας τα βάρη τους στο λαό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλει και δεν μπορεί να εγκαταλείψει την Ε.Ε και τις αυταπάτες του για καλά και κακά μονοπώλια, για καλούς και συνεννοήσιμους καπιταλιστές.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, παρά τις ορατές διαφορές τους, δεν μπορούν να απεμπλακούν από την προσήλωση τους στην διαχείριση του εκμεταλλευτικού συστήματος που βιώνει ο λαός.
Η εικόνα αυτή  αντανακλάται και στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση. Η μεγάλη πλειοψηφία του πολιτικού τους προσωπικού, με αυτές τις πολιτικές αντιλήψεις, παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις και προσαρμόζει ανάλογα την πολιτική του συμπεριφορά.
Έτσι λειτουργεί ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, που φτιάχτηκε σαν εργαλείο του συστήματος και χρησιμοποιείται για την εξειδίκευση και την εφαρμογή των αντιλαϊκών κεντρικών πολιτικών επιλογών, περιφερειακά.
Αναλογιστείτε τις εξελίξεις και σκεφτείτε την στάση της Περιφέρειας και των Δήμων απέναντι τους.
·         Σκεφτείτε την αντίδραση τους στην φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία που κυριαρχούν στα λαϊκά στρώματα. Το τι είπαν ή τι έκανα για τα χαράτσια και την τρομακτικά άδικη φορολογία του λαού.
·         Σκεφτείτε πως στέκονται απέναντι στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αναγκών και την λογική της ιδιωτικοποίησης τους. Πως αντιμετωπίζουν την κατάσταση στην παιδεία, την υγεία και την πρόνοια.
·         Δείτε πως αντιμετωπίζουν τις κινητοποιήσεις τω αγροτών που βλέπουν το μέλλον τους να καταστρέφεται. Πως αντιμετωπίζουν την κατάργηση των Σ.Σ.Ε που αφήνει τον εργαζόμενο έκθετο μπροστά στους πιο απίθανους εκβιασμούς των εργοδοτών.
·         Δείτε πως αντιμετώπισαν την κατάργηση του Πανεπιστημίου της Στερεάς και τις αλλαγές - συγχωνεύσεις που προωθεί η κυβέρνηση στα ΤΕΙ. Σημειώστε τις τοπικιστικές αντιλήψεις τους και φυσικά το πόσο μακριά από την αντιλαϊκή ουσία των αλλαγών είναι οι αντιδράσεις τους.
·         Κοιτάξτε πως στέκονται απέναντι στις κινητοποιήσεις που συγκλόνισαν την Φθιώτιδα για να υπερασπιστούν την λειτουργία των Κ.Υ και να διεκδικήσουν την καλή λειτουργία και την ανάπτυξη τους, σαν φορέων της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που θα λειτουργούν σε πλάι σε ένα καλά στελεχωμένο και εξοπλισμένο Νοσοκομείο.
·         Κοιτάξτε την αμηχανία τους όταν κόπηκε στα δύο το απηρχαιωμένο και εγκαταλελειμμένο οδικό δίκτυο της Ευρυτανίας και αρκετά ορεινά χωριά έμειναν αποκομμένα από επικοινωνία, λόγω των κατολισθήσεων στην Πρασιά.
·         Θαυμάστε την αμηχανία τους μπροστά στις καταγγελίες για την ασφαλή λειτουργία της Σήραγγας Τυμφρηστού, που προκύπτουν από τον έλεγχο της διοικητικής αρχής Σηράγγων.
·         Θυμηθείτε, ταυτόχρονα πως σε κάθε περίπτωση το μόνο που κάνουν είναι να πηγαινοέρχονται στα υπουργεία και σε φιλικούς τόνους ή με την λογική του υποτακτικού να ζητούν ικανοποίηση κάποιων αναγκών. Σε κάποιες δύσκολες περιπτώσεις, ζητούν κάτι συγκριμένο, ψελλίζοντας την απειλή ανάπτυξης αγώνων που ποτέ δεν πρόκειται να κάνουν. Γι’ αυτό και δεν ενημερώσουν τον λαό για τη κατάσταση που πραγματικά υπάρχει.
Με αυτή την λογική καταγγέλλουμε, απερίφραστα, την λειτουργία της Περιφέρειας που - φυσικά - επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που είχαμε και έχουμε για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Δείχνει απόσπαση και φυσικά απόσταση από τον λαό και τις ανάγκες του. Δείχνει έλλειψη βούλησης και απουσία δυνατοτήτων.
Απευθυνόμενοι στον λαό της περιοχής, τον καλούμε να αντιμετωπίσει την περιφέρεια και τους δήμους σαν παράγοντες άσκησης διοίκησης, σύμφωνα με τις επιλογές και κατά τις οδηγίες της κεντρικής εξουσίας. Να αντιληφθεί, πέραν των άλλων, τις αυταπάτες και τους αποπροσανατολισμούς που δημιουργούν .και τελικά να ανοίξει μέτωπο απέναντι τους.
Τα όσα υποκριτικά, περί συμπαράστασης, υποστηρίζουν ακυρώνονται στην πράξη από την στήριξη που παρέχεται πάντα στην ίδια την πολιτική που δημιουργεί και αναπαράγει τα προβλήματα.
 
 
                                                                    ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
                                                                          ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
                                                                          ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
                                                                          ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
 
 
..
 
 
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...