ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ


Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Μουζίλο

Διαβάστε περισσότερα...

Οι φρουτοχυμοί "ασπίδα" για την καρδιά

Η κατανάλωση φρουτοχυμών φαίνεται να προσφέρει οφέλη για την καρδιά, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές που έκαναν στο εργαστήριο πειράματα με χοίρους, οι οποίοι τράφηκαν με διάφορα μίγματα φρουτοχυμών, εμφάνισαν χαλάρωση στα τοιχώματα των αρτηριών τους.
Παραμένει να αποδειχτεί ότι και στους ανθρώπους οι φρουτοχυμοί έχουν ωφέλιμη δράση όσον αφορά την καρδιαγγειακή λειτουργία. Πάντως για μια ακόμη φορά οι επιστήμονες δεν ήσαν σε θέση να εξηγήσουν ακριβώς γιατί τα φρούτα κάνουν καλό στην καρδιά. Η ευεργετική δράση των χυμών αποδίδεται κυρίως στην χημική ουσία πολυφαινόλη, που υπάρχει σε φρούτα και καρπούς. Η νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Food and Function" της Βασιλικής Εταιρίας Χημείας της Βρετανίας, σύμφωνα με το BBC, έρχεται να ενισχύσει τα ευρήματα προηγούμενων ερευνών, που έχουν δείξει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά δρουν προστατευτικά για την καρδιά. Η έρευνα βρήκε ότι ανάμεσα στα πιο ωφέλιμα για την καρδιά φρούτα, που θα έπρεπε να περιλαμβάνονται σε ένα φρουτοχυμό, είναι τα σταφύλια και τα φραγκοστάφυλα. Από την άλλη, οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι οι φρουτοχυμοί περιέχουν λιγότερες φυτικές ίνες και περισσότερα σάκχαρα σε σχέση με τα ολόκληρα φρούτα.
Διαβάστε περισσότερα...

Συμμορφώθηκε η Ευρυτανία με το πλαφόν

Να οδηγούνται στο Αυτόφωρο όσοι Βενζινοπώλες παραβιάζουν το πλαφόν στην αμόλυβδη ζήτησε με εγκύκλιό του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, από τους εισαγγελείς Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου, Θράκης, Λαμίας, Κέρκυρας, Πατρών, Αιγαίου και Κρήτης. Μόνο σε τρεις από τους 13 νομούς όπου ισχύουν από χθες ανώτατες τιμές (Ευρυτανία, Χίος και Έβρος) υπάρχει πλήρης συμμόρφωση. Στους υπόλοιπους δέκα υπάρχουν πρατήρια με υψηλότερες τιμές.
Η αυτόφωρη διαδικασία αποφασίστηκε μετά από το αίτημα του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ντίνου Ρόβλια να τηρηθεί κατά γράμμα η υπουργική απόφαση για το πλαφόν.Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός την διαβίβασε στους οκτώ Εισαγγελείς Εφετών στις περιφέρειες των οποίων επιβάλλεται πλαφόν στην αμόλυβδη βενζίνη και ζήτησε να κοινοποιηθεί στους εισαγγελείς Πρωτοδικών των οκτώ περιφερειών. Παράλληλα, ο κ. Τέντες παρήγγειλε στους Εισαγγελείς Εφετών να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες στους εισαγγελείς Πρωτοδικών για «την πιστή εφαρμογή» της υπουργικής απόφασης για το πλαφόν στα καύσιμα και «την ενδεχόμενη κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας, στην περίπτωση που διαπιστωθεί η τέλεση αυτοφώρων πλημμελημάτων διωκομένων αυτεπαγγέλτως, ενόψει της σοβαρότητας του ρυθμιζόμενου με αυτήν θέματος και της ανάγκης προστασίας του καταναλωτικού κοινού». Στον πίνακα φαίνονται οι ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές και οι επικρατούσες (ελάχιστη, μέση και ανώτατη). ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 1745 1715 1742 1745 ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΟΣ 1735 1700 1729 1750
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα...