ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη Υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στην Εύβοια

Σε  Αλιβέρι, Αμάρυνθο, Ερέτρια, Χαλκίδα και Νέα Αρτάκη βρέθηκε την Πέμπτη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

 

Το σχέδιο για μετατροπή των υπηρεσιών της Περιφέρειας στον  κύριο  «σύμμαχο» των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας περιέγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης  κατά τις σημερινές του συναντήσεις στην Εύβοια.

Στη Νέα Αρτάκη, όπου εδρεύουν και οι μεγαλύτερες πτηνοτροφικές μονάδες της χώρας, ο κ. Μπακογιάννης άκουσε τους εκπροσώπους των πτηνονοτρόφων και κτηνοτρόφων της Εύβοιας να ζητούν την άρση της γραφειοκρατίας, με την οποία βρίσκονται πολύ συχνά αντιμέτωποι.

Όπως ανέφεραν οι επιχειρηματίες του κλάδου, ένα από τα βασικά τους προβλήματα  είναι η έλλειψη ευελιξίας και ταχύτητας στην έκδοση των σχετικών αδειών και ζήτησαν από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη καλύτερη λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Άμεση και σαφής ήταν η δέσμευση του Κώστα Μπακογιάννη, ότι η Περιφέρεια θα καταστεί «σύμμαχος» της  επιχειρηματικότητας, διότι μόνον έτσι όπως είπε, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, που πλήττει ιδιαίτερα τον Νομό της Εύβοιας.

Ωστόσο ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» επισήμανε στους συνομιλητές του, ότι η στήριξη και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας από τις δομές και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας θα γίνει με απόλυτο σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος λόγω της θητείας του στο Δήμο Καρπενησίου γνωρίζει από πρώτο χέρι την αναγκαιότητα  στενής συνεργασίας των Δήμων και της Περιφέρειας, είχε συναντήσεις με την δημοτική Αρχή Κύμης – Αλιβερίου αλλά και της Ερέτριας.

Σ αυτές τις συναντήσεις ανέλαβε τη δέσμευση μια φορά το χρόνο να πραγματοποιείται σε κάθε δήμο της Περιφέρειας ένα ανοικτό δημοτικό συμβούλιο, όπου οι φορείς και πολίτες θα μπορούν να διατυπώσουν προβλήματα και προτάσεις με αποδέκτη απευθείας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη σημερινή περιοδεία στην Εύβοια, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δεν περιορίστηκε στις προγραμματισμένες συναντήσεις με τους εκπροσώπους και τους φορείς . 

Στο Αλιβέρι ,την Αμάρυνθο και την Ερέτρια κατέβηκε στην αγορά, συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες. Πολλοί εκ των οποίων εξέφρασαν πέρα από τις  αγωνίες και τα παράπονά τους και την στήριξή τους στην προσπάθεια εκλογής του.

Στην Χαλκίδα, όπου θα βρίσκεται και αύριο Παρασκευή ο Κώστας Μπακογιάννης,  είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας, η οποία στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος έχει περάσει σε μεγάλο τραπεζικό όμιλο. Οι εργαζόμενοι διατύπωσαν  την αγωνία τους για το εργασιακό τους μέλλον, καθώς όπως ανέφεραν στον κ. Μπακογιάννη δεν υπήρξε πρόβλεψη για την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.

Ο Κώστας Μπακογιάννης συμμερίστηκε την εύλογη ανησυχία  τους και δεσμεύθηκε να διερευνήσει σε κεντρικό επίπεδο τις δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε να διευθετηθεί με τον καλύτερο τρόπο η εργασιακή τους εκκρεμότητα.

Τέλος ο κ. Μπακογιάννης μετέβη το βράδυ της Πέμπτης στο νέο κτίριο που φιλοξενεί το σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στη Χαλκίδα. Εκεί ιδιοκτήτες και οδηγοί των ΚΤΕΛ του διατύπωσαν τα παράπονά τους, διότι ενστάσεις και πολιτικές παρεμβάσεις. όπως ανέφεραν έχουν εμποδίσει την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων.

 

 

 

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκεψη Υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,

20/3/2014 
                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη Υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,
Κώστα Μπακογιάννη στην Εύβοια
 
 
Την περιοδεία του στην Εύβοια συνεχίζει σήμερα Πέμπτη 20 Μαρτίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης επισκεπτόμενος το Αλιβέρι, την Αμάρυνθο και το Γυμνό, την Ερέτρια και τη Χαλκίδα όπου θα παραμείνει και την Παρασκευή.
 
