ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ


Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
                                                                             Λαμία,  11  Μαρτίου  2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, γνωστοποιεί ότι, στα πλαίσια του προγράμματος επιτήρησης και ελέγχου της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών (ΣΕΒ), το οποίο εφαρμόζεται ανελλιπώς από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, έστειλε στις 20 Φεβρουαρίου 2014 από την κτηνιατρική υπηρεσία της περιοχής Αταλάντης δείγματα από εννέα (9) βοοειδή εκ των οποίων όπως διαπιστώθηκε από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Λάρισας (Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς  ΜΣΕ) δύο δείγματα ήσαν θετικά στην ΣΕΒ.
Αμέσως μετά την γνωστοποίηση των θετικών δειγμάτων οι Κτηνιατρικές υπηρεσίες της Π.Ε. Φθιώτιδας έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως αυτά προβλέπονται από την ισχύουσα Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία όπως:
1. Την απομόνωση όλων των ζώων εντός των ορίων της εκμετάλλευσης.
2. Την απαγόρευση εισόδου νέων ζώων στην εκμετάλλευση.
3. Την απαγόρευση εξόδου ζώων από τις παραπάνω εκμεταλλεύσεις χωρίς την άδεια του Τμήματος Κτηνιατρικής Αταλάντης
4. Την κλινική εξέταση όλων των ζώων της εκτροφής και  θανάτωση των ύποπτων ζώων, αποστολή δειγμάτων εγκεφαλικού ιστού στο αρμόδιο εργαστήριο και τέλος αποτέφρωση των πτωμάτων των ύποπτων ζώων.
Ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι ο παράγοντας ο υπεύθυνος για την ΣΕΒ δεν έχει βρεθεί στο βόειο κρέας ή στο γάλα αγελάδας αλλά μόνο σε «χαρακτηρισμένα επικίνδυνα υλικά»,όπως είναι το κεντρικό νευρικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων του εγκεφάλου, των ματιών καθώς και στο έντερο, σπλήνα, κ.λπ. Τα «χαρακτηρισμένα επικίνδυνα υλικά»,αφαιρούνται πλέον από τα τρόφιμα και από την τροφική αλυσίδα. Εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ε.Ε. βεβαιώνουν ότι το γάλα αγελάδας αλλά και το βόειο κρέας από το οποίο έχουν αφαιρεθεί τα «χαρακτηρισμένα επικίνδυνα υλικά» είναι ασφαλή.
                                                                        Ο Προϊστάμενος Γεν. Διεύθυνσης
                                                            Περιφερ. Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
                                                                               Σταύρος  Τσελάς
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ FREETHINKING ZONE ΜΕ ΘΕΜΑ «ΛΟΓΟΚΡΙΣΊΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Καρπενήσι, 12 Μαρτίου 2014
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ FREETHINKING ZONE ΜΕ ΘΕΜΑ «ΛΟΓΟΚΡΙΣΊΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
«Όσοι έχουμε βιώσει το θάνατο, έχουμε μάθει να σεβόμαστε τη ζωή. Εδώ ήρθα να μιλήσω για την αξία της ανθρώπινης ζωής».
Με αυτή τη φράση, ο Κώστας Μπακογιάννης εξήγησε τα κίνητρα και την ένταση της κριτικής του στην έκδοση του βιβλίου Κουφοντίνα, κατά τη διάρκεια της ανοιχτής δημόσιας συζήτησης που διοργάνωσε την Τρίτη 11 Μαρτίου το βιβλιοπωλείο FreeThinking Zone, το οποίο απέκλεισε από τις προθήκες του το βιβλίο του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη. 
Ο Κώστας Μπακογιάννης, όπως και οι άλλοι μετέχοντες στη συζήτηση, συνομολόγησαν ότι το θέμα της ελευθερίας του λόγου, της διακίνησης των ιδεών και της ελευθεροτυπίας είναι αδιαμφισβήτητο σε μια δημοκρατική χώρα και κοινωνία, αναφέρθηκαν όμως στην ατομική, κοινωνική και πολιτική ευθύνη και τη στάση έναντι της τρομοκρατίας που υπονομεύει τη δημοκρατία και απειλεί το κυρίαρχο δικαίωμα της ζωής. 
