ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Εύχομαι καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία σε όλους.
 
Μια ακόμα κρίσιμη χρονιά για τη χώρα μας, κυλάει φέρνοντας καταστάσεις δύσκολες, αλλά και νέες προσδοκίες. Σαν άνθρωποι και σαν κοινωνία δοκιμαζόμαστε, αντέχουμε, αγωνιζόμαστε κι ελπίζουμε.
 
Ας κρατήσουμε μέσα μας ένα φως. Το φως που θα μας δίνει τη δύναμη να αναδείξουμε τη θετική πλευρά της ανθρώπινης φύσης : αυτής που στηρίζεται και στηρίζει υγιείς αρχές και αξίες και είναι ικανή να δημιουργήσει νέους κοινωνικούς και πολιτικούς όρους με αλληλεγγύη, δυναμική και συνοχή.
 
Καλές γιορτές, χρόνια πολλά, με υγεία, αντοχές κι ελπίδα
 
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                           Λαμία 15-04-2014
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                         
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Προς
κ. κ. Αντιπεριφερειάρχες
Σανίδα Ηλία, Βουρδάνο Δημήτρη και Παπαθωμά Φανή
 
Κύριοι Αντιπεριφερειάρχες και κυρία Αντιπεριφερειάρχη ζήτησα για λόγους διεξαγωγής ενός δίκαιου και ισότιμου προεκλογικού αγώνα, δημοσίως την παραίτηση σας από το αξίωμα του Aντιπεριφερειάρχη.
Εσείς επικαλούμενοι έναν ατελή νόμο ο οποίος ενώ μου δίνει το δικαίωμα να σας διορίσω δεν μου δίνει το δικαίωμα να σας παύσω, δεν παραιτηθήκατε από τη θέση σας.
 
 Κύριοι Αντιπεριφερειάρχες και κυρία Αντιπεριφερειάρχη, επειδή το άγραφο δίκαιο είναι πολύ ισχυρότερο από έναν ατελή νόμο ζητώ και πάλι δημοσίως την παραίτηση σας.
 
 
                                      Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 
                                                     ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΣΕΡΕΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ μελος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Ναυτεργάτης ασυρματιστής. Επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ του σωματείου Ασυρματιστών, με συνδικαλιστική δράση στο ναυτεργατικό κίνημα. Εκλέχτηκε βουλευτής Εύβοιας στις εκλογές του 2007 και 2009.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΣΕΡΕΤΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ,  δημοτικός σύμβουλος Καρπενησίου, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ  πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ. Μόνιμος κάτοικος Δυτικής Φραγκίστας 

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ άνεργος οικοδόμος, με αγωνιστική δράση στο ΠΑΜΕ και στη Δυτική Ευρυτανία, πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Λαϊκής Επιτροπής στη Βελαώρα.
ΝΤΑΒΑΡΙΝΟΣ ΤΑΚΗΣ συνταξιούχος αυτοκινητιστής. Κατάγεται και κατοικεί στα Τοπόλιανα.
ΣΤΑΜΕΛΟΥ ΕΛΣΑ δημοτική υπάλληλος, κατάγεται από το Μαραθιά συνδικαλίστρια με το ΠΑΜΕ, εκλεγμένη στο ΔΣ των εργαζομένων του Δήμου Ζωγράφου και στο ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Ζωγράφου
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".  

