ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την σύγκληση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και συγκεκριμένα της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών ζήτησε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011 ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: 1. Ανάδειξη Λίμνης Κρεμαστών και παραλίμνιας περιοχής 2. Οδικό δίκτυο Ευρυτανίας και σύνδεσή του με άλλους Νομούς Η ενημέρωση στη Βουλή θα είναι διαπεριφερειακού χαρακτήρα και θα κληθούν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση εκπρόσωποι των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδος και Θεσσαλίας.
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα ολοκληρωτικά απούσα από τις εξελίξεις για το μέλλον της Ευρώπης

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Ευρώπη διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση της μεταπολεμικά. Οι εθνικισμοί αναβιώνουν. Οι οικονομίες κλυδωνίζονται και μαζί τους κινδυνεύει και η παγκόσμια οικονομία. Το ευρώ, το μεγαλύτερο βήμα στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, κινδυνεύει με κατάρρευση.
Ήταν αναπόφευκτο να αρχίσει πλέον η συζήτηση για την αναμόρφωση των ευρωπαϊκών θεσμών και για τη σωτηρία του κοινού νομίσματος. Αλλά, από την συζήτηση αυτή, η Ελλάδα είναι, παραδόξως, ολοκληρωτικά απούσα! Μια χώρα όμως δεν είναι μόνο το χρέος και τα προβλήματά του: είναι ο λαός, η γεωστρατηγική της θέση, η συνολική της προσφορά στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, η επιρροή που ασκεί στην περιοχή της. Γιατί λοιπόν είναι απούσα η Ελλάδα; Ακυρώνει τη συνολική της παρουσία ως ευρωπαϊκού έθνους λόγω των προβλημάτων του δημόσιου χρέους της; Γίνεται παθητικός αποδέκτης των τυχόν αποφάσεων που θα πάρουν άλλοι και για το δικό της μέλλον; Καλώ λοιπόν την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να οργανώσουν, το συντομότερο, την προπαρασκευή θέσεων που η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει στον ευρωπαϊκό διάλογο για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ που έχει ήδη ξεκινήσει. Είναι όχι μόνο εθνική ανάγκη αλλά, επιτέλους, και εθνικό δικαίωμα της Ελλάδος ως ισότιμου μέλους της Ε.Ε. και της ευρωζώνης».
Διαβάστε περισσότερα...

Ηλεκτρονική απάτη μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων

Την ελληνική αστυνομία απασχολεί απάτη μέσω κινητών τηλεφώνων। Διαβάστε ποιο είναι το μήνυμα το οποίο δεν πρέπει να ανοίξετε Στο στόχαστρο επιτήδειων βρίσκονται αυτή την φορά τα κινητά τηλέφωνα. Μία νέα ηλεκτρονική απάτη θέλει αγνώστου ταυτότητας αποστολείς να στέλνουν μηνύματα σε ανυποψίαστους παραλήπτες, με σκοπό την συλλογή προσωπικών δεδομένων. Η απάτη που έχει στο ενεργητικό της πολλά θύματα διεθνώς και δραστηριοποιείται τον τελευταίο καιρό και στην χώρα μας , έχει θορυβήσει την αστυνομία που εφιστά την προσοχή των πολιτών. Πιο αναλυτικά,τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμό κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό. Το περιεχόμενό τους αναφέρει, ότι ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου έχει κερδίσει δύο εκατομμύρια ευρώ και ζητά από τους παραλήπτες διάφορα προσωπικά στοιχεία. Το μήνυμα έχει ως εξής: "YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 2,000,000.00 POUNDS IN THE BLACKBERRY UK MOBILE PROMO, FOR CLAIMS SEND EMAIL YOUR NAME, MOBILE NO & COUNTRY TO blackberryyou@europe.com" Με ανακοίνωσή του, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ καλεί όσους λαμβάνουν τέτοια μηνύματα να αποφεύγουν να τα ανοίγουν και σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουν υπόψη το περιεχόμενό τους και φυσικά να μην απαντούν στους αποστολείς. Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προωθώντας το σχετικό μήνυμα στο e-mail ccu@cybercrimeunit.gr, αλλά και τηλεφωνικά στην 24ωρη γραμμή καταγγελιών 11012. ΠΗΓΗhttp://news247.gr/ellada/eglima/hlektronikh_apath_mesw_thlefwnikwn_mhnymatwn.1516778.html Διαβάστε περισσότερα...