Ένας από τους κύριους προβληματισμούς που διατυπώθηκαν στο διάλογο που έγινε ήταν, αν αντί για τον Κουφοντίνα της 17 Νοέμβρη, έγραφε ένα βιβλίο ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα όπου περιέγραφε με κυνισμό και απαξία την πράξη του. Ποια θα ήταν η στάση του εκδοτικού Οίκου Λιβάνη, των βιβλιοπωλείων και της κοινωνίας συνολικότερα;
Τι είπε ο Κώστας Μπακογιάννης
Στην αρχική τοποθέτησή του ο Κώστας Μπακογιάννης  αφού περιέγραψε με ελάχιστες φράσεις το πως άκουσε στα 11του χρόνια  την είδηση της δολοφονίας του πατέρα του, Παύλου, από τη 17 Νοέμβρη, το πρωινό της 26ης Σεπτεμβρίου και την αναγγελία του θανάτου του από τα χείλη της μητέρας του, διαβεβαίωσε «…δε διεκδικούμε το μονοπώλιο του πόνου. Καθένας που έχει βιώσει στην οικογένεια του την απώλεια ξέρει…»
Αναγνώρισε ως δικαίωμα που εκπορεύεται από τη δημοκρατία την κυκλοφορία ενός βιβλίου και υπογράμμισε «δεν θα νοούμουν να μην το σεβαστώ καθώς ο πατέρας μου έδωσε τη ζωή του για τη δημοκρατία», αλλά στηλίτευσε και πάλι με σφοδρότητα την επιλογή του εκδοτικού Οίκου Λιβάνη να εκδώσει το βιβλίο Κουφοντίνα.
Είτε η επιλογή είπε, έγινε με κριτήριο το κέρδος, είτε γιατί ο εκδοτικός οίκος αποφάσισε, μετά από δεκαετίες που λειτούργησε στην καρδιά του συστήματος, να το παίξει «αντισυστημικός», είναι απεχθής.
«Η δημοσίευση ή όχι του βιβλίου, δε θα φέρει τον πατέρα μας πίσω» είπε ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας και εκ μέρους της αδελφής του Αλεξίας, η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση.
Πρόσθεσε όμως με έμφαση πως η μάχη κατά της τρομοκρατίας αφορά τους πάντες και όλοι έχουν κοινωνική ευθύνη για όσα λένε και όσα πράττουν.   
«Το γεγονός ότι η δημοκρατία επιδεικνύει μεγαλείο ακόμη και σε αυτούς που βάλουν εναντίον της, δε σημαίνει ότι δεν έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε την πράξη του Οίκου Λιβάνη που παράγει ένα κοινωνικό γεγονός» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε «κάποιες στιγμές πρέπει να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε».
«Ο Τρότσκι έλεγε ότι η ευθύνη ξεκινάει όταν κάποιος δε λέει εγκαίρως όχι. Κρινόμαστε από το ναι μας και το όχι μας» σημείωσε.
Για τα κίνητρα του Λιβάνη
Επιχειρώντας να βρει την εξήγηση για την επιλογή του εκδοτικού οίκου Λιβάνη που όπως είπε «η βιτρίνα του ντύθηκε  Κουφοντίνας», παρέθεσε δυο ενδεχόμενα:
Στο πρώτο, το κίνητρο να είναι το κέρδος. Σ αυτή την περίπτωση όπως είπε ,ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη θέλει να πουλήσει και εκμεταλλεύεται το θάνατο των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης και αυτό είναι απεχθές.
Στο δεύτερο ενδεχόμενο: «ο σπουδαίος και τρανός εκδοτικός οίκος που εξέφρασε για δεκαετίες το πολιτικό σύστημα αποφάσισε ‘ βίαια’  να ενδυθεί τον αντισυστημικό μανδύα».  