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Ο αντιδήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου κ. Σουλιώτης σε πρόσφατη ομιλία του ανέφερε: «Κάποιοι μας αποκαλούν παιδική χαρά». Πράγματι η αντιπολίτευση χρησιμοποίησε κάποιες φορές την έκφραση αυτή για να στηλιτεύσει  τον απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπενησίου, χωρίς όμως ο πρόεδρός του να δείχνει σημάδια βελτίωσης.
Η μη ενημέρωση της αντιπολίτευσης στο σύνολό της για σοβαρά θέματα που εισάγονται εκτός ημερήσιας διάταξης σε κάθε συνεδρίαση,  αποτελεί μείζον ζήτημα που θα πρέπει να αναφερθεί στην  «ημερήσια διάταξη» του απολογισμού των πεπραγμένων του Δ.Σ. Εκείνο όμως που αποτελεί πάγια τακτική  της Δημοτικής Αρχής είναι η «συνέπειά της» να αντιμετωπίζει τα θέματα κάθε συνεδρίασης με την λογική,  «ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε».
Αυτό επιχειρήθηκε και προχτές όταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. όρισε συνεδρίαση του Δ.Σ. την Μεγάλη Δευτέρα και ώρα 3:00 με 60 θέματα ημερήσιας διάταξης, παρά τις γραπτές διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης  (πολύ πριν την έκδοση της σχετικής πρόσκλησης για συνεδρίαση) για το απαράδεκτο της ημέρας και της συγκεκριμένης ώρας.
Η συνεδρίαση όμως αυτή δεν διεξήχθη ποτέ, επειδή ή ίδια η συμπολίτευση του Δημάρχου δεν είχε απαρτία λόγω ακριβώς της ημέρας και ώρας και βέβαια ο πρόεδρος ανέβαλε την συνεδρίαση γιατί δεν  θα μπορούσε να διακινδυνεύσει  την έναρξή της  με πλειοψηφία της αντιπολίτευσης και για θέματα τα περισσότερα των οποίων αποτελούν προεκλογικές εξυπηρετήσεις.  
Με αφορμή το γεγονός αυτό, σύσσωμη η αντιπολίτευση καταγγέλλει  ακόμα μία φορά την Δημοτική αρχή για παλαιοκομματικές μεθόδους και πρακτικές που εξυπηρετούν συγκεκριμένη πολιτική η οποία είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με τα συμφέροντα των δημοτών.
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
 
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".  

Διαβάστε περισσότερα...

Bαγγέλης Αποστόλου Ανακοίνωση υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας

Ανακοίνωση υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων

της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας

 

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Φίλες και φίλοι συμπατριώτες Ευρυτάνες,

Σας ανακοινώνουμε σήμερα τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους για την περιφερειακή ενότητα της Ευρυτανίας με την ελπίδα και την βαθειά πεποίθηση ότι ο λαός αυτού του τόπου θα κάνει την υπέρβαση του και θα συνδεθεί ξανά με τις ιστορικές του αγωνιστικές παραδόσεις. Ήρθε η ώρα η Ευρυτανία να ξανασηκώσει το ανάστημα της. Σε αυτό τον τόπο γράφτηκαν οι ενδοξότερες σελίδες της σύγχρονης  ιστορίας της χώρας μας, με κορυφαία την εθνική μας αντίσταση ενάντια στους κατακτητές της πατρίδας μας παλιότερα, εδώ καταρτίστηκε  ο πρώτος κώδικας για την τοπική αυτοδιοίκηση της ελεύθερης Ελλάδας με ουσιαστικές αρμοδιότητες μιας πραγματικά αποκεντρωμένης  λαϊκής εξουσίας, με πρωτοποριακά για την εποχή δικαιώματα και ελευθερίες στο λαό μας. Όμως δυστυχώς αυτή η ιστορική μνήμη χάθηκε κάτω από τα σοβατισμένα και ξεχασμένα για χρόνια συνθήματα του ιστορικού σχολείου των Κορυσχάδων και στα μισαλλόδοξα, για δεκαετίες, κηρύγματα των πατριδοκάπηλων ή εξαργυρώνονταν μαζί με την αξιοπρέπεια μας σαν ανταλλάξιμο είδος από τους ίδιους,  πίσω από τις πόρτες των πολιτικών τους γραφείων της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Σήμερα όμως οι νέοι κατακτητές και οι ντόπιοι εκπρόσωποι τους πρέπει να αισθανθούν ξανά την οργισμένη ανάσα του Ευρυτανικού λαού.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές βεβαίως έχουν τα δικά τους ξεχωριστά χαρακτηριστικά ωστόσο όμως από τα αποτελέσματα τους θα κριθεί αν θα επιτρέψουμε να συνεχιστούν οι πολιτικές της καταστροφής που βιώνει ο καθένας μας και όλοι μαζί ή θα βάλλουμε φρένο σε αυτό τον κατήφορο. Θα επιτρέψουμε στους Σαμαροβενιζέλους, τους τραπεζίτες και όσους τους εκπροσωπούν στην αυτοδιοίκηση, το βράδυ των εκλογών να πανηγυρίζουν και να μας πουν ότι ο λαός εγκρίνει την πολιτική τους και συνεχίζουν ή θα δώσουμε μια ευκαιρία στην ελπίδα για μια άλλη πολιτική σωτηρίας της χώρας και του λαού μας; Η επιλογή είναι στο χέρι μας, με την ψήφο μας.

Στο ψηφοδέλτιο μας συμμετέχουμε και ζητάμε την ψήφο σας συμπατριώτες που όπως και εσείς βιώνουμε με δραματικό τρόπο οι ίδιοι και οι οικογένειες μας τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. Δεν ζητάμε την ψήφο σας για να χτίσουμε καριέρες,  ούτε πρόκειται να αποδυθούμε σε ένα άθλιο εμπόριο ελπίδας, χειραγώγησης και εκφοβισμού, που συνεχίζουν ακόμα και σήμερα αυτοί που μας έφτασαν εδώ. Την χαμένη αξιοπρέπεια του λαού μας θέλουμε να ξαναβρούμε και το πληγωμένο φιλότιμό του θέλουμε να αποκαταστήσουμε. Αυτά τα δυο μαζί είναι ικανά να φέρουν τις μεγάλες ανατροπές που όλοι επιθυμούμε, αν πιστέψουμε ότι μπορούν να γίνουν και που τόση ανάγκη έχει όλη η χώρα και η Ευρυτανία. Σε αυτό το παλλαϊκό προσκλητήριο πατριωτικής και κοινωνικής ευθύνης σας καλούμε να στρατευτείτε μαζί μας και να εμπιστευτείτε με την ψήφο σας την τύχη του τόπου μας στο ψηφοδέλτιο «Η ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Βαγγέλη Αποστόλου.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΚΩΤΣΙΑΣ ΘΩΜΑΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
Ο Λευτέρης Καραγιάννης του Τριαντ. είναι συνταξιούχος. Υπάλληλος του Υπ. Οικονομικών, πρώην Προϊστάμενος Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Ευρυτανίας. Στην τοπική αυτοδιοίκηση διετέλεσε Δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Καρπενησίου την οκταετία 1999-2006 και στις θέσεις του Προέδρου Δημοτικού συμβουλίου, του Προέδρου του Ν.Π Γυμναστήρια και Παιδικών Σταθμών του Δήμου καθώς επίσης και Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑ Καρπενησίου. Στο παρελθόν υπήρξε αθλητής-προπονητής και πρόεδρος της ομάδας ΑΠΟΚ το Βελούχι και Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ν. Ευρυτανίας. Στην πολιτική υπήρξε μέλος του ΠΑΣΟΚ και υπηρέτησε για μια τριετία από την θέση του Οικονομικού υπεύθυνου στην Νομαρχιακή Επιτροπή του Νομού μας. Είναι παντρεμένος με την Ευγενία Τσώνη( εφοριακό) και έχουν δύο παιδιά την Μαρίτα και τον Άρη με σπουδές στο ΕΜΠ και στο Πολυτεχνείο Κρήτης.
ΚΟΣΜΑ ΑΛΙΚΗ
Η Αλίκη Κοσμά γεννήθηκε το 1982 και κατάγεται από το Κερασοχώρι. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Οργανωσιακή Ψυχολογία  από το Πανεπιστήμιο του Hull της Αγγλίας.
Ζει στο Καρπενήσι,είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού. Εργάζεται ως αναπληρώτρια ψυχολόγος σε δομές ειδικής αγωγής της περιφέρειας (ΚΕ.Δ..Δ.Υ. Ευρυτανίας, Σ.Μ.Ε.Α. Φωκίδας και Ε.Δ.Ε.ΑΥ. Φθιώτιδας).  Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου ψυχολόγων καθώς και του συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας.  Το 2006 υπήρξε υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης στο Δήμο Καρπενησίου.
 
ΜΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Ο Κωνσταντίνος Μπούργος του Γεωργίου γεννήθηκε το 1975 στη Φουρνά Ευρυτανίας και προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια. Τελείωσε το Εκκλησιαστικό Λύκειο Καρπενησίου, διαμένει στο Καρπενήσι, είναι παντρεμένος και  πατέρας 2 παιδιών Εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλη αλυσίδα super market και τα τελευταία προσπαθεί να σταθεί στον κλάδο του εμπορίου ως ελεύθερος επαγγελματίας. Συμμετέχει ενεργά στους συλλόγους και τις αθλητικές δραστηριότητες της πόλης.
ΣΙΑΛΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο Δημ. Σιαλμάς του Γεωργίου γεννήθηκε στο Λιθοχώρι το 1954. Είναι παντρεμένος με την Αθηνά Μηλιά από την Γρανίτσα και έχουν τρία παιδιά . Μαθήτευσε στη Δημόσια Τεχνική Σχολή Καρπενησίου και αποφοίτησε την Σεβαστοπούλιο Τεχνική Σχολή. Εργάστηκε σαν τεχνικός τύπου στην Τυποεκδοτική Α.Ε. και στη συνέχεια στο συγκρότημα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Δραστηριοποιείται στους πολιτιστικούς συλλόγους της  Ευρυτανίας. Σήμερα είναι συνταξιούχος  και τον περισσότερο χρόνο ζει στην Ευρυτανία.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ο Βασίλης Τσιγαρίδας  γεννήθηκε στο Μάραθο Αγράφων  το 1956, όπου  πέρασε τα παιδικά και πρώτα εφηβικά χρόνια. Από νεαρή ηλικία  εντάχθηκε ιδεολογικά στο χώρο της αριστεράς. Εργάστηκε για πάνω από  10 έτη στον ιδιωτικό τομέα. Από το 1988 εργάζεται στο Ψ.Ν.Α, τα δε τελευταία 15 στις δομές ψυχοκοινωνικής επανένταξης σαν νοσηλευτής. Ανέπτυξε πλούσια  συνδικαλιστική δράση μέσα από τους χώρους εργασίας, ιδιωτικό και δημόσιο, καθώς  και μέσα από τα κοινωνικά κινήματα.

 

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ 2/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ 2/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

 

«ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ. Η ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΣΤΕΓΗ ΜΠΑΖΕΙ ΝΕΡΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ»

 

 

Θυσία στο βωμό των λογιστικών πλεονασμάτων και του ελλείμματος ήθους έγινε το 2/θέσιο δημοτικό σχολείο Ραπτοπούλου Δήμου Αγράφων εξαιτίας της αναλγησίας της μνημονιακής συγκυβέρνησης της χώρας μας, η οποία σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στις συνθήκες εγκατάλειψης που βιώνουν τα χωριά στους Δήμους Αγράφων και Καρπενησίου.

 

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

 

Σύμφωνα με ενημέρωση του Πολιτευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στον νομό Ευρυτανίας Κωνσταντίνου Μπακόλα:

 

«Η διαλυμένη στέγη του κτιρίου δημιουργεί σοβαρότατα ζητήματα ασφάλειας για τους μαθητές καθότι τα νερά της βροχής εισέρχονται στο κτίριο και ακριβώς πάνω από τον ηλεκτρικό πίνακα με ότι συνεπάγεται αυτό. Τα κουφώματα του κτιρίου είναι σε άθλια κατάσταση πεπαλαιωμένα και οξειδωμένα με κίνδυνο τόσο για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και εντελώς ακατάλληλα για την απαραίτητη μόνωση του κτιρίου ώστε να προστατεύσει τους μαθητές από τις σκληρές καιρικές συνθήκες».
 
ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

 

ΘΕΜΑ: «2/θέσιο δημοτικό σχολείο Ραπτοπούλου Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας. Οι μαθητές κινδυνεύουν από ηλεκτροπληξία, η διαλυμένη στέγη βάζει νερό ακριβώς πάνω από τον ηλεκτρικό πίνακα»


Κύριε Υπουργέ,

 
Ο πολύπαθος κλάδος της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης στην Ευρυτανία συνεχίζει να διολισθαίνει σε αποτρεπτικές για την εποχή συνθήκες στο Νομό Ευρυτανίας και ειδικά στα ξεχασμένα και άγονα χωριά του Δήμου Αγράφων αλλά και όχι μόνο, καθότι ίδιες συνθήκες εγκατάλειψης βιώνουν και τα χωριά του Δήμου Καρπενησίου.

 

Όπως με ενημερώνει ο Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Ευρυτανία Κωνσταντίνος Μπακόλας, θύμα αυτών των συνθηκών αυτή την φορά, το 2/θέσιο δημοτικό σχολείο Ραπτοπούλου Δήμου Αγράφων.

 

Η διαλυμένη στέγη του κτιρίου δημιουργεί σοβαρότατα ζητήματα ασφάλειας για τους μαθητές καθότι τα νερά της βροχής εισέρχονται στο κτίριο και ακριβώς πάνω από τον ηλεκτρικό πίνακα με ότι συνεπάγεται αυτό, ενώ δάσκαλοι και μαθητές μετατρέπονται σε «συλλέκτες βρόχινου νερού».

 

Η υγρασία και η φθορά στους τοίχους του κτιρίου είναι πέρα και πάνω από απαράδεκτες και προσβλητικές τόσο για τους μαθητές του χωριού όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

 

Τα κουφώματα του κτιρίου είναι σε άθλια κατάσταση πεπαλαιωμένα και οξειδωμένα με κίνδυνο τόσο για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και εντελώς ακατάλληλα για την απαραίτητη μόνωση του κτιρίου ώστε να προστατεύσει τους μαθητές από τις σκληρές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

 

Την ίδια ώρα δεχόμαστε πλήθος παραπόνων και ανησυχιών τόσο από τους εν λόγω γονείς όσο και από την άξια εκπαιδευτική κοινότητα της Ευρυτανίας για την υπάρχουσα κατάσταση ενώ ο Δήμος Αγράφων τους εμπαίζει κωλυσιεργώντας επικινδύνως!

 

Τι κι αν εδώ και πολλούς μήνες ψηφίστηκε ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγράφων να γίνουν κατεπείγουσες ενέργειες για την αποκατάσταση της στέγης αντλώντας τα ποσά της κατασκευής από το αποθεματικό του Δήμου. Μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα ενώ όπως δήλωσε αντιδήμαρχος και κάτοικος της περιοχής Ραπτοπούλου σε τηλεοπτική εκπομπή του Alpha που ασχολήθηκε με το ζήτημα, τα χρήματα για την μελέτη δόθηκαν αλλά η αντικατάσταση δεν έγινε ποτέ και πως «όλα είναι στα χαρτιά», ενώ κανείς δεν απαντά για τα αίτια της προκλητικής και συνάμα μη αποδεκτής καθυστέρησης.

 

Είναι αδύνατο να θυσιαστούν στο βωμό των λογιστικών πλεονασμάτων και του ελλείμματος ήθους, ψυχής και σεβασμού, τα Ευρυτανόπουλα που διψούν για γνώση.

 

Κατόπιν αυτών ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

 

Προτίθεσθε να ασκήσετε τις δέουσες πιέσεις και πρωτοβουλίες ώστε ο κοιμώμενος Δήμος Αγράφων να ενεργοποιήσει τα κεφάλαια από τα αποθεματικά του ώστε να επισκευαστεί η στέγη;

Σε περίπτωση που τα αποθεματικά του Δήμου δεν επαρκούν προτίθεται το Υπουργείο σας να καλύψει την δαπάνη για την αντικατάσταση της στέγης, την επισκευή των τοίχων του κτιρίου καθώς και τη αντικατάσταση των κουφωμάτων;

Σε τι χρονικό ορίζοντα θα παραδοθεί η εν λόγω αίθουσα άρτια και ασφαλής στα Ευρυτανόπουλα ;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

 

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".
Διαβάστε περισσότερα...