Χθες κατά την πρώτη ημέρα της τριήμερης επίσκεψής του, ο επικεφαλής του συνδυασμού « Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας», βρέθηκε κοντά στους πολίτες και τους φορείς της Νότιας Εύβοιας.

 
Συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Φάνη Σπανό ξεκίνησε τις επαφές του ακούγοντας τα προβλήματα των εργαζομένων στον ΑΗΣ Αλιβερίου. Στο Αλιβέρι επίσης επισκέφθηκε το ιατρείο των ασφαλισμένων της ΔΕΗ και υποσχέθηκε την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας για την ενδυνάμωσή του με προσωπικό και την μετατροπή  του σε ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια μονάδα Υγείας.
 
Συνεχίζοντας προς Κάρυστο ο Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε τα  Στύρα όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα της περιοχής με βασικά το αποχετευτικό και τα σκουπίδια, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.  Με έμφαση έθεσαν και την κατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου κάτι που φυσικά διαπίστωσε και ο ίδιος.

 

Ο Κώστας Μπακογιάννης διαβεβαίωσε ότι το αποχετευτικό και η κατάσταση του οδικού δικτύου είναι από τα πρώτα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί ως Περιφερειάρχης.

 

Τελευταίος σταθμός του κου Μπακογιάννη ήταν η Κάρυστος.

 

Στην Κάρυστο η πρώτη συνάντηση ήταν με τα μέλη των εθελοντών πυροσβεστών Καρύστου, με τους οποίους συζήτησε τα αιτήματά  σχετικά με την καλύτερη οργάνωση του εθελοντικού τους έργου και κυρίως την παροχή υλικοτεχνικής υποδομής που θα διευκολύνει τον ρόλο τους.

 

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το νοσοκομείο Καρύστου όπου συνομίλησε με τον διοικητή του νοσοκομείου και τους εργαζόμενους για τις ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού.

 

Τέλος στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης που διοργανώθηκε στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας και όπου οι  εκπρόσωποι  φορέων και συλλόγων εξέθεσαν προβλήματα  και ζήτησαν απαντήσεις,  ο υποψήφιος Περιφερειάρχης  παρουσίασε αναλυτικά τις προτάσεις και το σχεδιασμό του συνδυασμού του «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας»  για το αύριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 

 

 

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών : Η τραγική πορεία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ (ΕΒΖ)

Αθήνα, 17/3/2014
                                                           
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: Η τραγική πορεία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ (ΕΒΖ)
Στις 12.9.2013 κατέθεσα την 1549/12.9.2013 Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την απαξιωτική  πορεία της ΕΒΖ. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απάντησε ότι το Υπουργείο του δεν είναι αρμόδιο και θα απαντήσει το Υπουργείο Οικονομικών που είναι αρμόδιο, το οποίο βέβαια ουδέποτε απάντησε.
Όποιος και να είναι ο λόγος για τον οποίο ο κ. Υπουργός δεν απάντησε, επιβεβαιώνονται πλήρως όλα όσα καταγράφονται στην ως άνω Ερώτησή μου και μάλιστα προς το χειρότερο, αφού η κατάσταση της ΕΒΖ επιδεινώνεται ραγδαία. Συγκεκριμένα:
·        Τα ίδια κεφάλαια μειώθηκαν από € 107,2 εκατ.(30.6.2009) σε € 50,5 εκατ. (30.6.2013) και ήδη στις 31.12.2013 μειώθηκαν σε € 31,6 εκατ.
·        Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις αυξήθηκαν από € 148,8 εκατ. (30.6.2009) σε € 160,9 εκατ. (30.6.2013) και στις 31.12.2013 σε € 200 εκατ., ενώ το κυκλοφορούν ενεργητικό μειώθηκε από  € 138,6 εκατ. σε € 109 εκατ.
·        Το κεφάλαιο κίνησης από αρνητικό € 10,2 εκατ. έγινε αρνητικό € 51,9 εκατ.
·        Τα δάνεια Τραπεζών αυξήθηκαν από  € 109,2 σε € 127 εκατ.
·        Οι απαιτήσεις προ προβλέψεων αυξήθηκαν από € 66,6 εκατ. σε € 85,6 εκατ. και οι περισσότερες είναι ανεπίδεκτες είσπραξης.
·        Η παραγωγή ζάχαρης από 100.000 τόνους (2009), μειώθηκε σε 54.699 τόνους το 2012 και 40.196 τόνους το 2013.
·        Η Εταιρία έχει συνεχώς ζημιές εξαιτίας της χαμηλής παραγωγής ζάχαρης που επιβαρύνει το κόστος. Εκτιμάται ότι το πραγματικό κόστος παραγωγής ζάχαρης κατά την καμπάνια του 2013 ανήλθε σε € 1.300/τόνο, αφού η καμπάνια αντί για 80 ημέρες, κράτησε στην Ορεστιάδα 2 εβδομάδες και στις Σέρρες 3 εβδομάδες.
·        Οι ζημιές της χρήσης 1.7.2012 – 30.6.2013 ανήλθαν σε € 10 εκατ., ενώ οι ζημιές του εξαμήνου 1.7.2013 – 31.12.2013 ανήλθαν σε € 19,1 εκατ.
 
