ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΜΟΥΖΙΛΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ


Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

"Χάνουν τον παλιό μισθό" όσοι μετατάσσονται από Νομαρχίες σε Δήμους

Το μισθό της νέας θέσης θα παίρνουν οι υπάλληλοι των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, που μετατάχθηκαν στους Δήμους. Σε έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται ότι “σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 22 του άρθρου 3 του Ν. 3845/2010, όσοι υπάλληλοι από 1-1-2010 έχουν μεταταχθεί ή μεταφερθεί, καθώς και όσοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται εφεξής, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας από οποιονδήποτε φορέα του δημόσιου τομέα, σε άλλο φορέα του δημόσιου τομέα, δικαιούνται από 1-1-2011 μόνο το σύνολο των αποδοχών της θέσης στην οποία μετατάσσονται ή μεταφέρονται, χωρίς να διατηρούν ως προσωπική διαφορά τυχόν επιπλέον αποδοχές που λάμβαναν στο φορέα από τον οποίο μετατάχθηκαν ή μεταφέρθηκαν”.
Εξίσου, το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό των οργανικών μονάδων (Διευθύνσεων, Τμημάτων, Αυτοτελών Τμημάτων, Γραφείων, Αυτοτελών Γραφείων) των πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, αρμοδιότητες των οποίων απονέμονται στους δήμους και το οποίο μετατάσσεται, είτε με αίτησή του είτε αυτοδικαίως, θα λαμβάνει από 1-1-2011 μόνον τις αποδοχές και λοιπές απολαβές που λαμβάνουν οι αντίστοιχοι υπάλληλοι των δήμων.
Διαβάστε περισσότερα...

Η βενζίνη "κατρακύλησε" στο Καρπενήσι!

Έπεσε η τιμή της βενζίνης στην Ευρυτανία και όχι λόγω πλαφόν σύμφωνα με τους πρατηριούχους, αλλά λόγω της πτώσης που παρατηρείται διεθνώς.
Μπορεί πριν από 15 ημέρες να ήταν στο 1.725, σύμφωνα με το πλαφόν του Υπουργείου, σήμερα όμως πωλείται στο 1.698! Ενώ οι βενζινοπώλες προβλέπουν και άλλη πτώση.(Αμήν και πότε)!
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καρπενήσι, 17 Μαΐου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι νέοι θέτουν τις προτεραιότητες για το Δήμο Καρπενησίου Συνεργασία Δήμου Καρπενησίου και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ο Δήμος Καρπενησίου ανακοινώνει την συμμετοχή του στο ερευνητικό πρόγραμμα «Εργαστήρι Πολιτικής: μέτρα και προτάσεις πολιτικής για τη συμμετοχή των νέων στο νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Καλλικράτης)».
Το Εργαστήρι Πολιτικής έχει διεθνή συμμετοχή και υλοποιείται σε μικρότερη κλίμακα και στη Ρουμανία με τη συμμετοχή του Δήμου Targoviste και του τμήματος Νομικής και Κοινωνικών Πολιτικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Valahia. Αφορά σε δράσεις διαβούλευσης που συντονίζονται από πολιτικούς επιστήμονες και έχουν ως στόχο την ανάπτυξη συγκεκριμένων σχεδίων δράσης που είναι εξειδικευμένα στις προτεραιότητες που θέτουν οι δημότες και τις δυνατότητες που έχει ο δήμος και οι φορείς του. Η διαβούλευση στο επίπεδο κάθε δήμου γίνεται, τόσο δια ζώσης, όσο και ηλεκτρονικά, και ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις. Καθοριστικό ρόλο στο έργο και τα στάδια της διαβούλευσης έχει ομάδα εργασίας είκοσι (20) ατόμων που σχηματίστηκε με την πρωτοβουλία του Δήμου, ο οποίος φρόντισε να ενταχθούν σε αυτή νέοι που εκπροσωπούν ένα σημαντικό αριθμό φορέων του τόπου μας. Ωστόσο οι δημότες και άλλοι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη διαβούλευση και να διαμορφώσουν τα αποτελέσματα του έργου μέσω της ηλεκτρονικής διαβούλευσης η οποία θα υπάρχει ειδικά για αυτό σκοπό και για το δήμο Καρπενησίου στην ιστοσελίδα του προγράμματος (http://politech.uop.gr/ergastiri ) Τα αποτελέσματα του έργου και το σχέδιο δράσης σε κάθε δήμο θα ανακοινώθουν σε ειδική εκδήλωση με τη συμμετοχή μελών της ομάδας εργασίας, των πολιτικών επιστημόνων και του επιστημονικού υπευθύνου της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις φάσεις και τον τρόπο ολοκλήρωσης του στον Δήμο Καρπενησίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο Δημάρχου, στο τηλέφωνο 2237021015 ή στο email: dimoskarpenisiou@gmail.com. Εναλλακτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το ηλεκτρονικό τόπο του προγράμματος στο διαδίκτυο στην διεύθυνση: http://politech.uop.gr/ergastiri Ο δήμαρχος Καρπενησίου δήλωσε: «Επιθυμία της Νέας Δημοτικής Αρχής είναι να εμπλέξει όσο το δυνατό περισσότερο τους νέους στη διαχείριση του Δήμου μας. Το «Εργαστήρι Πολιτικής» της ερευνητικής ομάδας «Πολιτική Τεχνολογία» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα μας δώσει την ευκαιρία να ακούσουμε τη φωνή των νέων του τόπου μας και να συζητήσουμε τις προτεραιότητες που οι ίδιοι θέτουν για το Δήμο Καρπενησίου. Η διαβούλευση αποτελεί για εμάς πολύτιμο εργαλείο το οποίο χρησιμοποιήσαμε κατά το παρελθόν και θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε σε όλη την πορεία μας. Για τη συγκρότηση της ομάδας εργασίας απευθυνθήκαμε σε νέους από πολλούς φορείς του τόπου μας αλλά και σε όλες τις δημοτικές ομάδες, προκειμένου να επιτύχουμε την μέγιστη αντιπροσωπευτικότητα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και την ερευνητική ομάδα «Πολιτική Τεχνολογία», που μέσα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση και με τη δική μας συνεργασία, εκπονεί ένα σπουδαίο ερευνητικό έργο, με σημαντικές προεκτάσεις στην τοπική μας κοινωνία».
Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα ανακοίνωση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 14 – 27 ΜΑΪΟΥ 1944