Η τελική του εκτίμηση ήταν ότι «κάποιοι άνθρωποι παίζουν παιχνίδια πάνω στα φέρετρα και αυτή είναι η αλήθεια».
Επισήμανε με ανησυχία πως αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στην ελληνική κοινωνία - η οποία κινείται στα άκρα λόγω της οικονομικής κατάρρευσης -  τρεις γενιές τρομοκρατών και ουδείς μπορεί να προκαταλάβει  πως θα κινηθούν.
« Καμιά νιφάδα δεν αισθάνεται υπεύθυνη για τη χιονοστιβάδα άλλα όταν έρθει θα μας πλακώσει όλους», προειδοποίησε.
Μετά τον πρώτο γύρο των τοποθετήσεων των ομιλητών υπήρξε και ένας γύρος ερωτήσεων από το κοινό με κύριο άξονα των περισσοτέρων αν υφίσταται σήμερα στην ελληνική κοινωνία αποδοχή των απόψεων και της δράσης της 17 Νοέμβρη και εν γένει της τρομοκρατίας και αν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά για την τρομοκρατία  που προέρχεται από τα αριστερά και τα δεξιά.
Ο Κώστας Μπακογιάννης δε συμμερίστηκε την άποψη ότι υπάρχει κλίμα αποδοχής της τρομοκρατίας και παρατήρησε «είμαστε σε λάθος βάση αν θεωρούμε ότι υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία πολλοί που πιστεύουν ότι πρέπει οι διαφορές να λύνονται με τη βία. Παρά την εξαθλίωση υπάρχει και μεγάλη αυτοσυγκράτηση και νηφαλιότητα» .
Εκτίμησε όμως ότι και ο πολιτικός κόσμος έχει πέσει στην παγίδα των τρομοκρατών που όπως είπε αυτοχαρακτηρίζονται  αριστεροί.
«Παίζουμε το παιχνίδι τους και βάζουμε βούτυρο στο ψωμί τους. Το ερώτημα είναι αν μπορούμε πέρα από τις ιδεολογικές διαφορές μας να συμμαχήσουμε κατά της τρομοκρατίας» σημείωσε σχολιάζοντας και τις παρατηρήσεις από πλευράς του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρη Ψαριανού ότι «μεγάλες περιοχές της Αριστεράς δεν κατήγγειλαν ποτέ ευθέως τις πράξεις τρομοκρατίας» .
Στο ερώτημα αν θα πρέπει να υπάρξει νόμος, όπως πχ υπάρχει στην Αμερική, που θα προβλέπει ότι  τα έσοδα από τέτοια βιβλία θα πηγαίνουν στα θύματα, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε επιφυλακτικός για οποιαδήποτε τέτοια ρύθμιση.
Προκάλεσε όμως τον Οίκο Λιβάνη «αν έχει το παραμικρό ίχνος ευαισθησίας» να στηρίξει όπως είπε στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης, τις οικογένειες των αστυνομικών που έπεσαν θύματα της τρομοκρατίας.
Τέλος, κληθείς να απαντήσει ποια είναι η άποψή του για τη θανατική ποινή σημείωσε «Είμαι εναντίον. Και το λέω, με πόνο καρδιάς, ότι αυτό ισχύει και για τον Κουφοντίνα». 
Στη δημόσια συζήτηση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης στο βιβλιοπωλείο FreeThinking Zone, μετείχαν εκτός από τον Κώστα Μπακογιάννη, η καθηγήτρια κ. Βασιλική Γεωργιάδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πολιτικής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, η κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη, αντιπρόεδρος της Δράση , ο κ. Δημήτρης Χριστόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ο κ. Κωστής Πιερίδης, υποψήφιος διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός. 
Παρότι είχαν προσκληθεί, δεν εμφανίστηκαν στο διάλογο ούτε εκπρόσωπος των εκδόσεων Λιβάνη, αλλά ούτε και ο επιμελητής του βιβλίου Νίκος Γιαννόπουλος.
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...