Ο Εκκαθαριστής της ΑΤΕ, αντί να ασχοληθεί σοβαρά με τα θέματα της ΕΒΖ, αλλάζει συνεχώς τα μέλη του Δ.Σ., πραγματοποιεί έκτακτη Γενική Συνέλευση (24.9.2013), χωρίς κανένα νόημα, ενώ σε 1 μήνα θα γινόταν η τακτική Γενική Συνέλευση και κυρίως υποβαθμίζει συνεχώς την αξία της Εταιρίας.
 
Σε ότι αφορά δε την πώληση των μετοχών της Εταιρίας, προσέγγιση με την οποία διαφωνούμε ριζικά, σε λίγο θα κλείσουν 3 χρόνια από την έναρξη της προσπάθειας για να επιβεβαιωθεί με κάθε επισημότητα ότι οι έχοντες την ευθύνη όχι μόνο δεν κατάφεραν να πωλήσουν τις μετοχές, αλλά επιπλέον απαξίωσαν πλήρως την ΕΒΖ. Οι μόνοι οι οποίοι θα πρέπει να είναι ευτυχείς είναι οι Σύμβουλοι πώλησης, που μονίμως αξιολογούν τις (ανύπαρκτες) προσφορές!!
 
Με βάση όλα τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
 
1.     Γνωρίζει την πορεία της ΕΒΖ και το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί με αποτέλεσμα να μη μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της;
2.     Γιατί αυξήθηκαν οι απαιτήσεις της Εταιρίας τόσο σημαντικά; Που οφείλεται; Έγινε έρευνα και αν ναι ποιο είναι το πόρισμα;
3.     Που οφείλεται η απομείωση των απαιτήσεων κατά  € 16 εκατ. μέσα στην τελευταία χρήση και ποιος ωφελήθηκε;
4.     Δεδομένου ότι η έδρα της ΕΒΖ είναι στη Θεσσαλονίκη, θεωρεί σωστό και λογικό τα 6 από τα 7 μέλη να μένουν στην Αθήνα, τα 2 από τα 3 εκτελεστικά μέλη να μένουν στην Αθήνα και τα 4 από τα 7 μέλη να είναι στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς;
5.     Πόσοι και ποιοί σύμβουλοι προσελήφθησαν για την πώληση των μετοχών της ΕΒΖ και με ποιες αμοιβές; Γιατί διατηρούνται οι ίδιοι σύμβουλοι, αφού δεν πέτυχαν στο έργο τους;
6.     Ποια από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΒΖ μετέχουν και στα Δ.Σ. των Εταιριών στη Σερβία και τι αμοιβές και έξοδα παράστασης εισπράττουν από τις Σερβικές εταιρίες;
7.     Ο Διευθύνων Σύμβουλος εκτός από τις € 7.000 το μήνα που εισπράττει στην Ελλάδα, πόσα εισπράττει από τη Σερβία και ποιές άλλες παροχές απολαμβάνει;
8.     Είναι δυνατόν την ώρα που όλοι επιδιώκουμε τις επενδύσεις, κάποιοι να απαξιώνουν τις υφιστάμενες και λειτουργούσες επιχειρήσεις; και
9.     Με τα συγκεκριμένα αποτελέσματα και ιδιαίτερα εκείνα της 31.12.2013 (α’ εξάμηνο της χρήσης) καθώς και το νεφελώδες τοπίο σχετικά με την πώληση των μετοχών, η μετοχή της ΕΒΖ μπορεί να συνεχίσει να διαπραγματεύεται στο Χ.Α.;
 
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
 
Ευάγγελος Αποστόλου
 
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...