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 14 – 27 ΜΑΪΟΥ 1944 Η ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας, στην αυλή του ιστορικού Σχολείου, να τιμήσετε με την παρουσία σας την επέτειο για τα 67 χρόνια από τη Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου. Με τιμή, Κώστας Μπακογιάννης Δήμαρχος Καρπενησίου
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2011 Κορυσχάδες Ευρυτανίας 11:00 Άφιξη προσκεκλημένων 11:15 Επιμνημόσυνη Δέηση 11:30 Κατάθεση Στεφάνων 11:45 Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη 12:00 Απόδοση φόρου τιμής στον αείμνηστο Χαράλαμπο Μαυρίκα 12:10 Κεντρική Ομιλία από τον κ. Κλεομένη Κουτσούκη, 0μότιμο καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου 12:30 Δίλεπτα μηνύματα από τους εκπροσώπους των αντιστασιακών 0ργανώσεων, της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων · Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου Παρακαλούμε, κατά την προσέλευσή σας στην εκδήλωση, να ενημερώνετε τη Γραμματεία. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Αλληλεγγύης Δήμου Καρπενησίου (Κ.Ε.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ ) τηλ. 22370-21227, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων, Τοπικό Συμβούλιο Κορυσχάδων.
Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκεψη της τρίτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου στο Δημαρχείο

Καρπενήσι, 17 Μαΐου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επίσκεψη της τρίτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου στο Δημαρχείο Την Τρίτη 10 Μαΐου 2011, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, υποδέχθηκε στο γραφείο του τους μαθητές της τρίτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου.
Τα παιδιά στο πλαίσιο του μαθήματος Μελέτη του Περιβάλλοντος, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και συνομίλησαν για αρκετή ώρα με το Δήμαρχο. Οι μικροί δεν ήταν «εύκολοι» συνομιλητές. Επισήμαναν στο Δήμαρχο τα προβλήματα που εντοπίζουν στην πόλη μας και του πρότειναν τα νέα έργα που αυτοί θεωρούν αναγκαία για τον τόπο μας. Παιδικές χαρές, κολυμβητήριο, γήπεδα και Αθλητικό Κέντρο, μεγαλύτερα πεζοδρόμια, καθαριότητα και προστασία του περιβάλλοντος ήταν ορισμένα από τα σπουδαία ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος. Ο Δήμαρχος δήλωσε: «Ο παιδικός αυθορμητισμός έθιξε με πολύ πρωτότυπο τρόπο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας. Η συναναστροφή με τα παιδιά είναι πάντα εποικοδομητική και η συζήτηση μαζί τους απολαυστική».
Διαβάστε περισσότερα...

Μεταγραφή από την νέα δημοκρατία στην δημοκρατική συμμαχία

Φυγή από την Ν.Δ και η προσχώρηση στην ΔΗ.ΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη.
Μετά τον Δημήτρη Χρυσικό, ακολούθησε η ομαδική παραίτηση των 8 με μια κοινή επιστολή προς την Διοικούσα της Νέας Δημοκρατίας, τα ηνία της οποίας ανέλαβε ο μέχρι πρότεινος αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Δημήτρης Κολοκύθας. Τα στελέχη που έφυγαν από την ΝΟΔΕ Ευρυτανίας είναι: Δ. Καρατσίκης, Άλκης Παπασπύρου, ΑΘ. Παναγιωτόπουλος, Δαμιανός Τσιλίκας, Κ.Χορμόβας, Γ.Νιούτσικος,και Επαμεινώνδας Μούσιος.
Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου για τα ΤΕΙ

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης Βουλευτής ν. Ηρακλείου Ηράκλειο, 19 Μαΐου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αρνητική «έκπληξη» σε εκατοντάδες μαθητές το κλείσιμο 24 Τμημάτων ΤΕΙ λίγες ημέρες πριν τις Πανελλήνιες Διευκρινήσεις ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης από την Υπουργό Παιδείας
24 Τμήματα ΤΕΙ δεν πρόκειται να δεχτούν νέους φοιτητές όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, με την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων, αλλάζοντας άρδην τον προγραμματισμό εκατοντάδων μαθητών και οικογενειών που προσέβλεπαν στη φοίτησή τους στα Τμήματα αυτά. Στο πλαίσιο αυτό, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, κατέθεσε συγκεκριμένη κοινοβουλευτική παρέμβαση, ζητώντας διευκρινήσεις από την αρμόδια Υπουργό, κα. Α. Διαμαντοπούλου, κυρίως για τον τρόπο και το χρόνο λήψης της συγκεκριμένης απόφασης. Ειδικότερα, ο Βουλευτής αναφέρει στο έγγραφό του ότι «με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των εισακτέων, δηλαδή τον αριθμό των θέσεων που ανοίγουν φέτος για πρωτοετείς σε πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ, επιβεβαιώνοντας ότι η καθυστέρηση οφειλόταν σε διαβουλεύσεις για την «τύχη» διαφόρων επαρχιακών Τμημάτων», τονίζοντας ότι «όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, η συντριπτική πλειοψηφία των «κομμένων» θέσεων εισακτέων εντοπίζεται στα Περιφερειακά ΑΤΕΙ, όπου σε 24 τμήματα από αυτά δε θα εισαχθούν νέοι σπουδαστές, οδηγώντας στην ουσία στην αιφνιδιαστική κατάργησή τους». Συγκεκριμένα, ανάφερε ότι «τα Τμήματα αυτά είναι: 1.ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Τεχνολ. Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών (με έδρα τα Μουδανιά) 2. ΤΕΙ Πάτρας, Εμπορίας και Διαφήμισης (με έδρα την Αμαλιάδα) 3. ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (με έδρα τα Γρεβενά) 4. ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Ζωικής Παραγωγής (με έδρα τη Φλώρινα) 5. ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Φυτικής Παραγωγής (με έδρα τη Φλώρινα) 6. ΤΕΙ Λάρισας, Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων (με έδρα τα Τρίκαλα) 7. ΤΕΙ Λάρισας, Μηχανικής Βιοσυστημάτων 8. ΤΕΙ Λάρισας, Τουριστικών Επιχειρήσεων 9. ΤΕΙ Λάρισας, Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (με έδρα την Καρδίτσα) 10. ΤΕΙ Κρήτης, Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας 11. ΤΕΙ Κρήτης, Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληρ. Συστημάτων (με έδρα τον Άγ. Νικόλαο) 12. ΤΕΙ Κρήτης, Τουριστικών Επιχειρήσεων 13. ΤΕΙ Ηπείρου, Ζωικής Παραγωγής (με έδρα την Άρτα) 14. ΤΕΙ Ηπείρου, Ιχθυοκομίας Αλιείας (με έδρα την Ηγουμενίτσα) 15. ΤΕΙ Ηπείρου, Τουριστικών Επιχειρήσεων (με έδρα την Ηγουμενίτσα) 16. ΤΕΙ Καβάλας, Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών (με έδρα τη Δράμα) 17. ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Διοίκησης Επιχειρήσεων (με έδρα την Κεφαλονιά) 18. ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων (με έδρα την Κεφαλονιά) 19. ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (με έδρα τη Λευκάδα) 20. ΤΕΙ Καλαμάτας, Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών & Ανθοκομίας 21. ΤΕΙ Καλαμάτας, Φυτικής Παραγωγής 22. ΤΕΙ Μεσολογγίου, Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών & Ανθοκομίας 23. ΤΕΙ Μεσολογγίου, Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων 24. ΤΕΙ Μεσολογγίου, Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης». Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι «η Σύνοδος των Προέδρων είχε επεξεργαστεί και καταθέσει σχέδιο χωροταξικής κατανομής των τμημάτων των ΑΤΕΙ και των αντιστοίχων ειδικοτήτων, από το Νοέμβριο του 2010», σημειώνοντας ότι «το συγκεκριμένο σχέδιο, αντί να αποτελέσει βάση για τον εξορθολογισμό στον σχεδιασμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας, αγνοήθηκε πλήρως από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ παράλληλα ελήφθησαν αποσπασματικές και αιφνιδιαστικές αποφάσεις ερήμην των ΑΤΕΙ». Τονίζει δε ότι «η Σύνοδος των Προέδρων είχε ζητήσει μείωση του αριθμού των εισακτέων σε πολλά τμήματα, αφού το υπουργείο Παιδείας, όλα αυτά τα χρόνια, δεν ενίσχυσε τα ΤΕΙ σε υποδομές και εκπαιδευτικό προσωπικό». Συναφώς επισημαίνει ότι «η σημερινή αδιέξοδη κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που «άνοιγε» αφειδώς και συνεχώς νέα Τμήματα ΤΕΙ σε όλη την Περιφέρεια, κυρίως για την ικανοποίηση τοπικών μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, χωρίς αυτά να μπορούν να υποστηριχθούν κατόπιν ούτε από τους ανάλογους φοιτητές, ούτε το απαραίτητο επιτόπιο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, ούτε από τον κρατικό προϋπολογισμό». Επιπλέον, αναφέρει ότι «σήμερα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προσπαθεί να τα «μαζέψει», λαμβάνοντας αιφνιδιαστικές αποφάσεις λίγες ημέρες πριν από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, σε εντελώς λανθασμένο χρόνο και με εντελώς παράλογο τρόπο». Αναφέροντας ότι «εκατοντάδες μαθητές και οικογένειες είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους για τη δήλωση συγκεκριμένων Τμημάτων ΤΕΙ», ζητά από την αρμόδια Υπουργό να τον ενημερώσει «πότε ακριβώς δημιουργήθηκε το κάθε ένα Τμήμα από αυτά που σήμερα δεν θα δεχτούν εισακτέους και βαίνουν προς κατάργηση», καθώς και «ποιος είναι ακριβώς ο λόγος που τα 24 Τμήματα των ΑΤΕΙ της Περιφέρειας δεν θα δεχτούν εισακτέους, με αποτέλεσμα να κλείσουν». Επιπλέον, ζητά διευκρινιστικές απαντήσεις σχετικά με το «ποια ήταν ακριβώς τα κριτήρια κατάργησης των συγκεκριμένων Τμημάτων», καθώς και «για ποιους λόγους δεν ελήφθη υπόψη το σχέδιο χωροταξικής κατανομής των τμημάτων των ΑΤΕΙ και των αντιστοίχων ειδικοτήτων της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ, που έχει κατατεθεί από το Νοέμβριο του 2010».
Διαβάστε περισσότερα...