ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ


Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Τροποποίηση απόφασης αύξησης τιμολογίων της ΔΕΗ για αγροτική χρήση.

Θέμα: Τροποποίηση απόφασης αύξησης τιμολογίων της ΔΕΗ για αγροτική χρήση. Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί Όπως πολύ καλά κι’ εσείς γνωρίζετε η οικονομική κρίση και οι οδυνηρές συνέπειές της στο οικονομικό και κοινωνικό πεδίο έχουν επιδράσει σε εξαιρετικό βαθμό και στην πρωτογενή παραγωγή. Είναι προφανές ότι οι πιέσεις που δέχεται ο πρωτογενής τομέας από τη γενικευμένη κρίση είναι ισχυρές ,με σημαντική μείωση του αγροτικού εισοδήματος , όπως εκτιμάται και από τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat. Κατά συνέπεια κάθε μέτρο που λαμβάνεται για τη δημοσιονομική εξυγίανση της οικονομίας της χώρας μας, θα πρέπει να αποτρέπει περαιτέρω επιδείνωση του ήδη επιβαρυμένου κόστους στις εισροές του αγροτικού τομέα και κατ’ επέκταση του κόστους αγροτικής παραγωγής, γεγονός που πλήττει άμεσα την ανταγωνιστικότητα των αγροτικών μας προϊόντων και ιδιαίτερα των εξαγόμενων, που αποτελούν σχεδόν μοναδική διέξοδο για την ανάδειξη του καλαθιού αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας μας και την επιβίωση του αγροτικού της τομέα. Η πρόσφατη αναγγελία της αύξησης των αγροτικών τιμολογίων της ΔΕΗ , που ανέρχεται για το 2012 σε 11,9% περίπου, σε συνάρτηση με την κατά 6% αύξηση του 2011, απειλεί να συρρικνώσει ακόμη περισσότερο κάθε αγροτική δραστηριότητα, αφού κάθε αύξηση του ενεργειακού κόστους συνιστά βασικό εμπόδιο για την απρόσκοπτη λειτουργία των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και φυσικά οδηγεί στην υποβάθμιση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών μας προϊόντων, σε μια στιγμή που όλοι μας προσβλέπουμε στην ενίσχυση του ρόλου του πρωτογενή τομέα στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας. Κατόπιν αυτών είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την τροποποίηση της σχετικής απόφασης που αφορά τις αυξήσεις στα αγροτικά τιμολόγια, ενώ θα πρέπει να εξετάζεται κάθε ενέργεια που θα ελαχιστοποιεί τις δαπάνες εισροών στη γεωργία, για την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας της χώρας μας. Με ιδιαίτερη τιμή Σταμάτης Καπελέρης Αντιπεριφερειάρχης Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ανατέθηκε η μελέτη ολοκληρωμένου σχεδίου και ανάδειξης της λίμνης Κρεμαστών

Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ανατέθηκε η μελέτη ολοκληρωμένου σχεδίου και ανάδειξης της λίμνης Κρεμαστών Εντείνει τις προσπάθειες για ανάπτυξη της περιοχής ο Βουλευτής Ευρυτανίας Από το γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα ανακοινώνεται ότι για την αξιοποίηση της τεχνητής λίμνης των Κρεμαστών, ανατέθηκε η εκπόνηση Μελέτης Ολοκληρωμένου Σχεδίου Διαχείρισης και Ανάδειξης Περιοχής Λιμνών και Τεχνητών Φραγμάτων (Ανάντη Φράγματος Κρεμαστών έως εκβολές Αχελώου). Εργοδότης της μελέτης είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Διεύθυνση Τεχνικών έργων Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας) και Ανάδοχος η ΤΟΜΗ Α.Ε.Μ.Ε.Υ-PLAS ΕΠΕ-ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΓΕΩΑΠΕΙΚΟΝΗΣΗ Α.Ε.Μ.ΓΕ-ΤΣΑΝΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ –ΒΡΑΔΥΣ ΧΡΟΣΤΟΦΟΡΟΣ-ΒΑΒΙΖΟΣ-ECO CONSULTANTS-ΚΟΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ. Η ανάθεση έγινε από την Περιφέρεια μετά την απόφαση του Συμβουλίου Διεύθυνσης Ανταγωνιστικών και Επιτελικών Δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, έγκρισης Μελέτης προς εκπλήρωση της απορρέουσας από την σχετική ΚΥΑ έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων των Έργων υποχρέωση της Επιχείρησης. Σύμφωνα με το κείμενο του τεύχους Τεχνικών Δεδομένων του Ανοικτού Διαγωνισμού για την ανάθεση της Μελέτης, οι κατευθύνσεις παρεμβάσεων ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αφορούν:
1. Προτάσεις ανάπτυξης ήπιων μορφών τουρισμού περιοχής ταμιευτήρων 1.1. Ερασιτεχνική αλιεία 1.2. Ναυταθλητισμός 1.3. Σκάφη αναψυχής 1.4. Ανάπτυξη δικτύου μονοπατιών και πεζοπορίας και σύνδεσης με οικισμούς 1.5. Ανάπτυξη δικτύου διαδρομών ορεινής ποδηλασίας, περιήγησης των λιμνών και διάσχισης ορεινών όγκων σε συνδυασμό με θέαση, αναψυχή και φιλοξενία σε καταφύγια και ξενώνες 1.6. Προτάσεις έργων & δράσεων για την ανάπτυξη των ανωτέρω: δημιουργία & αναβάθμιση υποδομών (εγκαταστάσεις φιλοξενίας, κρηπιδώματα ελλιμενισμού, σκαλωσιές, εγκαταστάσεις υποδοχής, αποθήκευσης και συντήρησης εξοπλισμού, δημιουργία παραλιμνίων θέσεων θέασης και αναψυχής κ.λπ.) 2. Εντοπισμός ειδικών περιοχών & ζωνών και προτάσεις για δράσεις ανάπτυξης καινοτόμας τεχνολογίας και αντιστοίχων παραγωγικών δραστηριοτήτων στη περιοχή Μελέτης. 3. Προτάσεις ζωνών ανάπτυξης πρωτογενούς τομέα (Έγγειες βελτιώσεις, αποστραγγίσεις, νέα προϊόντα, βιολογικές καλλιέργειες, εμπλουτισμός – ∆ιατήρηση και παρακολούθησης ιχθύων ταμιευτήρων, ενσωμάτωση βάσης δεδομένων και παρακολούθησης ιχθυοπανίδας) 4. Προτάσεις τουριστικής, περιβαλλοντικής, τεχνολογικής και πολιτισμικής προβολής της περιοχής (αναψυχή, πολιτισμός – δίκτυα μνημείων, καινοτομία, περιβαλλοντική προστασία – ποιότητα νερού, αειφορία οικοσυστημάτων). 5. Τηλεπροβολή (διαδίκτυο, έντυπα, οπτικοακουστικά μέσα, κ.α.). Προκαταρκτική δομή ιστοσελίδας, CD κ.λπ.) 6. Προτάσεις περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ενημέρωσης επισκεπτών. 7. Προτάσεις παρακολούθησης του χερσαίου και υδάτινου περιβάλλοντος συμβατές και σε συνέργια με το πρόγραμμα παρακολούθησης κατάστασης υγροτοπικών οικοσυστημάτων που εκπονείται από τη ∆ΕΗ . Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Τετάρτη 18-1-2012 θα συζητηθεί στη Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής η Ανάπτυξη της περιοχής της λίμνης Κρεμαστών και η ολοκλήρωση του οδικού δικτύου της Ευρυτανίας (σύνδεση με όμορους Νομούς) μετά από αίτημα του Bουλευτή του Νομού κ. Ηλία Καρανίκα. Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν αρμόδιοι υπουργοί, εκπρόσωποι των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδος, Θεσσαλίας και της ΔΕΗ. Η συγκεκριμένη Επιτροπή συγκαλείται για πρώτη φορά με θέματα της Ευρυτανίας.
Διαβάστε περισσότερα...